Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Επιτείνονται οι έλεγχοι σε μεταλλευτικές και λατομικές εκμεταλλεύσεις

Επιτείνονται με απόφαση του ΥΠΑΝ οι έλεγχοι σε μεταλλευτικές και λατομικές εκμεταλλεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Μπούγας υπέγραψε απόφαση με την οποία ενεργοποιούνται οι πρόνοιες του Μεταλλευτικού Κώδικα και του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών για τη σύμπραξη μηχανικών της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΝ σε ελέγχους μεταλλευτικών και λατομικών εκμεταλλεύσεων.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, διευκολύνεται η άσκηση του κατά νόμο προβλεπόμενου κρατικού ελέγχου επί των δραστηριοτήτων αυτών και ενισχύεται η προσπάθεια των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων, ώστε, με τη διάθεση κατάλληλου και εξειδικευμένου προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, να καταστεί δυνατή η ... ανταπόκρισή τους στα ελεγκτικά τους καθήκοντα.

Σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, οι μηχανικοί των Επιθεωρήσεων και της κεντρικής υπηρεσίας, βάσει τριμηνιαίων προγραμματισμών, πρόκειται να ελέγξουν μεταλλευτικές και λατομικές δραστηριότητες, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, των μέτρων υγιεινής, της ορθολογικής εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως οι νόμοι, οι κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής, καθώς και οι σχετικές διοικητικές άδειες παραχώρησης προβλέπουν.
από Ναυτεμπορική

Ταμπλό για "Τελετές" και αφισοκόλληση στην Ιτέα

Τοποθετήθηκαν 5 ταμπλό για την ενημέρωση των πολιτών από τον Δήμο Ιτέας
Όμως καταγγελία έκανε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας για τον Δήμο Ιτέας γιατί
" Δύο ημέρες πριν την απεργιακή κινητοποίηση του φορέα ο Αντιδήμαρχος Ιτέας με δημοτικούς υπαλλήλους κατέβασε όλες τις αφίσες και απείλησε με συλλήψεις, απαγορεύοντας στην ουσία συνταγματικές αρχές όπως είναι η διακίνηση ιδεών και εκφράζοντας προφανώς δημοκρατικές ευαισθησίες"
Κοιτάζοντας τα Ταμπλό καλά καλά και διαβάζοντας την επικεφαλίδα τους αναρωτιόμαστε αν από εκεί θα μας ενημερώνει ο Δήμος. Με δύο ιστοσελίδες και ακόμα δεν τα κατάφερε, τώρα θα βάζει και δικό του υπάλληλο για αφισοκολλήσεις;
Αν θέλουμε η πόλη μας να είναι δημοκρατική και ... καθαρή πρέπει να δημιουργηθούν χώροι ανάρτησης ανακοινώσεων και αφισών σε ικανοποιητικό αριθμό και στην παραλία που περνάει όλος ο κόσμος.
Πρώτα δημιουργείς χώρους ενημέρωσης και κατόπιν κατακρίνεις όσους τον παραβιάζουν.
Αυτά τα ταμπλό που τοποθετήθηκαν πάντως δεν ικανοποιούν, ούτε σε αριθμό όσο και σε μεθοδολογία ανάρτησης, μιας και πρέπει να αναρτηθούν απο υπάλληλο του Δήμου αφοού πρώτα παραδωθούν σε κάποιο απο τους δύο αντιδήμαρχους.
Η χρήση αυτών των ταμπλό δεν μπορει να χρησημοποιηθεί σαν πρόσχημα για την απαγόρευση της ενημέρωσης των πολιτών.

Ένοπλη ληστεία σε ασφαλιστικό ταμείο


Τρεις αρμόδιοι υπουργοί, Οικονομίας, Απασχόλησης κι ένας άλλος, ο ψηλός κι ο κοντός, έκαναν γιουρούσι σε τρία ασφαλιστικά ταμεία εργαζομένων, οπλισμένοι με κάμερες και μάζεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Η λεία τους μισό εκατομμύριο €, διάφορα σύνθετα βρωμόλογα κι ένα δημοσκοπικό ποσοστό της τάξης του 7,5% το οποίο όμως τελικά θα πάει στον κλεπταποδόχο το ΠΑΣΟΚ, που θ’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τη ληστεία.

Κυβερνήσεις ακούμε πως βγάζουν οι ... συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι νέοι, μετά οι τουριστικοί υπάλληλοι και βάλε. Πάνω απ' όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες επικρέμαται η κατηγορία ότι βγάζουν κυβερνήσεις. Ποιος τις μπάζει δε μάθαμε ακόμα.






Μποϋκοτάζ στο ξερό ψωμί. Καραμανλής και ξερό ψωμί.
ΣΥΝΘΗΜΑ: «Ξερό ψωμί ελιά / και Κώτσο στα μαλλιά».



Σήμερα δεν έχουμε μποϋκοτάζ.
Μια ώρα χωρίς ρεύμα και μια μέρα χωρίς καφέ;
Ποια άλλη δοκιμασία θα περάσουμε ως έθνος;
Κάποιοι απίθανοι τύποι από το διαδίκτυο, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε από πού κρατάει η σκούφια τους θα μας ζητήσουν κι άλλα.
Αύριο όλοι, μποϋκοτάζ στην ΕΥΔΑΠ.
Για μια μέρα, τη μεγάλη Τετάρτη δε θα τραβάμε καζανάκια.
Να έχετε μια ευχάριστη ημέρα . Απο τον Συκοφάντη Μπαστούνι.

Δελτίο τύπου απο την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ (Π.Ο.Σ.Τ)

Σας μεταφέρουμε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΤ μετά την επιτυχία του αγώνα της να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση των Ταχυμεταφορών του ΕΛΤΑ. Οι Νίκες αυτές είναι νίκες όλου του εργατικού κινήματος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είχε αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η καρικατούρα της διαγωνιστικής διαδικασίας που Κυβέρνηση και Διοίκηση προωθούσαν για το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
Η Κυβέρνηση φέρεται να επιμένει στην προσπάθεια της να εκχωρήσει σε φίλους και κολλητούς τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ και τον ΕΛΤΑ.
Αρνείται να ματαιώσει τους σχεδιασμούς της και ετοιμάζεται να εφαρμόσει το μοντέλο της Ολυμπιακής για παραχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας με απευθείας διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα με στημένες διαδικασίες και φωτογραφικό διαγωνισμό προσπαθούν να χαρίσουν στον πρωθυπουργικό φίλο το έργο της διακίνησης των διαβατηρίων με την άθλια και γελοία δικαιολογία ότι ο ΕΛΤΑ που επί τρία χρόνια εκτελεί το έργο, δεν έχει τις υποδομές για να ... ανταποκριθεί!!!
Προειδοποιούμε κάθε εμπλεκόμενο ότι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες δεν συγκαλύπτονται αλλά θα αναδειχθούν και θα καταλογιστούν.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Έχουν βάλει στόχο το έργο, την περιουσία και τη λειτουργία του Ταχυδρομείου, με κάθε τρόπο προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των κερδοσκόπων, αδιαφορούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, διαλύουν βασικές υποδομές του κράτους.
Απαξιώνουν τον ΕΛΤΑ, διαλύουν το πανελλαδικό του δίκτυο, αρνούνται να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις σωρεύοντας τεράστιες οφειλές, δεν καταβάλουν το κόστος Καθολικών Υπηρεσιών και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Εκποιούν ακόμη και την ακίνητη περιουσία του ΕΛΤΑ για να καλύψουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.
Οι εργαζόμενοι επιμένουν στον ανυποχώρητο αγώνα τους για την υπεράσπιση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Στην έκτακτη Πανελλαδική Συνέλευση των Προέδρων των Σωματείων της ΠΟΣΤ διαπιστώθηκε μεν ότι η άμεση απειλή απετράπη αλλά παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και ομόφωνα αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όποτε και αν χρειαστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, μέχρι να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί για το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και του ΕΛΤΑ.
Ο αγώνας συνεχίζεται, εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα έχοντας τη συμπαράσταση όλων των Κοινωνικών Φορέων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να εγκαταλείψουν τους σχεδιασμούς για διάλυση και εκχώρηση του ΕΛΤΑ μέσα από το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την προοπτική του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
Ο Αγώνας Συνεχίζεται.

Η περιουσία της S&B είναι η περιουσία που της χάρισε το κράτος

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα δείγμα "σεβασμού" του περιβάλλοντος της Γκιώνας...

Με επιστολή που έστειλε στην Αυγή η μεταλλευτική εταιρεία "S&B", μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η εταιρεία "δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φωκίδας εδώ και 75 χρόνια, με απόλυτο σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενούς της και τηρώντας απόλυτα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης"...

Το θράσος με λίγα λόγια έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δείτε ένα δείγμα των "αρχών βιώσιμης ανάπτυξης" στο ρεπορτάζ του Σκάι (που αναρτήθηκε και στο kastellia.gr) http://www.skai.gr/master_avod.php?id=116611&lsc=1

Η ορθή ανακοίνωση θα έπρεπε να είναι: Η εταιρία εδώ και 75 χρόνια καταστρέφει συστηματικά το περιβάλλον στη Φωκίδα. Τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει από τη ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Γκιώνας, πηγαίνουν στις τσέπες των ιδιοκτητών της εταιρίας:
"Για το έτος 2008, ο Όμιλος εταιριών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ανακοίνωσε συνολικές ενοποιημένες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και ...
των Διακοπτόμενων Δραστηριοτήτων, €468,4 εκατ. και καθαρά κέρδη μετόχων €15,4 εκατ., σημειώνοντας μείωση 13% και 41%, αντίστοιχα..."
"...Το 2007, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. και τα καθαρά κέρδη του (μετά από φόρους) έφτασαν τα ευρώ 535,4 εκατ., και τα ευρώ 26,7 εκατ., παρουσιάζοντας αυξήσεις, σε σύγκριση με την χρήση του 2006, κατά 17,5% και 13,3% αντίστοιχα. Μετά την αφαίρεση και των δικαιωμάτων μειοψηφίας τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε ευρώ 25,7 εκατ., αυξημένα κατά 16,2%
Όπως μάλιστα αναφέρεται στην έκθεση προς τους μετόχους τα κέρδη αυτά προέρχονται από τα ορυκτά.
Ο κος Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου S&B, δήλωσε:
«Κατά τη διάρκεια του 2008, μετασχηματίσαμε τον όμιλο S&B σε μια αμιγή επιχείρηση Βιομηχανικών Ορυκτών επικεντρωμένη αποκλειστικά, στην παροχή καινοτόμων βιομηχανικών λύσεων, αναπτύσσοντας φυσικούς πόρους και δημιουργώντας προϊόντα προστιθέμενης αξίας.
Οι εξειδικευμένες εφαρμογές που παρέχουμε και η ιδιοκτησία σημαντικών αποθεμάτων εξαιρετικής ποιότητας ορυκτών πρώτων υλών, αποτελούν ένα ισχυρό υπόβαθρο για μελλοντική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη..."
Το προσέξατε αυτό το "ιδιοκτησία σημαντικών αποθεμάτων εξαιρετικής ποιότητας ορυκτών πρώτων υλών";
Προφανώς θεωρούν τη Γκιώνα και τους άλλους τόπους όπου δραστηριοποιούνται, ιδιοκτησία τους, φέουδο τους!
Θα έλεγα λοιπόν να καλέσουμε τον φεουδάρχη Οδυσσέα Κυριακόπουλο να τον πάρουμε από το χεράκι και παρουσία κάμερας να τον ξεναγήσουμε στο ωραίο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει...


Η λεζάντα θα μπορούσε να είναι: Δεν έβγαλα αρκετά ακόμη. Όταν τελειώσω με τη Γκιώνα, θα σας δώσω κατιτίς. Τώρα φεύγω... (από παλιές διαπραγματεύσεις ΣΕΒ- ΓΣΕΕ)
Απο Ημερολόγια ενός πατέρα