Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

E.E: Επιπλέον Επιδότηση στους ελαιοπαραγωγούς

Την έναρξη της εφαρμογής του μηχανισμού επιδότησης προς τους παραγωγούς ελαιολάδου, οι οποίοι πλήττονται από την πτώση των τιμών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές της νότιας Ευρώπης, όπως η.......Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, οι ενισχύσεις αφορούν στην ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιολάδου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.
Σημειώνεται ότι από τις 25 Μαΐου η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι η ΕΕ προτίθεται να ενισχύσει τους παραγωγούς οι οποίοι αναγκάζονται να αποθηκεύσουν ορισμένες ποσότητες ελαιολάδου, είτε επειδή η ζήτηση της αγοράς είναι ανεπαρκής, είτε επειδή οι ίδιοι οι παραγωγοί προτιμούν να πουλήσουν το λάδι τους αργότερα σε τιμές, πιθανόν, καλύτερες από τις σημερινές.
Η επιδότηση, την οποία μπορούν να λάβουν οι παραγωγοί, μέσω διαγωνισμού, θα αφορά στην αποθεματοποίηση έως και 110.000 τόνων παρθένου ή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, για περίοδο 180 ημερών.
«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ελαιόλαδου, ενώ δεν αποκλείονται νέες ενισχύσεις αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί», ανέφερε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτρόπου Γεωργίας, Φίσερ Μπόελ.

Καθαρισμός σε παραλίες και σε επαρχιακό δίκτυο από την Νομαρχία Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Καθαρισμός και διαμόρφωση παραλιών του Νομού μας, συνολικής έκτασης περίπου 82.000 τ.μ.»

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, με σεβασμό στο περιβάλλον και ανταποκρινόμενη στην ευθύνη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού μας, ξεκίνησε τον καθαρισμό των παραλιών του Νομού συνολικής έκτασης περίπου 82.000 τ.μ., από απορρίμματα και μικρές πέτρες αλλά και στη διαμόρφωσή τους όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ώστε να καταστούν ελκυστικές.
Η εκτέλεση της εργασίας καθαρισμού και διαμόρφωσης όλων των παραλιών γίνεται από ... εξειδικευμένο συνεργείο και ειδικό μηχάνημα ενώ η δαπάνη που έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό είναι 45.000 ευρώ.
Επιπλέον, 15.000 ευρώ θα διατεθούν για τις ευρύτερες παρεμβάσεις μετακινήσεων υλικού και εμπλουτισμού με ποταμίσιο υλικό στην παραλία Μαϊάμι-Απόλαυση-πρώην Ξενία της Ιτέας και στη μικρή παραλία ανατολικά της πλατείας της Κίρρας.
Οι εργασίες καθαρισμού με το ειδικευμένο συνεργείο θα επαναληφθούν άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Ο καθαρισμός και η διαμόρφωση αφορά τις κάτωθι παραλίες:
Α/Α ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΚΤΑΣΗ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
1 Κίρρα-Κάμπινγκ " Αη- Γιάννης 800 τ.μ με χονδρό βότσαλο
2 Κίρρα " Αη- Γιάννης 5.000 τ.μ με βότσαλο και άμμο
3 Ιτέα- Πρώην Ξενία 3.000 τ.μ Με βότσαλο
4 Ιτέα- Μαϊάμι έως Απόλαυση 4.000 τ.μ με βότσαλο
5 Ιτέα- Τροκαντερό 2.500 τ.μ με ψιλό βότσαλο
6 Γαλαξίδι-Καλαφάτης 2.000 τ.μ με βότσαλο
7 Άγιοι Πάντες- Οικισμός 4.000 τ.μ με βότσαλο
8 Πάνορμος- Οικισμός 1.000 τ.μ με βότσαλο
9 Ερατεινή- Οικισμός 2.000 τ.μ με βότσαλο
10 Τολοφώνα -Πριν Delphi Beach 6.000 τ.μ με βότσαλο
11 Τολοφώνα- " Βαθειά" 2.000 τ.μ με βότσαλο
12 Άγιος Νικόλαος-Οικισμός 1.000 τ.μ με βότσαλο
13 Άγιος Σπυρίδωνας-Οικισμός 2.000 τ.μ με βότσαλο
14 Σπηλιά-Οικισμός 1.000 τ.μ με βότσαλο
15 Γλυφάδα-Οικισμός 2.000 τ.μ με βότσαλο
16 Σεργούλα-Πριν τον Οικισμό 2.000 τ.μ με βότσαλο
17 Σεργούλα-Οικισμός 500 τ.μ με βότσαλο
18 Μαραθιάς-Προς Σκάλωμα 5.000 τ.μ με βότσαλο
19 Μοναστηράκι-Οικισμός & δυτικά 5.000 τ.μ με βότσαλο
20 Χιλιαδού- Ευρύτερη έκταση 30.000 τ.μ με άμμο
21 Άγιο Νικόλαο Μετά 1000 τ.μ
22 Άγιο Σπυρίδωνα Μετά 1000τ.μ
23 Σεργούλα Μετά τον οικισμό 1000τ.μ.




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Καθαρισμός Επαρχιακού και Εθνικού Οδικού Δικτύου του Νομού μας από απορρίμματα, συνολικού μήκους 279 χιλιομέτρων»

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, ξεκίνησε τον καθαρισμό των επαρχιακών και εθνικών δρόμων του Νομού από απορρίμματα, σε σύνολο περίπου 279 χιλιομέτρων.
Η συλλογή όλων των απορριμμάτων θα γίνει με χειρωνακτική εργασία από συνεργείο ενώ η δαπάνη που έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό είναι 45.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ανάλογα με την πρόοδο των οδικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο καθαρισμός είναι δυνατό να επεκταθεί και σε άλλους κύριους επαρχιακούς δρόμους.
Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης με αφορμή την επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων από απορρίμματα δήλωσε σχετικά:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους προχωρά στον καθαρισμό των επαρχιακών και εθνικών δρόμων του Νομού από απορρίμματα.
Στόχος της προσπάθειάς μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση με σεβασμό, φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος.
Επιπλέον η συλλογή απορριμμάτων πάντα βοηθά σημαντικά στην πρόληψη του κινδύνου της δημιουργίας πυρκαγιών που προέρχονται από αυτανάφλεξή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.
Παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε και τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίοι θα πρέπει να αποκομίσουν την καλύτερη εικόνα για τον τόπο».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τομεάρχες Δακοκτονίας και αποθηκάριος για την Δακοκτονία Ν. Φωκίδος

Η Νομαρχία Φωκίδας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού , με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού 5 ατόμων για την κάλυψη εποχιακών αναγκών των υπηρεσιών Δακοκτονίας έτους 2009 στη Δ/νση Αγροτικής ανάπτυξης της Ν.Α. Φωκίδας για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες με τα αντίστοιχα προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο...
4 Τομεάρχες Δακοκτονίας ΠΕ Γεωπόνων και να δεν καλυφθούν οι θέσεις Τεχνολόγων Φυτικής Παραγωγής
1 ΔΕ Υπεύθυνος Προμηθειών και διαχείρισης αποθήκης (αποθηκάριος)
Υπάρχει προθεσμία 10 ημερών απο την ημέρα ανάρτησης της ανακοίνωσης αν είναι μεταγενέστερη απο την δημοσίευση των εφημερίδων.
Η εργασία διαρκεί μέχρι την 30-11-2009

8,4 εκατ. Ευρώ για προστασία και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσκαλεί δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 5: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Στερεάς Ελλάδας» στον κωδικό θέματος προτεραιότητας 58 – Προστασία και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ε.Π. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013. Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 8.400.000 ΕΥΡΩ και μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
• Προγράμματα διατήρησης, προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
• Προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων.
• Προστασία και αποκατάσταση ακίνητων μνημείων και ανάδειξη αυτών και του περιβάλλοντος χώρου των.
• Προστασία συντήρηση κινητών μνημείων.
• Προστασία και ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών, κτιρίων και συνόλων.
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.
Η πρόσκληση και απευθύνεται στις ακόλουθες κατηγορίες Δυνητικών Δικαιούχων: Υπουργείο Πολιτισμού & Εποπτευόμενοι Φορείς, ΥΠΕΧΩΔΕ & Εποπτευόμενοι Φορείς, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ν.Π.Ι.Δ. μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ή εποπτευόμενα από το Δημόσιο ή δημόσιους φορείς.
Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από την 9η Ιουνίου 2009 και η ημερομηνία λήξης θα προσδιοριστεί από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στους Ι. Κούτσικο, τηλ. 2231350907, e-mail: gkoutsikos@mou.gr , Π. Καραγεώργο, τηλ 2231350922, e-mail: pkarageorgos@mou.gr, Μ. Κατσιφού, τηλ. 2231350904, e-mail: mkatsifou@mou.gr , και Θ. Ζήκα, τηλ. 2231350908, e-mail: tzikas@mou.gr .
Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», το σύστημα διαχείρισης του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, πίνακας επιλεξιμότητας δαπανών, δεικτών φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων, και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.stereaellada.gr/espa.htm . Ο ανωτέρω δικτυακός τόπος αποτελεί βασικό εργαλείο επικοινωνίας της ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας με το σύνολο των ενδιαφερομένων για το Ε.Π. και ανακοινώνεται σε αυτόν κάθε σχετική πληροφορία.

Όλα έτοιμα για τον Ποδηλατικό Γύρο Δελφών 2009 - (09/06/2009)

Ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, διοργανώνουν στις 13 και 14 Ιουνίου 2009, το Ποδηλατικό «Κύπελλο Δελφών 2009». Στον Αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν περί τους 120 αθλητές. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες:

Το Σάββατο 13/6, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 – 19:30, με εκκίνηση την ευθεία της διασταύρωσης των Εθνικών Οδών Άμφισσας-Ιτέας & Άμφισσας-Δελφών ( θέση Κακανού ) και τερματισμό στην είσοδο της πόλης των Δελφών. Το μήκος της διαδρομής είναι 11χλμ.
Την Κυριακή 14/6, ο αγώνας θα εκκινήσει στις 08:30, έμπροσθεν του Δημαρχείου Δελφών (επί της οδού Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης), ενώ οι αθλητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή: Δελφοί – Ιτέα – Γαλαξίδι – Πεντεόρια – Ερατεινή – Αγ. Πάντες – Γαλαξίδι – Ιτέα – Δελφοί όπου και ο τερματισμός που θα πραγματοποιηθεί περί τις 14:00, και πάλι στην είσοδο της πόλης.
Οι νικητές θα ... λάβουν την γαλάζια φανέλα και τα έπαθλά τους στην πανηγυρική τελετή λήξης.

Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια των αθλητών κάθε στήριξη από τον κόσμο είναι ιδιαίτερα ενδυναμωτική και επιβραβεύει έναν κόπο στην πιο δύσκολη ίσως αγωνιστική του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Ας τους ενισχύσουμε όλοι μας όπου κι αν τους συναντήσουμε.
Από Δήμο Δελφών

Το μήνυμα που βρέθηκε μέσα στην κάλπη

Βρέθηκε το μήνυμα του Ελληνικού λαού μέσα σε κάλπη. (πατήστε στην διπλανή φωτογραφία)
Το πιο σπουδαίο μήνυμα το βρίσκεις όταν συγκρίνεις τα αποτελέσματα, με τις Εθνικές Εκλογές του 2004.
Εκεί βλέπεις να ταυτίζονται οι ψήφοι της Αριστεράς με τις σημερινούς ψήφους της, ενώ πέφτουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Εντυπωσιακότερη πτώση είναι αυτή της Ν.Δ., που πρόδωσε τις ελπίδες του κόσμου που την είχε ψηφίσει τότε, ενώ έχασε από τότε, πάνω από τις μισές ψήφους της.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χάνει το 38% των ψήφων του.
Η αριστερά δεν φαίνεται να κερδίζει τίποτα από την φθορά των δύο μεγάλων κομμάτων.
Αντί να τσακώνεται μεταξύ της η Αριστερά, καλύτερα θα ήταν να βρει τρόπο να εμπνεύσει τους ανθρώπους που εμφανίζονται να έχουν αποστασιοποιηθεί, έστω και λίγο απο τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί θα το κάνουν άλλοι και τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο.