Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έργα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Άμφισσα, 24 Ιουλίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...

Σινε Άλσος: ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΙΦΑΝΝΥΣ

Τετάρτη 25/7 και Πέμπτη 26/7 στο Σινε Άλσος στις 21:00 (Αναγνωστοπούλου 4 στο αλσύλλιο ‘Ευθ. Ζουμάς’ στην Άμφισσα)


ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΙΦΑΝΝΥΣ
BREAKFAST AT TIFFANY'S

Υπόθεση: Η Χόλι Γκολάιτλι, περιφέρεται στη Νέα Υόρκη, και συντηρείται από πλούσιους άντρες, ελπίζοντας ότι το πάρτι δεν θα τελειώσει ποτέ. ..

Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» για τη Μαρίνα Ιτέας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μοιραίοι και «εμβόλιμοι» αντάμα…

              Πριν λίγες ημέρες, ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς με την ex officio αυτοδιοικητική κ. Γαζή, επισκέφτηκαν σαν τουρίστες τους Δελφούς, με σκοπό να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή της περιοχής στο πρόγραμμα ξεπουλήματος της μνημονιακής κυβέρνησής τους.
            Πρόθεσή τους να συνεισφέρει και η περιοχή μας στους διεθνείς τοκογλύφους ...

"Αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω"! : Μετά τον Καιάδα και άλλος ...ναζιστής ροκ σταρ στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή


Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αντικατέστησε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής τον βουλευτή Σερρών Νικήτα Ζώη, ο οποίος παραιτήθηκε.
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, φίλος της κόρης του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ήταν μπασίστας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ.

Στίχοι από το τραγούδι "Άουσβιτς", του συγκροτήματος "POGROM" στο οποίο τραγουδάει και ο βουλευτής της ναζιστικής ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας έχει καθιερωθεί ήδη στις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας σώζοντας καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα.

Επειδή ο διαθέσιμος χρόνος και ο τόπος κατοικίας ή διακοπών του καθενός που θέλει να είναι αιμοδότης ίσως να μη συμβαδίζει με αυτά του Νοσοκομείου, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άμφισσας αποφάσισε να οργανώσει Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε διάφορα σημεία του Νομού, προκειμένου να διευκολύνει την προσέλευση των αιμοδοτών.....

Το ¨ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ" ενώνει δυνάμεις στην Περιφέρεια Στερεάς.

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προσπαθούν να επιβληθούν από την εργοδοσία στο Αλουμίνιο της Ελλάδας ένωσε για για πρώτη φορά  Περιφερειακούς Συμβούλους από όλες τις δυνάμεις του κινήματος που κατέθεσαν κοινό σχέδιο ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο . Οι σύμβουλοι της Κυβερνητικής πλειοψηφίας το απέρριψαν παρόλα αυτά οι κοινές δράσεις ανοίγουν δρόμους που θα πρέπει να  συνεχιστούν.
Διαβάστε το σχέδιο ψηφίσματος που δεν υιοθετήθηκε τελικά από τό συμβούλιο...

Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ» ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Με αφορμή την συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας του Σχέδιου  Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Εθνικού Πάρκου Παρνασσού  ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Νίκος Στουπής κατά την τοποθέτησή του ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Θεωρούμε την Προστασία του Παρνασσού ως θέμα διεθνούς υποχρέωσης της χώρας απέναντι σε ένα γεγονός παγκόσμιας κληρονομιάς, που με μεγάλη καθυστέρηση αντιμετωπίζουμε.
Η ανθρωπογενής σχέση  με τα  οικολογικά  στοιχεία του Παρνασσού οφείλει να διέπεται από αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και όχι να μπαίνει στην ζυγαριά των συμψηφισμών ανάπτυξη από την μια  και οικολογία από την άλλη. Να μην αντιμετωπίζεται το Παρνασσιακό Τοπίο ως κατάρα αλλά ως ευλογία για την παραμονή των ανθρώπων σε αυτό....

Δήλωση της Δ. Σπανούδη στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαμία

Δήλωση της Δέσποινας Σπανούδη

Για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες της επιχείρησης πλήρους υποβάθμισης του περιφερειακού συμβουλίου από την περιφερειακή αρχή.
Δεν είναι μια επιλογή αδιαφορίας ή ανικανότητας: Για άλλη μια φορά τα φλέγοντα ζητήματα για την κοινωνία και την περιφέρεια όπως ο ορυκτός πλούτος, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των σκουπιδιών, του νερού, των απορριμμάτων, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικα και των κρατικοδίαιτων ιδιωτικών συμφερόντων συμφωνούνται και εξελίσσονται έξω από την πόρτα του περιφερειακού συμβουλίου.
Έξω από το περιφερειακό συμβούλιο συμφωνείται και εξελίσσεται η κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η διαχείριση των κονδυλίων από τις αναπτυξιακές εταιρείες που ...