Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή συγκέντρωση στην Άμφισσα



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της Φωκίδας και όλης της Χώρας που με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και την προσέλευση τους στις συγκεντρώσεις έδωσαν τον τόνο και επιβεβαίωσαν την ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας.
Με χθεσινή ανακοίνωσή μας καλέσαμε τους πολίτες να απεργήσουν μαζικά για να δώσουν μήνυμα αντίστασης κι ανατροπής στη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας....
Για τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κεντρική επιλογή είναι η συμμετοχή των εργαζομένων σε μία ενωτική συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών ενάντια στην κόλαση που μας οδηγούν ενώ η στήριξη των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει.
Στην σημερινή συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΕΚΦ κ. Γ. Ιωσηφίδης επέλεξε για μια ακόμα φορά να μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε κομματική παράταξη ξεχνώντας ότι βασικός του ρόλος είναι να ενώνει τους εργαζόμενους.
Συνέχισε την μονομανία του κόμματός του στον πόλεμο του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στους «εργατοπατέρες» της Αυτόνομης Παρέμβασης και λοιπούς ευτράπελους χαρακτηρισμούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο και άμεση αποχώρηση μέρους των συγκεντρωμένων.
 Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών και τον καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να σκεφτεί ότι αυτές οι πρακτικές είναι που έχουν φέρει στη σημερινή υποβάθμιση το συνδικαλιστικό κίνημα.
Ο κ. Ιωσηφίδης δεν έχει δυστυχώς κατανοήσει ότι οι εργαζόμενοι ούτε παραδίνουν τις ταυτότητές τους σε κανέναν ούτε αποδέχονται πλέον φωτισμένες ηγεσίες που, ως δια μαγείας, θα λύσουν τα προβλήματα όταν θα έρθει ο σοσιαλισμός στο άγνωστο μέλλον.
Αντίθετα όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι σ’ αυτή τη φάση που χάνονται σταθερές αιώνων και γυρίζουμε στο Μεσαίωνα οι μαζικοί κι ενωτικοί αγώνες είναι αυτοί που φέρνουν και θα φέρουν αποτελέσματα και τελικά αυτό πρέπει πρώτιστα να παλεύουμε όλοι μας.
Οι εργαζόμενοι σήμερα έδειξαν ότι έχουν την διάθεση να βρεθούν ενωμένοι για να παλέψουν.
Το επόμενο διάστημα τον αγώνα αυτόν είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε πραγματικότητα και να νικήσουμε καταργώντας τα μνημόνια και διώχνοντας την Τρόικα εσωτερικού κι εξωτερικού.

Άμφισσα 26 Σεπτέμβρη 2012

7 σχόλια:

  1. Συνασπιστήρια και 'αριστερά' βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για να δείτε πόσο λίγοι είστε πολιτικά και νοητικά, ώστε να μην μπορείτε να ξεχωσήσετε τις διαφορές -λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων όπως τα φορτηγά δ.χ. στα μεταλλεία- του κειμένου της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ με αυτό του συντρόφου Ιωσηφιδη -το αυτό διάβασε- και μπλέκεστε σε προσωπικές κόντρες για εντυπωσιασμό, σαν τους πασόκους νεοσυντρόφους σας, διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, εδώ:

    http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=2546

    Μετά, χρεώστε στον Ιωσηφίδη τις κατηγόριες σας. Ειδικά για το θέμα της ενότητας της εργατικής τάξης -do you know what is the working class;- δε μπορείτε να έχετε άποψη, εφόσον αποχωρήσατε όταν ανέπτυξε το θέμα, έτσι δεν είναι; Μη πείτε ψέμματα, σας είδαμε...

    Κρίμα τα πτυχία σας Άκη, Γιάννη, Αποστόλη, η κυρία που ούρλιαζε στη συγκέντρωση και οι λοιποί που την κάνατε στο μέσον της ομιλίας. Σας αφορούσε, διότι η μόρφωση και η τυπική εκπαίδευση της αστική τάξης που έχουμε όλοι μας λάβει, δεν αντιστοιχεί με την ταξική μας θέση και συνείδηση αντικειμενικά. Ή μήπως όχι για κάποιους από εσάς;

    Nevermind, μετά τον Ράιχενμπαχ και τον Σουλτς, ποιος ευρωενωσιακός γερμανός ακολουθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ το αποδοκίμασαν οι μισοί ψηφοφόροι του και με την τακτική που έχει θα το αποδοκιμάσουν σύντομα και οι υπόλοιποι.
    SUBUTAI RED αυτά που γράφεις τα έχουμε ξανακούσει εδώ και δεκαετίες.
    Πάντα υπήρχαν οι πωρωμένοι με το κόμμα, το ζήτημα είναι ότι τώρα έχουν μένει ελάχιστοι και αυτοί που μας κάνανε μαθήματα έχουν εξαφανιστεί.
    Συνεχίζεις την προκλητική ορολογία απέναντι σε αυτούς που αντέδρασαν σε αυτά που διάβαζε ο Ιωσηφίδης αλλά πλέον είσαι πολύ λίγος,
    Νομίζεις οτι είναι χαζά Συνασπηστήρια όσοι θέλουν την ενότητα και την κοινή δράση γιατί ακόμα δεν κατάλαβες οτι αυτό το θέλει ολόκληρη η κοινωνία;
    Το ΚΚΕ και ο Ιωσηφίδης όμως δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα κανενός. Λένε ότι τους ενδιαφέρουν άλλα ανώτερα πράγματα όπως ο Σοσιαλισμός αλλά τον σοσιαλισμό του Κόμματος τον γευτήκαμε και καλύτερα θα ήταν να αρχίσουμε να ψάχνουμε και τον σοσιαλισμό τον εργαζομένων.
    Δεν τους νοιάζει αυτή η μάχη που δίνεται από τους εργαζόμενους . Δεν τους ενδιαφέρει να συγκροτήσουν μέτωπο κοινωνικό και ταξικό και έτσι κατέληξαν να βοηθήσουν να ανέβει στην εξουσία ο Σαμαράς αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην μάχη.
    Αντί να μας ενώνουν προσπαθούν συνεχώς να μας χωρίζουν και να μας καταγγέλλουν.
    Τι αποτελέσματα περιμένουν με αυτήν την τακτική;
    Φτάσανε στο σημείο να πηγαίνει λένε το εργατικό κέντρο στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αντί το ΠΑΜΕ που είναι μια παράταξη να πηγαίνει στην συγκέντρωση του εργατικού κέντρου, Τόσο απαράδεκτοι είναι που θέλουν να καταργήσουν και τον συνδικαλισμό και να τον αντικαταστήσουν με το κόμμα. Τι θα γίνει δηλαδή αν κάποιος άλλος πάρει την πλειοψηφία, θα πηγαίνει το εργατικό κέντρο στην συγκέντρωση του Πασοκ ή της ΝΔ ή δεν ξέρω ποιου άλλου ; Θέλουν το κάθε κόμμα να κάνει διαφορετική συγκέντρωση και οι εργαζόμενοι να είναι συνέχεια διασπασμένοι και το προωθούν σε ολόκληρη την χώρα με τις χωριστές τους συγκεντρώσεις, παραχαράζοντας την ιστορία του κόμματός τους
    Αυτή η Σταλινική κακομοιριά αυτός ο ανθρωποδιώκτης που εκφράζει σήμερα αυτό το κόμμα είναι αποτέλεσμα της διασπαστικής γραμμής που έχει αποφασίσει.

    Φτάνουν πια οι αριστερές αερολογίες , όποιος θέλει να ζυμώσει ζυμώνει , όποιον δεν τον ενδιαφέρει η υπόθεση συνεχίζει όλη την ώρα να κοσκινίζει ψάχνοντας μόνο για τους τέλειους κόκκους του αλευριού πετώντας με αυτήν του την τακτική ολόκληρο το σακί με το αλεύρι.
    Κρίμα για την κατάντια του κόμματος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντού τα ίδια κομπλεξικά και διασπαστικά κάνει το ΚΚΕ

    Αθήνα:
    Την ώρα που οι απεργοί των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι άνεργοι, έφθαναν στο Σύνταγμα κατακλύζοντας το με παλμό και με κόσμο, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) φρόντισε να αποσύρει δεικτικά τον κόσμο του και να διαλύσει την δική του συγκέντρωση. Δηλαδή τι ακριβώς έκανε το ΠΑΜΕ; Μια βόλτα από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα; Και τι φοβήθηκε; Μην μολυνθεί από τα μπλοκ των άλλων – πλην του ΚΚΕ – δυνάμεων; Ως πότε δηλαδή το ΚΚΕ θα αναλώνεται στις μοναχικές και αδιέξοδες πορείες – κηδείες του - που δεν αναταράζουν σε καμία των περιπτώσεων το πολιτικό σκηνικό και τους εκφραστές του; Είναι μετά να μη σε πιάνει θλίψη με τα καμώματα της ηγεσίας του ιστορικού αυτού κόμματος;
    Αν θέλεις σου μεταδίδω τι έκανε και σε άλλες πόλεις.
    Διάσπαση της διάσπασης, ούτε η τρόικα να τους έχει βάλει να διασπούν.
    Είναι πολύ εύκολο να τονίζεις τις διαφορές με τον διπλανό σου αλλά αυτό φέρνει διχόνοια και είναι αυτό που κάνει και η Τρόικα για να κυβερνά. Διαίρει και βασίλευε που λένε, το ζήτημα είναι να μπορέσεις να ενώσεις την κοινωνία και να προχωρήσει μπροστά, εκεί σας θέλουμε πρωτοπόρους.
    Καρδίτσα:
    Στην Καρδίτσα ήταν θλίψη σκέτη το ΠΑΜΕ, παρά τη συμμετοχή και της ΠΑΣΥ, καθώς και αγροτικών συλλόγων που δεν είναι ΚΚΕδες...
    ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μια συγκέντρωση - μια πορεία με επικεφαλής την ΕΛΜΕ, τους Δασκάλους, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, Τρίτεκνους, πάρα πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και η τοπική ΑΔΕΔΥ (χωρίς να είναι στην πρώτη γραμμή), φυσικά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕμλ και άλλοι. Η πορεία ήταν τουλάχιστον διπλάσια από την μεγαλύτερη που έγινε πέρσι τον Μάρτη...
    Το ΠΑΜΕ έβαλε ομάδα περιφρούρησης στα σημέια της πορείας που υπήρχε ενδεχόμενο να συναντηθούν το μπλοκ τους με την ενωτική πορεία από φόβο, προφανώς, μην μολυνθούν τα μέλη τους από τους "αιρετικούς"!!!!
    Σε πολλά σημεία της πορείας του ΠΑΜΕ, τη στιγμή που περνούσαν οι "άλλοι", ακούστηκε το γνωστό σύνθημα "ΝουΔού, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός... κ.λπ." - Πόσο πίσω βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι...!!!
    Αν θέλεις ψάχνω στο Facebook και για άλλες ανταποκρίσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Ολοκλήρωσε το σύνθημα που φώναζαν οι του ΠΑΜΕ,,,, ΜΉΠΩΣ ΦΟΒΆΣΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ¨!!!!!!!!!! ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψυφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός. Αυτό δε φώναζαν !!!! Ελα μη ντρέπεσε. Φαντάζομαι και όταν θα γίνεται κυβέρνηση!!!!!!!Εσένα Τόλη με πιστόλι και πιο δίπλα την Αγλα του Σερ να αλαλάζει υπέρ του Ολαντ και τη δικαίωση των αγώνων!!!! ΟΜΠΡΟΣ στο δρόμο που χάραξε η Δαμανάκη ο Ανδρουλάκης και οι υπόλοιποι βιαστικοί για να πιάσσουν (γλύψουν) την κουτάλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε red river
    Κρατώντας την ανωνυμία σου στάζεις το φαρμάκι σου όχι ενάντια στην εξουσία που θα σε καταστείλει αλλά σε όσους φαντάζεσαι ή σου φαίνονται βολικοί.
    Είναι πολύ εύκολο το ξαναείπα να ψάχνεις να βρεις τι σε χωρίζει.
    Θα μπορούσε κάποιος καλοθελητής να σου φωνάξει και σένα και στο κόμμα σου για την προδοσία στον Άρη Βελουχιώτη, για την στάση των Γραμματέων του κόμματος του Σιάντου ή του Ζαχαριάδη και να έφτανε μέχρι τον Φαράκο.
    Μην κάνεις ότι δεν τα ξέρεις και πως το ίδιο σου το κόμμα τους αποκήρυξε, τι θέλεις να θυμηθούμε τον Μπελογιάννη ή το άρθρο της Πανσπουδαστικής φύλλο 8 ενάντια στους "προβοκάτορες" του Πολυτεχνείου του 1973. Αν σου φαίνονται παλιά θυμήσου πως με την συγκυβέρνηση πρώτα με την ΝΔ και ύστερα με το ΠΑΣΟΚ φέρατε τον Μητσοτάκη στην Κυβέρνηση. Δες την τακτική στα εργατικά που μετά τον Φλωράκη η Παπαρήγα έγραψε νέα θεωρία καταργώντας τον Μαρξ και τον Λένιν και ξεκίνησε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα.
    Μπορεί κάποιος να απομονώσει κάποιο γεγονός και να συνεχίζει επάνω σε αυτό την κριτική του όταν η επίσημη θέση δεν έχει αλλάξει, όταν επιμένει κάποιος στο Μάαστριχ ή οτιδήποτε άλλο.
    Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τον ΣΥΝ του τότε και ακόμα και ο ΣΥΝ έχει αλλάξει άποψη για το Μάαστιχτ , προς τι λοιπόν όλη αυτή η φασαρία;
    Να σου πω εγώ αν δεν ξέρεις, δεν σε ενδιαφέρει το Μάαστριχτ, ψάχνεστε να βρείτε αφορμή για να μην συμμαχήσετε με κανέναν, η ηγεσία σας έχει αναλάβει με την πολιτική που ακολουθεί εργολαβία την διάσπαση του κινήματος.
    Χίλιες αφορμές θα βρείτε όχι μία γιατί δεν θέλετε να πολεμήσετε μαζί με τον κόσμο γιατί αυτή η μάχη δεν σας ενδιαφέρει , γιατί το κόμμα σας δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους παρά μόνο στον μηχανισμό του.
    Ε ένας τέτοιος μηχανισμός δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και θα το εισπράξετε πολλαπλά μέχρι να το καταλάβετε εντελώς.
    Όσο για την Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη παιδιά του δικού σου κόμματος είναι και γι αυτό ότι λες επιστρέφει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάκης. Χειρουργός.Απο Άμφισσα Πρες29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:48 μ.μ.

    Καλά ε!!!! Μόνο αυτοί οι άτιμοι κομμουνιστές βγάζουν χολή!! Εσείς οι άλλοι, οι δημοκρατικοί, οι αριστεροί με σαντυγί και κερασάκι προβάλετε σε όλες τις πτώσεις τη ρημάδα την ενότητα!! ! ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΆ ΣΑΣ!Δεν πάτε στα καρφούρ να πείτε στους υπαλλήλους τους ότι με ενότητα υπέγραψε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων τη μείωση των μισθών τους; Πρωτεργάτες βέβαια οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ.
    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΤΕ.
    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕΕΕΕ..


    ΑπάντησηΔιαγραφή