Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ανακριτής κάλεσε και τον Φ.Αρβανίτη για την υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου

Πέντε νέα πρόσωπα κάλεσε ο ανακριτής για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου μεταξύ των οποίων και τον επιχειρηματία πρώην βουλευτή Φωκίδας Φώτη Αρβανίτη .

Σύμφωνα με το δικαστικό  ρεπορτάζ, ο ανακριτής της υπόθεσης απέστειλε κλήσεις σε απολογία στους πέντε νέους κατηγορούμενους, αλλά και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στη δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Οι νέοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του ...

υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος,  η πρώην σύζυγος του Υπουργού  Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου,  οι  επιχειρηματίες Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος ο Νίκος  Καρατζάς σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Και οι πέντε καλούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης να προσέλθουν εντός των επομένων ημερών σε απολογία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της διακίνησης και απόκρυψης χρημάτων, αν και αναμένεται ότι και οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμίες για τις απολογίες τους, που πιθανότατα θα προσδιοριστούν για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουν στο ανακριτικό γραφείο και οι επτά προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι καλούνται σε συμπληρωματικές απολογίες για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ εκ νέου αντιμέτωποι με τους ανακριτές θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

 http://dorida.blogspot.gr/

Φώτης Αρβανίτης
Ο Φώτης Αρβανίτης ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο των κατασκευών στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην Αυστραλία. Μετά από μία πετυχημένη σταδιοδρομία στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα για να παράγει και να προσφέρει στη χώρα του. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έχει πραγματοποιήσει κατασκευές κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας, σε περιοχές όπως είναι η Δροσιά, η Εκάλη, η Πολιτεία, η Αγία Παρασκευή. Η διάθεσή του για προσφορά επεκτάθηκε και στην αρένα της πολιτικής, όπου υπηρέτησε ως βουλευτής στον τόπο καταγωγής του, τη Φωκίδα.

1 σχόλιο:

  1. ΒΡΕ ΤΟ ΦΩΤΗΗΗΗ....
    *ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή