Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών ζητάει την παρέμβαση της Βουλευτού και του Δημάρχου Δελφών για να συνεχιστούν τα έργα στο παλιό σχολείο της Αγίας Ευθυμίας

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, με αφορμή το σταμάτημα, εδώ και αρκετό καιρό, των εργασιών αναβάθμισης του παλιού σχολείου της Αγίας Ευθυμίας, ζήτησε την παρέμβαση της Βουλευτού Φωκίδας Αφροδίτης Παπαθανάση και του Δημάρχου Δελφών Νικολάου Φουσέκη προκειμένου, αφού εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, αυτό να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Αναμένουμε τις ενέργειές τους.
Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος απέστειλε στην Βουλευτή το παρακάτω έγγραφο:
“Αγαπητή κυρία Βουλευτή,
Με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ένα πρόβλημα που ...
απασχολεί την κοινωνία της Αγίας Ευθυμίας και για την επίλυση του οποίου ο Σύλλογός μας έχει εύλογο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την ανακαίνιση του παλιού σχολείου Αγίας Ευθυμίας προκειμένου αυτό να φιλοξενήσει την πινακοθήκη του χωριού και λαογραφική συλλογή. Πιθανολογούμε ότι, λόγω της κατασκευής του (ύπαρξη θεατρικής σκηνής), είναι δυνατή η χρήση του και για άλλες δραστηριότητες.
Από τον τ. Δήμο Άμφισσας δημοπρατήθηκε το 2010 το έργο “Αναβάθμιση Σχολικού Κτιρίου Δ.Δ. Αγίας Ευθυμίας”, με προϋπολογισμό 120.000€ και χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ., που αφορούσε στο παλιό μας σχολείο. Το έργο ανέλαβε να εκτελέσει ο εργολάβος Ευθύμιος Ξηρός, ο οποίος, αφού έκανε κάποιες μικροεργασίες, προχώρησε στην έκδοση του 1ου λογαριασμού ποσού 7.000€. Ο λογαριασμός αυτός υποβλήθηκε για πληρωμή στις 5 Αυγούστου 2010 και δεν έχει ακόμη εξοφληθεί. Λόγω αυτού του γεγονότος ο ανάδοχος του έργου έχει σταματήσει τις εργασίες.
Σας αποστέλλουμε σχετικό έγγραφο που απευθύναμε προς τον Δήμαρχο Δελφών, όπου φαίνεται το “ιστορικό” του εν λόγω έργου, και παρακαλούμε όπως ασκήσετε όλη την επιρροή σας ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου από τον Ο.Σ.Κ. κι ως εκ τούτου η ολοκλήρωσή του.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσετε κάθε μέσο για να επιτευχθεί το ποθούμενο, από εμάς, αποτέλεσμα.
Με την βεβαιότητα αυτή σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.
Στον Δήμαρχο Δελφών, για το ίδιο θέμα, ο Σύλλογος απέστειλε το παρακάτω έγγραφο:
“Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε κι από την προηγούμενη θητεία σας ως Δήμαρχος Άμφισσας, στην Αγία Ευθυμία υπάρχει το παλιό σχολείο το οποίο έχει κατασκευασθεί στο τέλος του 19ου αιώνα και στο οποίο, επιθυμία των κατοίκων είναι, αφού συντηρηθεί, να φιλοξενηθούν το πλήθος των πινάκων που έχουν προσφέρει Αγιαθυμιώτες ζωγράφοι αλλά και λαογραφική συλλογή. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα θαυμάσιο κτίριο το οποίο διαθέτει και θεατρική σκηνή και μπορεί να αξιοποιηθεί πολλαπλώς.
Ο Σύλλογός μας στο παρελθόν, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσόν (9.300€), προχώρησε στην αντικατάσταση της στέγης, σε καθαιρέσεις παλιών επιχρισμάτων κ.λπ. Για να ολοκληρωθούν, όμως, οι εργασίες απαιτούνται ποσά δυσανάλογα των δυνατοτήτων μας. Δυστυχώς, καμιά από τις δημοτικές αρχές δεν θέλησε να συνδέσει το όνομά της με την πραγματοποίηση αυτού του έργου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι Πρόεδρος του Ο.Σ.Κ. ήταν ο συγχωριανός μας Ευθύμιος Ιωάν. Αλεξανδρής, υπέβαλε σχετική μελέτη (την οποία είχε κατ’ αρχάς εκπονήσει ο συγχωριανός μας αρχιτέκτονας και τότε Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μενεμένης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Κων. Παππάς) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του έργου από τον συγκεκριμένο οργανισμό.
Πράγματι από τον Ο.Σ.Κ. εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Άμφισσας με ποσό 120.000€ για την πραγματοποίηση του έργου “Αναβάθμιση Σχολικού Κτιρίου Δ.Δ. Αγίας Ευθυμίας”. Η χρηματοδότηση θα βάρυνε τον κωδικό του έργου 1999ΣΕ04760004 της ΣΑΕ 047/6 του Π.Δ.Ε. Στη συνέχεια το έργο δημοπρατήθηκε και ανέλαβε να το εκτελέσει ο εργολάβος Ευθύμιος Ξηρός.
Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και αφού έκανε κάποιες μικροεργασίες προχώρησε στην έκδοση του 1ου λογαριασμού ποσού 7.000€. Ο λογαριασμός αυτός υποβλήθηκε στις 5 Αυγούστου 2010 και έκτοτε εκκρεμεί η εξόφλησή του. Ο εργολάβος λόγω αυτής της εξέλιξης, από τότε, σταμάτησε την εκτέλεση των εργασιών.
Με την δημοπράτηση του έργου είχαμε πιστέψει ότι “ένα όνειρο πολλών χρόνων θα γινόταν πραγματικότητα”. Δυστυχώς, οι μετέπειτα εξελίξεις έχουν δημιουργήσει έντονες ανησυχίες για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου.
Αντιλαμβάνεστε ότι για το συγκεκριμένο έργο ο Σύλλογός μας έχει έντονο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε τί ενέργειες έχετε κάνει μέχρι τώρα ή τί ενέργειες προτίθεσθε να κάνετε προκειμένου να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται.
Με την βεβαιότητα ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για την συνέχιση του έργου σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.  
http://blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου