Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μαθητική εφημερίδα, "τελευταίο θρανίο" από παιδιά του Πρώτου Δημοτικού Ιτέας

Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε εξ ολοκλήρου από εμάς.
Χίλια συγγνώμη, υποσχόμαστε να
μην το ξανακάνουμε!
Στόχος αυτού του εντύπου είναι η επικοινωνία, η διασκέδαση, η ανταλλαγή
απόψεων και γενικότερα
η ζωή μέσα από τη δική μας ματιά.
Υποσχόμαστε ότι σε αυτό το έντυπο ο καθένας απο εσας θα έχει τη δική του γωνιά για να εκφράζει ελεύθερα τους προβληματισμούς
του. Οι απόψεις όλων σας είναι πολύ σημαντικές για τη μικρή κοινωνία
της πόλης μας, γιαυτό η
συμμετοχή σας είναι αναγκαία προκειμένου να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή, η φωνή των παιδιών.
Φυσικά, η συμμετοχή των δασκάλων μας σε αυτό είναι απολύτως απαραίτητη αφού όπως όλοι γνωρίζουμε είναι μετά τους γονείς μας το
πιο σημαντικό κομμάτι στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και στην εξέλιξή μας ως άνθρωποι. Τα θέματα της εφημερίδας μας θα αφορούν την καθημερινότητα μας στο σχολείο, τις πολιτιστικές... μας δραστηριότητες, τις αθλητικές μας δραστηριότητες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά προβλήματα που μας απασχολούν. Παρακαλούμε να συγχωρήσετε τυχόν λάθη μας. Περιμένουμε τις συμβουλές σας για να γίνουμε καλύτεροι.
Όσο για εσάς τους μεγάλους, που με τις αποφάσεις σας επηρεάζετε αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας να είστε σίγουροι ότι θα μας βρείτε απέναντί σας και να ξέρετε ότι η φωνή των παιδιών είναι πολύ δυνατη.
Ελπίζουμε να σας έχουμε όλους συνοδοιπόρους σ’ αυτό το όμορφο και μεγάλο ταξίδι που ξεκινάμε σήμερα!
ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗΣ ΑΜΑΡΙΛΝΤΟ ΤΖΟΥΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣ και ΦΟΙΒΗ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ
Θα θέλαμε πολύ να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail της εφημερίδας : teleftaiothranio@gmail.com
Στα επόμενα τεύχη της μικρής μας εφημερίδας Θα Θέλαμε να συμπεριλάβουμε προτάσεις, ιδέες, άρθρα και γνώμες, παρατηρήσεις, διορθώσεις, υποδείξεις και απορίες από εσάς τους αναγνώστες μας καθώς επίσης και ζωγραφιές, σκίτσα, τυχόν νέα σας και ότι άλλο θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να μας στείλετε τα έργα σας επισυνάπτοντας τα με e-mail . Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στην ΣΤ Τάξη του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας. Σας περιμένουμε!

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ωραία δουλειά, χίλια μπράβο σ' όλους τους συντελεστές.Τέτοιες δραστηριότητες συνήθως προσφέρουν περισσότερη εκπαίδευση από το μάθημα.
    Θυμάμαι τώρα μια παρόμοια προσπάθεια(πιο ερασιτεχνική) απ' τα δικά μου παιδικά χρόνια που δυστυχώς δεν προχώρησε.Μακάρι αυτή να στεριώσει.

    ΥΣ:Καταπληκτική ιδέα και μεγάλη επιτυχία η συνέντευξη απ' την υπερτεράστια προσωπικότητα που λέγεται Κούγιας.Πόσα πράγματα έχουν να μάθουν τα παιδιά απ' αυτόν, τι υπέροχο παράδειγμα για τη νεολαία μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή