Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η ομολογία γιατί τραβάμε όλα τα δεινά απο τα επίσημα χείλη του πρωθυπουργού.
Δεν είναι μόνο η κατάρρευση της ledman brothers στην Αμερική, δεν είναι η χρεοκοπία των τραπεζών της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας. Το πρόβλημα με τις τράπεζες είναι παγκόσμιο και οι ηγέτες μας αποφασίζουν να σώσουν τις τράπεζες και να καταστρέψουν τις χώρες τους και τους πολίτες.
Δώσαμε χρήματα και εγγυήσεις στις Ελληνικές Τράπεζες αξίας 90 δισεκατομμυρίων ευρώ την στιγμή που σαν κράτος θα μπορούσαμε να τις αγοράσουμε με 10.
Οι Τραπεζίτες ζητούν στην κρίση να πλουτίσουν και να πληρώσουμε τις ζημιές από το τζογάρισμά τους εμείς.
Διαβάστε τι γράφουν :...

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, μια μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
“Η αναδιάρθρωση θα οδηγούσε πιθανότατα σε κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με προδημοσίευση της συνέντευξης στο πρακτορείο Reuters ενώ πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε αντίτιμο που δεν θα μπορούσε να πληρώσει η Ευρώπη.


Υπεραμύνθηκε της δανειακής στήριξης που παρέχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα υπάρξει όφελος και για τους Γερμανούς φορολογουμένους και υπογράμμισε ότι θα πληρώσει τα χρέη της μέχρι τελευταίου λεπτού.

Τα Νέα


2 σχόλια:

  1. δεν εχω διαβασει την συνεντευξη του,αλλα ρωταω: μηπως εξηγει παρακατω τι σημαινει για τον ελληνικο λαο η καταρρευση των ελληνικων τραπεζων και ποιοι θα πληρωσουν τα σπασμενα;μηπως εξηγει παρακατω ποιανων χρηματα ειναι τα λεφτα των ελληνικων τραπεζων;δεν αντεχω ρε παιδια τοσο λαικισμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βασικό χαρακτηριστικό των μπλογκ είναι η ιδιαιτερότητα του σχολιασμού και του χρωματισμού των ειδήσεων.
    Από την μία πλευρά υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις και απο την άλλα πλευρά ο σχολιασμός τους.
    Η άποψη μας είναι ότι η κρίση χρέους δεν αποτελεί Ελληνική μοναδικότητα, αλλά γενικευμένη οικονομική κρίση με βασικό αίτιο την απληστία και την επιθετικότητα στο τζογάρισμα των Τραπεζών. Στην κρίση αυτή κλήθηκε η Αμερική να καταβάλει 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια για να ενισχύσει τον τομέα αυτό, και η Ευρωπαική Ένωση με άλλα τόσα φτιάχνοντας μηχανισμούς στήριξης.

    Τα χρήματα των Ελληνικών Τραπεζών ανήκουν στους μετόχους των τραπεζών και η πρόταση που γράψαμε και πιθανότατα δεν έγινε κατανοητή είναι να αναλάβει το κράτος τα ιδρύματα για να σταματήσει η καταλήστευση του από αυτά, να προστατευθούν οι καταθέσεις και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.
    Σε μια τέτοια περίπτωση μόνο οι μέτοχοι των τραπεζών θα ήταν οι χαμένοι μιας και θα πλήρωναν το αντίτιμο των ρίσκων τους και όχι οι καταθέτες που θα προστατευόντουσαν.
    Αν δεις ποιοι είναι οι μέτοχοι των Ελληνικών Τραπεζών θα καταλάβεις γιατί προτίμησε να ρίξει στον καιάδα την χώρα για να τους σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή