Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανυποχώρητοι στο κτίριο της ΔΕΗ παρά την εισαγγελική διορία

  Οι αγώνες της κοινωνίας ενώνονται με τους αγώνες των εργαζομένων. Στο ίδιο μέρος χθές ο Τσίπρας με την Παπαρήγα. Σε κοινό ψήφισμα χθές για το ίδιο θέμα ο Καραχάλιος με τον Ιωσηφίδη στο Δημοτικό συμβούλιο και μαζί τους όλος ο κόσμος που αντιδρά σε αυτήν την κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό λαό αλλά τους δανειστές...

Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ επί της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από την Κυριακή, συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, παρά τη διορία που τους έδωσε ο εισαγγελέας να έχουν αποχωρήσει μέχρι τις ...
21:00. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο σημείο για συμπαράσταση. Στο σημείο οι Γλέζος Κουρουπλής Τσίπρας
 
Ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε δώσει διορία έως τις οκτώ το βράδυ αρχικά, μετά υπήρξε άτυπη παράταση και πήγε ως τις εννέα το βράδυ, στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας.
Διαφορετικά, αναφέρεται, θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, η κατάληψη θα συνεχιστεί παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.
Όπως γίνεται γνωστό υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα ο οποίος και του γνωστοποίησε την απόφαση των συνδικαλιστών, για να απαντήσει ο εισαγγελέας:
"Είστε παράνομοι,θα υποστείτε τις συνέπειες".
Σε απόσταση 300 μέτρων βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά η επιχείρηση δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει καθώς απέξω υπάρχουν πολλοί πολίτες οι οποίοι έχουν τρέξει για συμπαράσταση των απεργών που έχουν καταλάβει το κτίριο.
Αργά το βράδυ έφτασαν έξω από το κτίριο ο πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ εκεί βρίσκονται και οι Μ. Γλέζος και Π. Κουρουπλής.
Νωρίτερα, είχε εκφράσει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μάλιστα πήγε στον χώρο δύο φορές. Μία νωρίς το πρωί και μία το βράδυ. τους επισκέφθηκε και πάλι απόψε.
Στα γραφεία της ΔΕΗ είχε βρεθεί επίσης νωρίτερα και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν διακόψει τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.
Χαρακτηρίζουν επίσης ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ημίμετρα και ζητούν να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου