Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Ιτέα

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Ιτέα,
το Σάββατο 26/05/2012
και ώρα 21:00
στο Καφέ του Βαλάντη.

Ομιλητές:
Δρόσος Τσελές και
Γιώργος Ιωσηφίδης,
υποψήφιοι βουλευτές.

IIF: Αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας από ελληνική έξοδο


«Είναι εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εξάλλου, αυτό θα αποσταθεροποιούσε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», προειδοποιεί ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.
Εσφαλμένες χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα τις εκτιμήσεις ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπληρώνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore καλεί μάλιστα την ΕΕ να θεσπίσει ...

Επιστημονικό λάθος σε ερώτημα της Φυσικής εντόπισε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Επιστημονικό λάθος εντόπισε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στα θέματα της Φυσικής, κατακρίνοντας έντονα τα μέλη της Κεντρική Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.
«Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών»....

Ράλι Ακρόπολις: Συνεχίζεται η μάχη Λεμπ - Λάτβαλα



Μετά το σύντομο 15λεπτο σέρβις το Fiesta WRC του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα ικανοποίησε τον Φινλανδό με αποτέλεσμα να είναι ο ταχύτερος στην έβδομη ΕΔ του αγώνα και έκτη σημερινή, Βωξίτες 2.

Αυτή είναι η τρίτη ειδική που κερδίζει σήμερα ο οδηγός της Ford και η τέταρτη από τις επτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμή.
«Ήταν διαφορετική η ειδική. Υπάρχει απόσταση από τον Λεμπ αλλά πήγαμε καλά. Είμαστε στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Λάτβαλα μετά το τέλος της δοκιμασίας. Ηδη, η διαφορά από τον πρωτοπόρο Γάλλο οδηγό μειώθηκε στα 9,7 δευτ. και ο Φινλανδός δείχνει ικανοποιημένος με το αυτοκίνητο....

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Μαιστράλι


«ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Τετάρτη 23-5-2012 στο Δημαρχείο Ιτέας, έγινε συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ».
Στη συγκέντρωση που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου περίσσεψε η αγανάκτηση για τις συνεχείς αυθαιρεσίες της ΔΕΗ στους λογαριασμούς του ρεύματος, για τις υπερβολικές χρεώσεις καθώς και για την άκρατη φορομπηξία της κυβέρνησης στο όνομα των μνημονίων.
Παραβρέθηκαν και δήλωσαν συμπαράσταση εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Δρακάκης ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Μέγκος.
Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:...

Aναλήψεως στο Κροκύλειο

Την ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζουν οι κτηνοτρόφοι ,και όπως συνηθίζετε απ τα παλιά χρόνια καλούν κόσμο στις στάνες εκείνη την ημέρα,οι βοσκοί κάνουν αγιασμό γιά τα κοπάδια τους .

Όλα τα γαλακτερά της μέρας οι βοσκοί τα μοιράζουν για το καλό στους καλεσμένους τους και μαζί τους τρώνε και γλεντούν .
Το γάλα που θα περισσέψει το χύνουν , δεν πήζουν τυρί .
Εκεί , στις στρούγκες , τρώει κανένας και ...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PUBLIC ISSUE: ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15%

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...
Πρώτος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η  Public Issue, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 26%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Στην νέα αυτή δημοσκόπηση, η Βουλή παραμένει επτακομματική. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15% το οποίο έχει ωστόσο σημειώσει αύξηση στα ποσοστά του. Μεγάλες είναι και οι απώλειες του ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται στην έκτη θέση με 5%, το οποίο βλέπει τους ψηφοφόρους του να το εγκαταλείπουν για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 30%
Νέα Δημοκρατία: 26%
ΠΑΣΟΚ: 15%
Δημοκρατική Αριστερά: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 5%
Χρυσή Αυγή: 4,5%


http://www.iefimerida.gr

Ο ΦΩΚΙΚΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ 2-0

Πανηγύρια  στην Άμφισσα με υποσχέσεις για το μέλλον

Την παραμονή του στη Football League ( Β΄εθνική) εξασφάλισε ο Φωκικός στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο οποίος παρουσία 1.800 φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, νίκησε 2-0 την Λάρισα και έβαλε από κάτω τον Αγροτικό Αστέρα που υποβιβάζεται ...

Σε δημοπρασία το μάζεμα και η μεταφορά των σκουπιδιών στον Δήμο Δωρίδας

Σε δημοπρασία βγαίνει το μάζεμα και η μεταφορά  των σκουπιδιών στην ΔΕ Ευπαλίου καθώς επίσης και στα χωριά Γλυφάδα Ελαία και Τριζόνια.  Το ποσό που αντιστοιχεί γιά το χρονικό διάστημα μέχρι 31/12/2012 ανέρχεται 60.000€ συν ΦΠΑ.
Η λέξη δημοπρασία δεν λέει τίποτε όταν οι όροι φωτογραφίζουν κάποιους ή λόγω του μεγάλου κέρδους δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που συμμετέχουν να τα "βρούν".
Στο άρθρο 4 φωτογραφίζεται συγκεκριμένος εργολάβος. Μόνο του όνομά του δεν αναφέρεται. Είναι ο εργολάβος αποκομιδής  του Δήμου Ευπαλίου μέχρι το 2010 ο οποίος και κατά διαστήματα τσίμπαγε και άλλες εργασίες φαντάσματα.  
Είναι ο προμηθευτής καυσίμων των 4 Δήμων Ευπαλίου-Τολοφώνος-Βαρδουσίων και Λιδωρικίου γιά το 2012 ύστερα από διαγωνισμό. Είναι φαίνεται ο μόνος ο οποίος αντέχει...

Στην 72η Ορειβατική Συνάντηση με τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας


 ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ .
. ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ,ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ .
. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
72η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ...