Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ο Περιφερειάρχης κος Περγαντάς δωρίζει δύο εκατομμύρια στην Ελληνική Αστυνομία, έπεσαν έξω στον προυπολογισμό για τα δακρυγόνα φαίνεται.

 Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού ξόδεψε 3000 δακρυγόνα και ανακοίνωσε προσλήψεις άλλων 4000 αστυνομικών την στιγμή που οι ανάγκες της κοινωνίας είναι άλλες, ΄δεχεται την ευγενική προσφορά του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κου Περγαντά με 2.000.000 ευρώ. Στην Περιφέρεια μας φαίνεται μας περισσεύουν τα χρήματα και τα έχουμε για να τα δίνουμε στην Αστυνομία για να την στήνει στα διόδια και να κόβει κλήσεις, για να εισπράτουν οι ιδιώτες φορατζήδες, εξ άλλου η αστυνομία έχει άλλες προταιρεότητες που θα δώσει τα χρηματά της......

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λαμία 1 -07-2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Ανοιχτή πρόσκληση προϋπολογισμού 2.000.000 €, για την χρηματοδότηση απαραίτητων μέσων οδικής ασφάλειας και διαχείρισης της κυκλοφορίας από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας»
Με την συντονισμένη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη, εκδόθηκε πρόσκληση προϋπολογισμού 2.000.000 €, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση κυκλοφοριακών κινδύνων. Δικαιούχος των έργων είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία.
Ενδεικτικά, από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να χρηματοδοτηθούν προμήθειες σε :
Οχήματα (μετάβασης, κυκλοφορίας σε δύσβατες περιοχές, έρευνας τροχαίου ατυχήματος)
Πομποδέκτες και ασύρματοι επικοινωνίας για την ευχέρεια συντονισμού στην παροχή οδικής ασφάλειας
Συσκευές ελέγχου και μέτρησης ταχύτητας και λοιπών παραμέτρων.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνει : «Από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτείται η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό της σε μέσα οδικής ασφάλειας και διαχείρισης της κυκλοφορίας. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η βελτίωση του επιπέδου της ενεργητικής οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, με σκοπό την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι προφανές ότι αξιοποιούμε τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων, που αποσκοπεί πάνω απ΄όλα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και βεβαίως στη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος και των συνθηκών προσπελασιμότητας
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου