Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Συνεχίζεται δυναμικά η άνοδος του Ιteanet

Συνεχίζεται η άνοδος της αναγνωσιμότητας του Ιτεανετ.
Τις τελευταίες 30 ημέρες διαβάστηκαν 15808 σελίδες από 7179 επισκέπτες.
Απο τον περασμένο μήνα που σας παρουσιάσαμε στατιστικά είχαμε αύξηση των επισκεπτών κατά 40%.

Επίσης στην κατάταξη των Ιστοσελίδων βελτιώσαμε ακόμα περισσότερο τη θέση μας φτάνοντας στο 800.000 της κατάταξης Alexa
Η κατάταξη αυτή δίνει τον αριθμό των ιστοσελίδων παγκόσμια που είναι σε καλύτερη θέση απο την ιστοσελίδα σου. Για να συγκρίνετε στην Φωκίδα μια από τις καλές αναγνωσιμότητες τις έχει η ιστοσελίδα της Νομαρχιας , αυτή στην κατάταξη alaxa είναι 500000 θέσεις πιο πίσω. Το ίδο πίσω είναι στην κατάταξη το σύνολο όλων των ιστοσελίδων των Δήμων.
Στο διαδίκτυο στην Ελλάδα φτάσαμε στην θέση:... 4568 και είμαστε ακόμα καινούργιο ιστολόγιο.
Οι άλλες ιστοσελίδες που ανέφερα πριν είναι στην θέση περίπου 12000.
Πιστεύω ότι για μια μικρή πόλη σαν την Ιτέα και για έναν νομό με λίγους κατοίκους σαν την Φωκίδα η επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας είναι πολύ καλή και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που απο εκεί και πέρα θα αρχίσουμε να σταθεροποιούμαστε στην αναγνωσιμότητα μας.

Ευχαριστούμε που μας χρησιμοποιείτε για να ενημερωνόσαστε, δεχόμαστε και τα καλά και τα κακά σχόλια γιατί όλα σε βοηθούν να γίνει καλύτερος.

1 σχόλιο:

  1. Τα blogs δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπουΣύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου.

    Παρατηρήσεις-Τα κεντρικά σημεία της απόφασης:

    -Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.

    -Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσησης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.

    -Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.

    -Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

    -Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο

    -Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.

    -Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

    Ακολουθεί απόσπασμα της απόφασης, όπως δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Αρμενόπουλος»:

    Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης 44/2008
    «…Σε σχέση με το ζήτημα εάν τα ιστολόγια του διαδικτύου, τα οποία είναι περισσότερο γνωστά με τον όρο της αγγλικής γλώσσας blogs, συνιστούν έντυπα ή εκπομπές υπαγόμενες στις ανωτέρω διατάξεις και έτσι οι αγωγές για αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας, ικανοποίηση της ηθικής βλάβης και γενικώς παροχής έννομης προστασίας στα προσβληθέντα από το περιεχόμενο τους πρόσωπα υπάγονται εξ απόψεως ουσιαστικού δικαίου στο πεδίο του ν. 1178/1981 και εκδικάζονται κατά την ειδική διαδικασία που καθιερώνεται με το άρθρο 681 ΚΠολ, σημειωτέα είναι τα ακόλουθα: Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό (worldwide web) και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος - διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων του κατόχου - διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια τα οποία, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα. Ο κάτοχος - διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός, εάν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό. Επομένως το ιστολόγιο είναι διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνον από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από όλους τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή