Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Aνακοίνωση από την "ΑΡΤΕΜΙΣ"

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
«Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μελέτη με τίτλο:

ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΟΡΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

που εκπονήθηκε από τους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ :
Δρ Χρήστο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Γεωλόγο – Ιζηματολόγο και Δρ Ιωάννη ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗ, Χημικό – Ωκεανογράφο ύστερα από αίτηση της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» έχει κατατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ , από όπου μπορεί να την ζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος.
Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω μελέτη έχει κατατεθεί στο ΣτΕ ενόψει της αίτησης αναστολής των εργασιών εγκατάστασης της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 412MW στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας και έχει παρουσιαστεί στην εκδήλωση της 9ης Μαΐου 2009 στους κατοίκους της Αντίκυρας από τον κ. Αναγνώστου.
Καταδεικνύει με τον σαφέστερο τρόπο την ... πλήρη αδυναμία του όρμου στο να αντέξει περαιτέρω περιβαλλοντική πίεση από την εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εξ’ αιτίας της συσσώρευσης επικίνδυνων ρύπων σε θείο, μόλυβδο, φθόριο και καρκινογόνων Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) λόγω της πολύχρονης λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας – αλουμινίου τόσο στο έδαφος όσο και στα θαλάσσια ιζήματα.
Ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία του βυθού, η μόλυνση σε ΠΑΥ που εντοπίστηκε είναι 32 φορές μεγαλύτερη από αυτή που εντοπίζεται στην Ψυτάλλεια και 40 φορές μεγαλύτερη από αυτή του κόλπου της Ελευσίνας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ!!!

ΕΛΚΕΘΕ Ταχ. Δνση: Τ.Θ. 712 19013 Ανάβυσσος Αττική, Ελλάδα
Τηλ. :2291076452

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου