Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οι Πολίτες στο Προσκήνιο για τον αποκλεισμό του μόλου της Ιτέας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Μετά από αναμονή δύο και πλέον εβδομάδων διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι το λαθρεμπορικό πλοίο και τα κατασχεθέντα φορτηγά εξακολουθούν να ρυπαίνουν αισθητικά και πρακτικά το Λιμάνι της Ιτέας που αν μη τι άλλο αποτελεί διεθνή τουριστικό προορισμό της χώρας λόγω Δελφών.
Επειδή κανένας φορέας δεν φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα και ...
επειδή όπως λέει ο σοφός λαός «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», φοβόμαστε ότι η απαράδεκτη κατάσταση θα παραμείνει σ’ όλη την τουριστική περίοδο. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» καταθέσαμε έγγραφη διαμαρτυρία (Αρ. πρωτ. 540/4-4-2011) ζητώντας από τις δημόσιες αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τις προβλεπόμενες ημερομηνίες εντός των οποίων θα απελευθερωθεί η προβλήτα του Λιμανιού προκειμένου να εξετάσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας.
Ακολουθεί το έγγραφο που κατατέθηκε στο Λιμεναρχείο Ιτέας και κοινοποιήθηκε στις άλλες δημόσιες αρχές.


ΙΤΕΑ, 4/4/2011


ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ



ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Από τις 20 Μαρτίου 2011 οδηγήθηκε στον Τουριστικό Λιμένα Ιτέας το λαθρεμπορικό πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα συνοδευόμενο από τέσσερις νταλίκες. Επί 15 μέρες τώρα «κοσμούν» τη προβλήτα της Ιτέας παρουσιάζοντας μια απαράδεκτη εικόνα εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Επειδή η προβλήτα του Τουριστικού Λιμένα Ιτέας είναι αποκλεισμένη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης
Επειδή πιστεύουμε ότι σίγουρα υπάρχουν και άλλες άμεσα εφικτές λύσεις από το να παραμείνουν τα κατασχεθέντα στη προβλήτα της Ιτέας επ’ αόριστον
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον χρόνο απομάκρυνσης του πλοίου καθώς και των κατασχεθέντων φορτηγών οχημάτων που φυλάσσονται εκεί.
Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τους φορείς που έχουν την ευθύνη της διευθέτησης του θέματος ώστε να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν τα κατασχεθέντα και συνεχιστεί η κατάληψη του δημόσιου χώρου της προβλήτας.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

6 σχόλια:

  1. Ώρα για δράση λοιπόν.
    Αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ όλοι οι Ιτιώτες στο μώλο της Ιτέας για να διαμαρτυρηθούμε για την παραμονή του σαπιοκάραβου και των φορτηγών που αμαυρώνουν την εικόνα και εμποδίζουν τη λειτουργία του λιμανιού της πόλης μας.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΩΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΑΥΛΩΘΗΚΑΝ,ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ,ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ,ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΝΕΡΓΙΑ.ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ.ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΛΠ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΟΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.....
    ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΦΠΑ,ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ,ΔΑΝΕΙΑ,
    ΕΝΟΙΚΙΑ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ,ΟΤΕ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΑΛΤΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.

    ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6/4 ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ,ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ,ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι πολίτες στο προσκήνιο είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω.καλέσανε τους ιτιώτες να διαμαρτυρηθούνε για το αίσχος στο λιμάνι,το καράβι με τα λαθραία τσιγάρα που δεν ξέρουμε και πόσο διάστημα θα παραμείνει εκεί.πόσοι πολίτες πήγανε? καμμιά εικοσαριά.Οι υπόλοιποι κλεισμένοι στα καββούκια τους λές και δεν τους αφορά το θέμα. και περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. αμ δε. 6 Απριλίου το 1941 ήρθανε οι Γερμανοί στήν Ελλάδα. 6 Απριλίου το 2011 τους φωνάζουμε εμείς να μας σώσουν επειδή τόσα χρόνια επιτρέπαμε στα λαμόγια να λυμαίνονται το κράτος και να μας πετάνε ξεροκόματα.Τώρα ποιός πληρώνει? εμείς οι βλάκες, οι ηλίθιοι.αλλά τέτοιοι αδιάφοροι που είμαστε τέτοιοι άρχοντες μας πρέπουν.Ενώ ούτε για μια διαμαρτυρία δε ξεκουνιόμαστε θα αντιδράσουμε στήν καταστροφή?Μάλλον δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι βουλιάξαμε.Κι ο θεός θα μας βαρεθεί στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο για τη μη-συμμετοχή των ιτιωτών (και γενικότερα των ελλήνων) στα κοινά και μάλιστα σε τόσο κρίσιμη περίοδο. Περιμένουν όλοι να γίνει η Αποκάλυψη και να λυθούν όλα τα προβλήματα διά μαγείας.
    Τουλάχιστο στην περιοχή μας αποφασίσαν κάποιοι άνθρωποι να ξεκουνηθούν, να μιλήσουν, να αντιδράσουν σε μια τόσο βαθιά συντηρητική κοινωνιά σαν τη δική μας για πρώτη φορά όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.
    Μπράβο και στους πολίτες του προσκηνίου για τις πρωτοβουλίες τους (παρόλες τις αντιφάσεις τους), μπράβο και στον οποιοδήποτε προσπαθεί για κάτι άλλο στο βαλτωμένο μας μικρόκοσμο.
    Ποιος ξέρει, μπορεί σιγά σιγά ν' ακολουθήσουν κι άλλοι, να γίνουμε πολλοί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε την προσπάθεια του Iteanet το 2008 έχει σχέση όπως είχαμε απο τότε αναφέρει και με την δραστηριοποίηση των κατοίκων της περιοχής.
    Το κομμάτι της κοινωνίας που έχει αυτές τις απόψεις και την οπτική παρέμβασης, δεν είχε καμιά οργανωτική έκφραση τότε ούτε και κάποιο σημείο επαφής.
    Σήμερα τα πράγματα έχουν προχωρήσει, υπάρχει παρέμβαση και συλλογικότητες, αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί στην τοπική κοινωνία η δυνατότητα συμμετοχής και συναπόφασης γιατί, η κατάρρευση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος μπορεί να απαντηθεί με θετικό τρόπο, μόνο με την δραστηριοποίηση των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kala ta lete paidia alla h monh drasthriopoihsh twn politwn ths iteas einai mono gia psarema sto mwlo..loool

    ΑπάντησηΔιαγραφή