Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η Γαζή λέει τώρα ότι φταίνε μόνο οι ελαιοκομικές επιχηρήσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ελαιουργικά απόβλητα στο χείμαρρο Σκίτσα

Σε συνέχεια του από 06/02/2013 Δελτίου Τύπου, σχετικά με τη ρύπανση του χειμάρρου «Σκίτσα» κρίνουμε σκόπιμο να ...
διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
       i.          Η ρύπανση προέρχεται από ελαιουργικά απόβλητα και όχι από τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας
     ii.          Τα ελαιουργικά απόβλητα που ρυπαίνουν το χείμαρρο, προέρχονται από ελαιοκομικές επιχειρήσεις μέσω ενός παντοροϊκού αγωγού ο οποίος παρακάμπτει το βιολογικό καθαρισμό και καταλήγει απευθείας στο χείμαρρο «Σκίτσα». Η διάθεση των παραπάνω αποβλήτων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο πάνω από 3 δεκαετίες.
Ήδη πάρθηκαν άμεσα μέτρα, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να ελαχιστοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

           
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

3 σχόλια:

  1. Ψέματα! Τα ελαιουργικά λύματα συνεχίζουν να ρέουν με αμείωτο ρυθμό ακόμη και σήμερα, όπως εδώ και 2 βδομάδες κι ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες κι οι αιρετοί κάθονται και το ψιλοκουβεντιάζουν και βγάζουν ανούσια δελτία τύπου απλά με διαπιστώσεις.
    Τι πάει να πει να ελαχιστοποιηθεί; Να διακοπεί άμεσα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όπως τόσα χρόνια ζητούν οι παρακείμενοι κάτοικοι και όχι μόνο κι εσείς μας δουλεύετε ψιλό Γαζή!!
    Άκου λέει έτσι δουλεύει εδώ και 30 χρόνια! Και καμαρώνετε δηλαδή γι' αυτό;
    Πείτε μας τουλάχιστον την αλήθεια: ότι τους έχετε δώσει επίσημη άδεια να λειτουργούν μ' αυτό τον τρόπο και στην τελική είναι και καθόλα νόμιμοι να πετάνε τις βρωμιές τους στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας!!!
    Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίζετε τόσα χρόνια συμπολίτες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ka Γαζη πριν 6-7 χρονια το Μαιαμι ειχε γαλαζιες σημαιες. Αποκλειεται με τετοια βουρκωδη θαλασσα που ειναι σημερα να επεφταν τοσα λυμματα.
    Διαφωνω με τον παραπανω ανωνυμο για να πω οτι δεν διορθωνονται ολα σε μια νυχτα, αλλα εδω ειμαστε και το καλοκαιρι κοντοζυγωνει......
    Επισης θα ηθελα να μου πειτε γιατι τον Αυγουστο που κολυμπουσα στα βραχακια γεμισε (στην κυριολεξια )η θαλασσα σκατα που ερχοντουσαν απο το βαθος. Ειναι δυνατον ενας ανθρωπος που ερχεται στην Ιτεα να ερθει δευτερη φορα για μπανιο οταν βλεπει τετοια ρυπανση? Εδω φευγουμε και οι κατοικοι για αλλες παραλιες, ξοδευουμε βενζινη, κινδυνευουμε, και ολα αυτα για ενα προβλημα, που οπως και να το κανουμε ενας απλος ανθρωπος καταλαβαινει οτι δεν ειναι δυσεπιλυτο, αλλα ειναι θεμα βουλησης.Ντροπη! Σε οποιοδηποτε αλλο κρατος θα ειχε λυθει σε ενα μηνα αυτο που εσεις αφηνετε αλυτο χρονια. ο Κρισσαιος κολποσ ειναι τοσο μικρος, απεναντι το γαλαξιδι εχει θαλασσα κρυσταλλο και εμεις κολυμπαμε στα σκατα και στα λαδια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπήρξε καθυστέρηση στην ανάρτηση του σχολίου σας διότι δεν το είχαμε δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή