Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Στη Φωκίδα γυρίζουν την πλάτη στις κορώνες


Γκάλοπ σε Άμφισσα και Γραβιά από News247
Το NEWS 247 ξεκινάει το οδοιπορικό "Οι Έλληνες ψηφίζουν" για να αποτυπώσει τι σκέφτονται οι ψηφοφόροι της περιφέρειας, λίγες μέρες πριν βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Πρώτος σταθμός η Στερεά Ελλάδα και ο νομός Φωκίδας, όπου ακόμη και οι "βαμμένοι" σκέφτονται να αλλάξουν χρώματα

Στη Φωκίδα, η μονοεδρική βουλευτική έδρα αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης των παρατάξεων και τα κομματικά επιτελεία έπαιζαν πάντα τα δυνατά  χαρτιά τους για να "κερδίσουν το νομό".
Οι κάτοικοι ωστόσο φέτος, αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στις προεκλογικές ...
κορώνες τοπικών υποψηφίων.
Στις πρώτες βουλευτικές εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο τρόπος σκέψης των ψηφοφόρων στους περισσότερους δήμους φαίνεται πως έχει αλλάξει.
Το NEWS 247 με τη συνεργασία της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής ιστοσελίδας στην Στερεά Ελλάδα lamiastar.gr ταξίδεψε μέχρι τη Φωκίδα και ήρθε σε επαφή με πολίτες όλων των ηλικιών για να διαπιστώσει από κοντά ποιες είναι οι προσδοκίες των ντόπιων από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Από τους Δελφούς μέχρι τη Στρόμη και από τη Γραβιά μέχρι τη Ερατεινή, τα υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων και η επιθυμία να δοθεί οριστικό τέλος στην παράδοση των αυτοδύναμων κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης είναι εμφανής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό, του οποίου ηγείται η νυν βουλευτής Αφροδίτη Παπαθανάση, συνταράσσουν εντονότατοι κραδασμοί.
Στον αντίποδα, ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων στην υποψηφιότητα για βουλευτή του προέδρου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Πάνου Καμμένου.
Σύμφωνα άλλωστε με πολιτικούς αναλυτές, οι έξι ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές είναι επαρκής πολιτικός χρόνος για να αλλάξει στάση το εκλογικό σώμα και να ανακατέψει "τη σούπα" των πολιτικών εξελίξεων.
"Δεν έχω ιδέα τι θα ψηφίσω φέτος. Και να φανταστείτε ήμουν βαμμένος ΠΑΣΟΚ", δηλώνει ο κ. Γιώργος από την Άμφισσα, ενώ να απέχουν αποφάσισαν οι συνδημότες του, κυρία Δάφνη και κ. Στάθης. "Τι να ψηφίσουμε; Να μας κλέβουν χρήματα και να μας κόβουν συντάξεις;".
Κυβέρνηση συνεργασίας, όπως σε Γαλλία και Γερμανία, με στόχο τις αποτελεσματικότερες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επιθυμεί ο κ. Ηλίας από τη Γραβιά, ενώ ο κ. Θανάσης από την ίδια περιοχή ομολογεί ότι θα ρίξει την ψήφο του στη ΝΔ, με τη διαφορά ότι φέτος θα "σταυρώσει" αποκλειστικά νέα πρόσωπα με φρέσκες πολιτικές ιδέες.
Μπροστά στα 32 ψηφοδέλτια υποψήφιων παρατάξεων, ο κ. Νίκος από τη Γραβιά το μόνο που σκέφτεται είναι: "Αν ήθελαν τα μικρά κόμματα να κυβερνήσουν, θα είχαν συμπράξει τόσο καιρό", εκφράζοντας έτσι αμφιβολίες για το αν το βάρος της σωτηρίας της χώρας μπορούν να σηκώσουν μικρότεροι πολιτικοί συνδυασμοί.
Την άποψη ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποτρέψει τη χώρα από την ολική καταστροφή διατυπώνει από την πλευρά του ο κ. Γιώργος, ο οποίος 30 χρόνια μετά βρέθηκε εκτός στίβου εργασίας.
"Τόσα χρόνια που είχαμε ισχυρές κυβερνήσεις τι καταλάβαμε; Δουλέψαμε ασταμάτητα και τελικά μας πέταξαν έξω από τις δουλειές μας", καταλήγει με πικρία.

* Ευχαριστούμε θερμά το ειδησεογραφικό πόρταλ lamiastar. gr, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Κεντρικής Ελλάδας Star Γιώργο Σιμόπουλο για τον συντονισμό του οδοιπορικού σε πέντε νομούς και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Μουτσανά, Μαρία Τσατζαλή, Πένυ Τσακίρη, Θανάση Μερτζάνη, Αργύρη Μπλόντζο και Ιωάννα Καραγιάννη για τη διεξαγωγή του ρεπορτάζ.
 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου