Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Όχι στον Καλλικράτη!

Από καιρό έχω επισημάνει και μέσα από αυτό το μπλογκ, τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει για όλους μας και την καθημερινότητά μας το σχέδιο "Καλλικράτης".
Δυστυχώς από την ανελέητη προπαγάνδα των ΜΜΕ ουδείς έχει μείνει αλώβητος. Όποιος δεν έχει σχέση με την ελληνικά επαρχία που έχει ζήσει ήδη τον "Καποδίστρια" αδυνατεί να κατανοήσει τι πραγματικά θα συμβεί. Όποιος δεν διαβάζει "πίσω" από τα διθυραμβικά σχόλια, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι θα γίνει νέα έφοδος στην τσέπη μας μέσα από μεγάλες αυξήσεις των δημοτικών τελών, αλλά και με πληρωμή των "υπηρεσιών" του κάθε Δήμου. Ούτε η Παιδεία θα μείνει αλώβητη, και θα χάσει τον έστω και ψευδεπίγραφο ... δωρεάν χαρακτήρα της.
Αν καταλαβαίναμε όλοι τι πρόκειται να γίνει, οι διαδηλώσεις για τον Καλλικράτη, θα έπρεπε να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.
Το μέλλον της χώρας υποθηκεύεται για πολλές δεκαετίες...
Δημιουργείται ένα τερατούργημα έξω από κάθε έλεγχο του λαού και προετοιμάζεται το έδαφος για το πελιοψηφικό σύστημα και στις βουλευτικές εκλογές.
Σε συνδυασμό με τα οικονομικά μέτρα, η φάκα έχει κλείσει!
Από αυτούς που αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή είναι ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. Η Κυβέρνηση με κουτοπονηριά, προσπαθεί αν διαλύσει το έργο που γίενται τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι έιναι από τοςυ ελάχιστους Δήμους όπου οι δημότες δεν πληρώνουν το χαράτσι των "τροφείων" στους παιδικούς σταθμούς, ενώ με αγώνα του δημάρχου άνοιξαν οι παραλίες και ο καθένας μπορεί να απολαμβάνει το μπάνιο του δωρεάν...
Όλα αυτά δεν μπορεί να τα ανεχθεί η Κατοχική Κυβέρνηση. Ο Φον Ραγκούσης δεν θα επιτρέψει καμία παρεκτροπή...
Δεν είναι τυχαίο ότι σε έναν άλλο πετυχημένο Δήμο, στο Ρέντη, όπου έγινε Δημοψήφισμα (ο Φον Ραγκούσης τα αποκυρήσσει μετά βδελυγμίας), τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου θετικά για την Κατοχική Κυβέρνηση -και φυσικά "πνίγηκαν" από τα ΜΜΕ.

Διαβάζω (Χαλκηδόνα):

Ρεκόρ προσέλευσης στο δημοψήφισμα για τη συνένωση έκαναν οι 7644 Ρεντιώτες [δημότες και κάτοικοι], απαντώντας με ένα ηχηρό ΝΑΙ στο ερώτημα “Επιθυμείτε την αυτονομία του Δήμου μας;”.
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: σε σύνολο 7644 ψηφισάντων είχαμε 7632 ΕΓΚΥΡΑ, 7539 ΝΑΙ, 88 ΟΧΙ και 17 ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πέρυσι, στις Ευρωεκλογές ψήφισαν 6500 δημότες, σε μια διαδικασία που διεξαγόταν σε όλη τη χώρα όπου όλοι την ήξεραν και όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν γι’ αυτή. Αν την διαπίστωση αυτή την συνδυάσουμε και με τις συγκυρίες της εποχής, την κρίση και όλα τα παρελκόμενα στις ζωές του καθενός μας, τότε αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με έναν εντυπωσιακό αριθμό.

Το δημοψήφισμα θα κατατεθεί το συντομότερο στον κ. Ραγκούση, με τον οποίο έχει είδη ζητηθεί ραντεβού από τον κ. Ιωακειμίδη. Ο Δήμαρχος Ρέντη είναι ικανοποιημένος τόσο για την αντα πόκριση του κόσμου όσο και για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Σε σχετική του δήλωση ανέφερε: “Καταφέραμε να βγάλουμε τόσες χιλιάδες ανθρώπους από το σπίτι τους και να συμμετάσχουν σε μια δημοκρατική διαδικασία. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους αδίκησαν το Δήμο μας, πολύ περισσότερο στις κομματικές δυνάμεις που πάλεψαν ενάντια στην προσπάθεια γι’ αυτό το δημοψήφισμα. Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα λάβει υπόψη της την ομόθυμη επιθυμία των Ρεντιωτών, με ποσοστό 99% να παραμείνει ο Δήμος Ρέντη αυτόνομος”.


Η ανακοίνωση μιας σειράς Δημοτικών και Συνδικαλιστικών Κινήσεων, ανάμεσα τους και η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, την οποία στηρίζει και το μπλογκ που διαβάζετε, έχει να πει πολλά σε όσους κοιμούνται ακόμη τον ύπνο του δικαίου:

Συμπαράσταση στον απεργό πείνας, δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη

Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του ν/σχ «Καλλικράτης» με τη μέθοδο του αποφασίζομεν και διατάσσομεν απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, ολοκληρώνοντας τους νόμους και τα μέτρα του προγράμματος σταθερότητας, που συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Ο «Καλλικράτης» θα οδηγήσει τη σημερινή ανάπηρη δημοκρατικά, υποχρηματοδοτούμενη οικονομικά και έκθετη στις αγοραίες πολιτικές και τα ιδιωτικά συμφέροντα αυτοδιοίκηση, σε πλήρη κατάρρευση.
• Με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς σταθερούς πόρους και την περιστολή ήδη των κεντρικών αυτοτελών πόρων, οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα έργα στους τομείς της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της στήριξης των «ευπαθών» κοινωνικών ομάδων, του περιβάλλοντος κ.λπ., θα περικοπούν δραστικά, ή /και θα καταργηθούν για τους χρεωμένους δήμους.
• 35.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν αμέσως και η εργασία των υπολοίπων θα είναι επισφαλής και υποκείμενη σε πολιτικές πιέσεις.
• Η διοικητική αναδιάρθρωση, χωρίς τη διασφάλιση των 4+1,8 δις ευρώ που απαιτούνται σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ για την υλοποίησή της, χωρίς καμιά προετοιμασία και χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών, θα οδηγήσει σε λειτουργικό χάος σε βάρος των δημοτών και των εργαζομένων.
• Οι έννοιες της αυτο-διοίκησης, της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών πλήττονται βάναυσα με τους υπερμεγέθεις δήμους, που λειτουργούν συγκεντρωτικά και αδιαφανώς, στη βάση του πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου, με την ανυπαρξία αποφασιστικών θεσμών εσωτερικής αποκέντρωσης, με το ληστρικό πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα και την αντισυνταγματική περιστολή του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Για όλα αυτά απορρίπτουμε το ν/σχ «Καλλικράτης». Ζητάμε να αποσυρθεί, να ανασταλεί η όποια διοικητική μεταρρύθμιση για μια τετραετία και να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος από τις τοπικές κοινωνίες. Καμιά αλλαγή του γεωγραφικού χάρτη χωρίς τη δεδηλωμένη αποδοχή τους (δημοψήφισμα ).
Σ’ αυτό τον αγώνα μας εμπνέει ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. Η Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό υλοποίησε ένα υποδειγματικό πρότυπο δημοτικής αρχής, με χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία. Σε εποχές λιτότητας και περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης, ο Δήμος Ελληνικού προσέφερε στους δημότες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και έργων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα και χωρίς δικές τους δαπάνες ( τροφεία κ.λπ.) .
Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή του Ελληνικού, στο όνομα όλου του λαού της Αττικής και με τη συμμετοχή του, διαφύλαξε τον χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, αποτρέποντας τα σχέδια οικοδόμησής του, και προχώρησε στην απόδοση σε δημόσια χρήση μεγάλου μέρους της παραλίας του Ελληνικού, που λυμαίνονταν ιδιωτικά συμφέροντα.
Σήμερα ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, με το έσχατο μέσο αγώνα - την απεργία πείνας - από τη μια, πρωτοπορεί στον αγώνα κατά του «Καλλικράτη» και, από την άλλη, διεκδικεί τα αυτονόητα για τον Δήμο Ελληνικού: να μην καταργηθεί, να δοθούν οι οφειλόμενοι από το κράτος πόροι και η διαχείριση της παραλίας στο Δήμο. Είμαστε στο πλευρό του ! Ο αγώνας είναι κοινός.

Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας», Δημοτική Κίνηση «Ανάπλαση Περιστερίου», Δημοτική Κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», Δημοτική Κίνηση Αγ. Αναργύρων «Ανοιχτή Πορεία Δράσης», Δημοτική Κίνηση «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», Δημοτική Κίνηση «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», Δημοτική Κίνηση «Αριστερή Όχθη Νέας Ιωνίας», Δημοτική Κίνηση Καματερού «Έξοδος», Δημοτική Κίνηση «Αριστερό Σχήμα Ιλίου», «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», Δημοτική Κίνηση «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό», Δημοτική Κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Αρτέμιδος», Νομαρχιακή Κίνηση «Ενεργοί πολίτες στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά», Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο η επόμενη μέρα», Κίνηση Πολιτών Γέρακα «Για μια Άλλη Πόλη», Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου «Κόντρα στον Καιρό», Δημοτική Κίνηση Χαϊδαρίου «Πολίτες σε δράση», Δημοτική Κίνηση «Κερατσίνι - Ανθρώπινη πόλη», Δημοτική Κίνηση Νίκαιας «Κόντρα στο Ρεύμα», Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», Δημοτική Κίνηση «Ταύρος Πόλη να ζεις», Δίκτυο Πολιτών Χολαργού, Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα», Δημοτική Κίνηση Αργυρούπολης « Για μια Άλλη Πόλη», Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου « Πολίτες σε Δράση», Δημοτική Κίνηση «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Δημοτική Κίνηση Βριλλησίων «Δράση για μια άλλη Πόλη», «Πρωτοβουλία Δημοτών, Παπάγου» (Χριστίνα Πολυκαλά), Δημοτική Κίνηση Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ», Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης « ΗΛΙΟΥ - πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», «Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου», «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ», «Συσπείρωση Εργαζομένων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης», «Ενωτική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής»
Από το stoforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου