Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΡΚΕΛ: "ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ"!!! ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

 Εθνική ανάταση


Την υπογραφή όλων των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, διαμηνύοντας ότι δεν αρκεί η δέσμευση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για να καταβληθεί η έκτη δόση.
Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, καθώς δεν έχουν εκπληρωθεί οι όροι ...

για την καταβολή της έκτης δόσης, ανέφερε η Μέρκελ μιλώντας σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Για να εκταμιευθεί η έκτη δόση, είπε, "χρειαζόμαστε όχι μόνο την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και αυτές των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να καταβληθεί η έκτη δόση", τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.
Εν τω μεταξύ, η Μέρκελ εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή της στην έκδοση κοινών ευρωομολόγων, λέγοντας ότι οι σχετικές προτάσεις της Κομισιόν δεν θα δουλέψουν και ότι η Ευρώπη μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της μόνο μέσω αλλαγής της Συνθήκης της ΕΕ.

Σαφής ήταν εξάλλου και η προειδοποίηση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προς τη χώρα. Όπως είπε, η επιστολή με τη δέσμευση της κυβέρνησης και των αρχηγών των κομμάτων που την απαρτίζουν, με την οποία θα δεσμεύονται στην πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ, στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup στις 29 Νοεμβρίου.
Ανάλογη προειδοποίηση έκανε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι ομόλογοί του της Γερμανίας και της Φινλανδίας.
Μετά τη συνάντηση που είχε χτες Τρίτη με τον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup.
"Έχουμε εκφράσει το αίτημα για έγγραφες δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό και από τους βασικούς πολιτικούς ηγέτες, νομίζω ότι αυτό θα συμβεί γραπτώς μέχρι την επόμενη Τρίτη", ανέφερε.
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι εταίροι θέλουν να δουν αν υπάρχει διακομματική συναίνεση στην Ελλάδα. Αν δεν υπάρχει συναίνεση, η εκταμίευση δεν θα λάβει χώρα, προειδοποίησε.
Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο κ. Παπαδήμος θα μπορέσει να πετύχει τη διακομματική συναίνεση.
Μίκα Κοντορούση 
http://news247.gr

Τι κρύβεται πίσω από τις υπογραφές που απαιτούνται; 

Δηλώνουν ότι συμφωνούν προφορικά αλλά το παίζουν αντιστασιακοί και λένε ότι δεν υπογράφουν αυτά που υπόσχονται.

Η ΝΔ δηλώνει ξανα οτι δεν υπογράφει τη  δήλωση που ζητούν Ευρωπαίοι αλλά και το ΔΝΤ.
Εκείνοι πάλι επιμένουν και το πράγμα δείχνει σύγκρουση. Ειναι όμως ετσι;
Προσωπικά δυσκολε'υομαι να το πιστέψω από τη στιγμή που η σύμπραξη της ΝΔ στο έγκλημα είναι δεδομενη, ενώ μια ενδεχόμενη μη καταβολή της περίφημης 6ης δόσης θα ερριχνε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαική οικονομια στον Καιάδα. Αρα τι κρύβει η επιμονή;

Δυο πραγματα κατα την ταπεινή μου γνώμη.
Πρωτο: Θέλουν να ηρωοποιήσουν το Σαμαρά και την ΝΔ, και να  διασώσουν τουλάχιστον το ένα από τα 2 τέως μεγάλα αστικά κόμματα από τη φθορά που σίγουρα θα υποστεί από την κολοτούμπα που έχει κάνει από την αντιμνημονιακή θέση που δήθεν είχε σε φουλ μνημονιακή. Ετσι και ΝΑΙ θα έχει πει και τις δάφνες του "μεγάλου" ΟΧΙ θα κρατάει, που θα  βοηθήσουν να επιπλευσει στις επόμενες εκλογές. Αλλιώς στη γωνία περιμένει απειλητικά η ισχυρή πλέον Ελληνική Αριστερά και δή κομμουνιστικη.
Δευτερο: Αν δεν ισχύει απόλυτα το προηγούμενο και επιμείνουν στην ανόητη απαίτηση, θα σημαίνει οτι δεν είναι και τοσο ανόητη, αλλά θα υπάρξει στο κείμενο τέτοια διατύπωση που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δανειστές ακόμη και νομικά(ποτέ δεν μπορεί να ειναι σίγουρος κανεις) για να πετύχουν επ΄άπειρο αναβολή των συμφωνημένων εκλογών με την υπογραμμένη πλέον δικαιολογία, ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο΄ρόλος της κυβερνησης και επομένως οι υποχρεώσεις των κομμάτων που την στηρίζουν στην "υλοποίηση των συμφωνημένων".
Υπάρχουν πάντα και οι ενδιάμεσες εκδοχές και σκαλοπατια που θα επιδιώξουν να έχουν όλους τους σκύλους χορτάτους. Οσο για τις πίτες...
Eννοείται βεβαια οτι υπάρχουν και λύσεις που δεν θα γίνουν γνωστές. Ποσες υπογραφές έχουν πέσει που έγιναν γνωστές δεκαετίες αργότερα ή και καθόλου;  http://giorgossarris.blogspot.com


Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου