Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Το νέο τεύχος του Τελευταίου θρανίου από μαθητές του Πρώτου Δημοτικού Ιτέας

Από το νέο, δηλαδή το 2ο τεύχος του Τελευταίου Θρανίου, διαλέξαμε και σας την παρουσιάζουμε την αυτοπαρουσίαση των παιδιών .
Αξίζει να ψάξετε να το βρείτε το περιοδικό γιατί αξίζει.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Το είπαµε βιαστικά µια Τρίτη, την ώρα που βγαίναμε από την τάξη. Συµφωνήσαµε αµέσως µε γρήγορες διαδικασίες - δεν θέλαμε να χάσουµε και το διάλειμμα - βρεθήκαμε όλοι µαζί το επόμενο Σάββατο. Για γούρι, ζητήσαμε από την µικρότερη της παρέας να γίνει η νονά, ο καθένας διάλεξε... το θέμα του και µετά πήγαµε να παίξουµε µπάσκετ. Κάπως έτσι στήσαμε την εφημερίδα µας ... πολύ απλά και πολύ γρήγορα.
Το πρώτο φύλλο ήταν έτοιμο! Κυκλοφόρησε 23 Μαρτίου, δυο µέρες πριν την γιορτή. Μετά τα σχολεία έκλεισαν για Πάσχα και κανείς δεν ήθελε να έχει καμία σχέση µε οτιδήποτε γραμμένο σε χαρτί. Παιχνίδι και πάλι παιχνίδι ... Αλλά µόλις ξαναγυρίσαμε στο σχολείο, ανακαλύψατε την εφημερίδα και µας είπατε ότι σας άρεσε πολύ! Ακούσαμε πάρα πολλά θετικά σχόλια, λάβαµε e-mails µε συγχαρητήρια και το σίγουρο είναι ότι το πρώτο
µας φύλλο είχε µεγάλη απήχηση. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους, µικρούς και µεγάλους. Ευχαριστούµε ιδιαίτερα όλους όσους µας εµπιστεύτηκαν µε τις συνεντεύξεις τους και ακόμη περισσότερο ευχαριστούμε πολύ όλους όσους µας στήριξαν οικονομικά.
Από τότε όμως τα πράγματα λίγο άλλαξαν. Ότι και αν κάναµε, ότι και αν βλέπαμε, ότι και αν ακούγαμε, το σκεφτόμασταν εάν θα µπορούσε να γίνει ενδιαφέρον άρθρο για την εφημερίδα. Τα µαθήµατά µας, η κολύμβηση και το µπάσκετ που είναι τα αγαπημένα µας, τα γκράφιτι που βλέπουμε στον δρόμο προς το σχολείο, οι εκδρομές που πάμε, τα βιβλία που (δεν) διαβάζουμε .. ,
Αυτό είναι που θα θέλαμε να κάνετε και εσείς. Αφού µας ενδιαφέρει πιο πολύ να διαβάζουμε µία γνώμη ή µία πληροφορία γραμμένη από ένα συµµαθητή µας, από µια φίλη µας, ελάτε όλοι να ασχοληθούμε µε πράγματα που ενδιαφέρουν εµάς τα παιδιά. Ελάτε να ασχοληθούμε µε τους συµµαθητές µας, µε τα παιδιά ενός άλλου σχολείου, µε την γειτονιά µας, την αγορά, το internet και να ανακαλύψουµε τον δικό µας κόσμο. Να τον ανακαλύψουµε µόνοι µας βγαίνοντας έξω από την τάξη, χρησιμοποιώντας τα δικά µας µάτια και ακούγοντας µε τα δικά µας αυτιά και βγάζοντας µόνοι µας τα συµπεράσµατά µας. Θα κάνουμε λάθη, θα διορθωθούμε και θα ξαναπροσπαθήσουμε.
Εκτός από τα συγχαρητήριά σας λοιπόν, περιµένουµε τα σχόλιά σας, άρθρα σας ή ότι άλλο θέλετε να εκδώσουμε. Ελπίζουμε αυτό το δεύτερο αυτό φύλλο να σας αρέσει ακόμη περισσότερο, αλλά µπορεί και όχι. Γράφουμε µε θάρρος την γνώμη µας, πιστεύουμε σε αυτό και υπογραφουμε µε το όνοµά µας. Εάν και όταν λοιπόν διαφωνήσετε µαζί µας, σας παρακαλούμε να το θυμάστε και να µην καταδικάσετε την ελπίδα και τον ενθουσιασμό µας.
Σας ευχαριστούµε που είστε δίπλα µας. ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗΣ ΑΜΑΡΙΛΝΤΟ ΤΖΟΥΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣ κοι ΦΟΙΒΗ ΠΑΣΑΛIΜΑΝlΩΤΗ
Στα επόμενα φύλλα, θα θέλαμε να συµπεριλάβουµε προτάσεις, ιδέες, άρθρα και γνώμες, παρατηρήσεις, διορθώσεις, υποδείξεις και απορίες από εσάς τους αναγνώστες µας καθώς επίσης και ζωγραφιές, σκίτσα, τυχόν νέα σας και ότι άλλο θα θέλατε να µοιραστείτε µαζί µας.
Γι' αυτό σας παρακαλούμε να µας στείλετε τα έργα σας επισυνάπτοντας τα µε e-mail. Επίσης, µπορείτε να µας βρείτε στην ΣΤ Τάξη του Πρώτου Δηµοτικού Σχολείου Ιτέας.
Σας περιμένουμε!
Το άρθρο για το προηγούμενο τεύχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου