Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΛΥΣΗ-ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Στήνουν τσιμεντένιο τούνελ στη παραλία !


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου                    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από dorida.blogspot.com

Εγκληματική λύση ετοίμασε ο μελετητής για να συγκρατήσει τα κατολισθαίνοντα, λόγω του περσινού σεισμού, πρανή του δρόμου από Μοναστηράκι μέχρι την περιοχή Παραθάλασσο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει να δημιουργηθεί υπέργειο τσιμεντένιο τούνελ πάνω στο παραλιακό δρόμο, με κολώνες από την πλευρά της θάλασσας. Για να γίνει πιο αντιληπτό θα είναι όμοιο με αυτά τα υπέργεια τούνελ που ...
συναντάμε στη παραλιακή εθνική οδό μεταξύ Ερατεινής και Γαλαξιδίου.

Την εκτρωματική αυτή λύση προτείνει ο μελετητής σ΄ ένα περιβάλλον που έχει χαρακτηρισθεί απείρου κάλλους από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Τη μελέτη είχε παραγγείλει πριν αρκετούς μήνες ο τότε Νομάρχης Νίκος Φουσέκης και παραδόθηκε τώρα στην Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή, που με τη σειρά της θα την παρουσιάσει στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδας.

Επικοινωνήσαμε με την Αντιπεριφερειάρχη, μόλις είχαμε την πληροφορία, που επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της μελέτης, που έχει ήδη παραλάβει .

Στην ένστασή μας για τη λύση που προτείνει ο μελετητής δεν πήρε θέση , λέγοντας ότι αυτή θα την παρουσιάσει στη Δημοτική Αρχή Δωρίδας ,που θα αποφασίσει, ενώ άλλα χρήματα για νέα μελέτη δεν υπάρχουν, με κίνδυνο να μη προχωρήσει το έργο.

Το βέβαιο είναι ότι η Δημοτική Αρχή, στην οποία φαίνεται ότι θα καταλήξει η καυτή πατάτα, δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή μια τέτοια εγκληματική λύση, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής θα την πάρουν με τις πέτρες.

Επίσης βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να περάσει μια τέτοια μελέτη από τις αρμόδιες περιβαλλοντολογικές υπηρεσίες μετά από προσφυγές που θα γίνουν, στην υποθετική περίπτωση που γινόταν αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή.

Να πούμε εδώ ότι η μελέτη στοίχισε πάνω από 200.000 ευρώ , που ο μελετητής έχει ήδη εισπράξει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε πρόταση από το αρμόδιο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να την κάνει με 25.000 ευρώ ! χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τη λύση που θα έδινε.

Ακόμα υπάρχουν σειρά και άλλων ερωτημάτων που αφορούν το έργο όπως το προτείνει η μελέτη , αν για παράδειγμα διασφαλίζεται τελικά η παραλιακή ζώνη της περιοχής Μοναστηρακίου-Παραθάλασσου, ή με τον καιρό την δούμε να γεμίζει με πέτρες και χώματα που θα πέφτουν σ΄αυτή από πιθανές νεώτερες κατολισθήσεις, πάνω από τον ουρανό του τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου