Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γύρος Ελλάδας: Έριξαν τον Ταμουρίδη στο 3ο ετάπ. "Κίνηση... καμικάζι", δήλωσε ο Έλληνας


Από τη μη τήρηση του fair play από τον αθλητή της γερμανικής LKT-TEAM BRANDENBURG, Νίκλας Αρντ, σημαδεύτηκε το 3ο ετάπ του Γύρου Ελλάδας.

Ο Γερμανός ποδηλάτης έκλεισε στη στροφή το Γιάννη Ταμουρίδη 200μ. πριν από τον τερματισμό των Δελφών- για να "αβαντάρει" τον συναθλητή του Στέφαν Σάφερ να τερματίσει πρώτος- με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν πτώση, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε χρόνο...
απέχοντας πλέον ένα δευτερόλεπτο από το δεύτερο της γενικής ατομικής κατάταξης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό πάντως και έχοντας προσωπική αντίληψη του συμβάντος, ο κομισάριος της UCI έδωσε το χρόνο του νικητή στο Γιάννη Ταμουρίδη, αλλά δεν άλλαξε η κατάταξη τερματισμού του 3ου ετάπ.

Ο 30χρονος πρωταθλητής της SP Tableware εξακολουθεί να φορά τη γαλάζια φανέλα με οριακή διαφορά όμως από το Γερμανό αντίπαλό του Στέφαν Σάφερ. Η συνέχεια του αγώνα προβλέπεται δραματική. "Ήταν κίνηση... καμικάζι. Ερχόταν επάνω μου και παρόλο που με έβλεπε δεν άλλαξε κατεύθυνση", δήλωσε ο πρωταθλητής μας, αμέσως μετά τον τραυματισμό του, και προσέθεσε: "Ήταν έλλειψη σεβασμού στη δουλειά που κάναμε. Η ομάδα ήταν μπροστά και «τραβούσε» 120 χλμ για να φθάσει τους εννέα «ξεκολλημένους», και το ευχαριστώ ήταν να πάμε στο σπριντ τερματισμού με αυτή την αντικανονική συμπεριφορά".

Ο Γιάννης Ταμουρίδης τραυματίστηκε στον δεξί ώμο, στο γόνατο και τον μηρό από την πτώση του.

Οι δηλώσεις μετά το 3ο ετάπ

Θανάσης Τερζής: "Το 3ο ΕΤΑΠ τερματίστηκε με απόλυτη επιτυχία παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον Ταμουρίδη. Ευτυχώς ο αθλητής μας παραμένει πρώτος και ελπίζουμε ότι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος. Σήμερα οι αθλητές διέσχισαν μία δύσκολη, αλλά όμορφη διαδρομή και πιστεύω ότι τόσο οι αθλητές όσο και οι πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στο δρόμο, απόλαυσαν τον αγώνα. Τερματίσαμε στο «κέντρο του κόσμου», τους Δελφούς, και αύριο όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί θα ξεναγηθούν στο Μουσείο. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το υπουργείο Πολιτισμού που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να επιτευχθεί αυτό έτσι ώστε οι ποδηλάτες να αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό".

Βασίλης Αναστόπουλος, προπονητής της SP Tableware: "Το άθλημα της ποδηλασίας είναι εκτός από ομαδικό και ατομικό. Σήμερα (15/04) είχαμε μια περίτρανη απόδειξη πως ένας αθλητής μπορεί να καταστρέψει τις ελπίδες ενός συναθλητή του για νίκη. Ο ένας από τους δύο Γερμανούς αθλητές “άνοιξε” το σπριντ για τον επόμενο και όταν ο Γιάννης Ταμουρίδης με τον Σάφερ ξεκίνησαν να σπριντάρουν, ο Αρντ σκοπίμως πήγε δεξιά για να πέσει τόσο ο ίδιος όσο και ο αθλητής μας, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος στη γενική κατάταξη. Πλέον ο Γύρος έχει μετατραπεί σε ένα ντέρμπι, με τη διαφορά να έχει πάει στο ένα δευτερόλεπτο".

Στέφαν Σάφερ, νικητής του 3ου ετάπ: "Το θετικό για μένα είναι ότι έφτασα στο ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο. Δεν νομίζω ότι ο Ταμουρίδης σπρώχτηκε. Όχι, τουλάχιστον κατά την άποψή μου. Ήταν ένα αγωνιστικό ατύχημα. Πήγε να τον προσπεράσει, βρήκαν μεταξύ τους και έπεσαν. Δεν ήταν λάθος του συναθλητή μου. Ήταν μια πολύ καλή ομαδική δουλειά, καθώς οι συναθλητές μου με κράτησαν αρκετά ‘ξεκούραστο’. Ελπίζω να πάω στην Αθήνα με τη γαλάζια φανέλα".

Νίκλας Αρντ, ο ποδηλάτης που είχε την πτώση μαζί με τον Γιάννη Ταμουρίδη: "Πήγα να ανοίξω το σπριντ, ήρθε ένας αθλητής της ΚΤΜ, έτρεξα να τον προλάβω, μετά ήρθε ο κάτοχος της γαλάζιας φανέλας (Γιάννης Ταμουρίδης) και δυστυχώς βρήκαμε μεταξύ μας και έπεσα. Για εμένα ήταν ένα αγωνιστικό ατύχημα. Πήγε να με περάσει από τα αριστερά, βρήκαν τα τιμόνια μας και δυστυχώς δεν αποφύγαμε το κακό".

Καρυδάκης Νικόλαος, διευθυντής Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αμφισσας: "Ως τράπεζα, εμπνευσμένη από τη δυναμική που εκφράζει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τη στηρίζουμε δυναμικά, όχι μόνο οικονομικά, αλλά είμαστε αρωγοί και στο έργο, το οποίο είναι μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Βασικός παράγοντας για τα πρότυπα της Νεολαίας που πρέπει να ακολουθήσει".
http://race.hellenic-cycling.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου