Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Τα σοκκάκια του Λιδορικίου

ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΜΑΣ..ΣΥΜΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ !!
Όμορφη η προσπάθεια που γίνεται απ’ το Δήμο , γιά το ..συμμάζεμα των σοκακιών μας , καιρός ήταν , μόνο που δεν ξέρουμε αν η εργασίες αυτές γίνονται ..σχεδιασμένα και με κάποια μελέτη , και το λέμε αυτό , γιατί με μιά πρώτη ματιά , διαπιστώνει κανείς..ποικιλία ..χρωμάτων , πέτρας και..τεχνοτροπιών..
Σοκάκια -Αστυν.Τμήμα 001
Πολλά , σοκάκια μας είναι στρωμένα , καλώς..η κακώς , με ... πέτρα Καρύστου ..
Σοκάκια -Αστυν.Τμήμα 003
Τό Νακέϊκο , το πάνω απ’ το δρόμο άλλου ..χρώματος και..τεχνοτροπίας , που καμιά σχέση δεν έχει με το Λιδορικιώτικο..χρώμα..
Σοκάκια -Αστυν.Τμήμα 007
Το..κάτω του δρόμου Νακέϊκο , τσιμεντοστρωμένο μετά..στρώματος ..
Σοκάκια -Αστυν.Τμήμα 011
Στου Καραβάνα το γεφύρι , ποικιλία..πετρών , χρωμάτων και…τεχνοτροπιών..
Σοκάκια -Αστυν.Τμήμα 013
Και φυσικά , στη στροφή του Καραβάνα , δίπλα ακριβώς απ’ την προηγούμενη..πολυχρωμία , υπάρχει η ..μάντρα αυτή , που θα ‘πρεπε , πρώτη-πρώτη , να έχει αντικατασταθεί , και ελπίζουμε με ..πέτρα που να ταιριάζει με το ..χωριό μας , και ουχί…παρδαλή…
Φκιάχνεται , ακόμα , και το σοκάκι που οδηγεί στα σχολεία μας , εκεί απ’ ότι είδαμε επιλέχτηκε η…διχρωμία , βάζουμε και λίγο..κιτρινούλη , έτσι γιά το…μάτι , γιά το..βασκαμό ..
Ας γίνει κάποιος σχεδιασμός αδέρφια , να έχουμε ένα αισθητικά..ανεκτό αποτέλεσμα , εμείς θα σας έχουμε φωτογραφίες και απ’ τα υπόλοιπα σοκάκια μας , και , έτσι γιά την ..ιστορία , θα σς έχουμε και μιά φωτογραφική..περιγραφή του Αλωνακιού , όπου , υπάρχει , γύρω-γύρω , αλλά και μέσα στην πλατεία ..ένα απίθανο..χρωματολόγιο…
Ολίγη…υπομονή..
Μέχρι τότε να περνάτε όλοι σας καλά….
Απ’ το χωριό μας με αγάπη……Κ.-

Φωτιά στον Παρνασσό



Φωτιά ξέσπασε πριν απο λίγο στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στο χωριό Παρόρι , σε δύσβατη περιοχή καίγοντας πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση.
Στο σημείο βρίσκονται 7 οχήματα με 21 πυροσβέστες, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ..... απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτογραφία είναι από την συλλογή φωτογραφιών Κεβρεκίδη