Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γύρος Ελλάδας: Έριξαν τον Ταμουρίδη στο 3ο ετάπ. "Κίνηση... καμικάζι", δήλωσε ο Έλληνας


Από τη μη τήρηση του fair play από τον αθλητή της γερμανικής LKT-TEAM BRANDENBURG, Νίκλας Αρντ, σημαδεύτηκε το 3ο ετάπ του Γύρου Ελλάδας.

Ο Γερμανός ποδηλάτης έκλεισε στη στροφή το Γιάννη Ταμουρίδη 200μ. πριν από τον τερματισμό των Δελφών- για να "αβαντάρει" τον συναθλητή του Στέφαν Σάφερ να τερματίσει πρώτος- με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν πτώση, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε χρόνο...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ: Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η επιτροπή ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών που ένα μέλος της είναι υπερασπιστής του περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα  μέλος του  Δ. Σ.  ομίλου μεγάλου ρυπαντή της περιοχής  μας βραβευμένος μάλιστα και με  με nobel,  ουσιαστικά "λέει ναί" στη χρήση πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τα παρακάτω δημοσιοποιημένα συμπεράσματα :

● Επιβάλλεται ρεαλιστική αξιολόγηση των ενεργειακών αναγκών και στόχων της Ελλάδος και πλήρης ανάλυση των δυνατοτήτων και των προβλημάτων όλων των πηγών ενέργειας: ορυκτών καυσίμων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, και πυρηνικής ενέργειας.

● Σε ότι αφορά την πυρηνική ενέργεια, ενδείκνυται:...

ΨΑΡΕΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ


Σε αφανισμό οδηγούνται χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την αλιεία που τέθηκε σε ισχύ και ο οποίος δεν προβλέπει για την Ελλάδα χρήση διχτύων και φανών στην εν λόγω κατηγορία.Οι ψαράδες που ασχολούνται περιοδικά και μόνο για οικογενειακή προμήθεια αντιδρούν έντονα στα μέτρα περιορισμού που θέτει ο κανονισμός και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση και την αρμόδια επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη να προωθήσουν την κατοχύρωση ειδικής κατηγορίας ερασιτεχνών αλιέων.

Οι παραδοσιακοί αλιείς υποστηρίζουν ότι προκύπτει ανισότητα και αδικία μεταξύ των ...

Οριστικό λουκέτο...

Υπογράφηκαν χθες οι οριστικές συγχωνεύσεις/ κλεισίματα γυμνασίων και λυκείων από την Χριστοφιλοπούλου.
Σχετικά με τη Βοιωτία, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της β' βάθμιας, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί κλείνουν. Πρόκειται για τα γυμνάσια Παύλου, Χαιρωνείας, Αγίου Δημητρίου, Άσπρων Σπιτιών και των λυκειακών τάξεων της Αντίκυρας.
Από τον αγώνα και τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών, που ήταν μαζικές, δυναμικές και πολιτικές, δεν προέκυψε καμιά αλλαγή. Η επίγευση από αυτές ήταν: ...

Enter The Street Culture (Συνέντευξη)

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι το πρώτο στη σειρά για το διαγωνισμό graffiti που θα γίνει στο Allou Fun Park! Δε λέω περισσότερα… Aπαντούν στις ερωτήσεις μας οι διοργανωτές του φεστιβάλ Παναγιώτης Καργάκος (Alone) και ο πιο λιγομίλητος Αλέξανδρος Τσιριγώτης (Leo). 
Πώς προέκυψε το festival στο Allou;
Alone: Το Allou Fun Park ήθελε να κάνει ένα δώρο στον κόσμο του και σύμφωνα με ένα gallop που έκανε αποφάσισε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ graffiti που να ...

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ , ΙΤΕΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ , ΓΡΑΒΙΑΣ , αν δεν βρεθεί άμεσα δωρεάν στέγη !


Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σε …¨τελεσίγραφο¨ χρονικού ορίζοντα 4 ημερών καλείται η Αστυνομία Ευπαλίου και η Δημοτική Αρχή να απαντήσουν  αν υπάρχει δημοτικό κτίριο στο Ευπάλιο για δωρεάν στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος , διαφορετικά αυτό θα φύγει !

Το τελεσίγραφο-έγγραφο εστάλλει από την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Εκτός του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου , η εντολή εστάλλει και στα Αστυνομικά Τμήματα Ιτέας , Δελφών και Γραβιάς. Το ίδιο δηλαδή ισχύει και γι αυτά τα Αστυνομικά Τμήματα . Αν δεν βρεθεί δωρεάν στέγη θα κλείσουν.

Στο έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών που πρέπει να ...

Διακοπή της κυκλοφορίας κατά την διεξαγωγή του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα «ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος στην Ανατολική Περιμετρική οδό Μεσολογγίου από Λιμένα μέχρι διασταύρωση με οδό Ναυπάκτου, επί της οδού Ναυπάκτου μέχρι τη διασταύρωση με Ν.Ε.Ο., από το 32Ο χιλ. μέχρι το 1Ο χιλ. της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ρεύμα προς Αντίρριο, στην Περιφερειακή οδό Ναυπάκτου και εκείθεν στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Άμφισσας μέχρι τη Γέφυρα ποταμού Μόρνου στο ρεύμα προς Άμφισσα, ...

Τα άλογα που λάτρεψε μια Εκθεση

Λίγα τέτοια αλογάκια επιβιώνουν σήμερα. Αν κανείς θελήσει να τα αριθμήσει τότε σίγουρα θα τα βρει στα όρια του απειλούμενου είδους!

Μάτια πολλά «ακούμπησαν» ορθάνοιχτα επάνω τους, χέρια πολλά χάιδεψαν τρυφερά τις χαίτες τους, πιτσιρίκια αμέτρητα ανέβηκαν στις σέλες τους

Και τις τέσσερις μέρες της DIANA, το «στέκι» του Ιππικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας έγινε σημείο αναφοράς ολόκληρης της Εκθεσης. Γύρω στα 15 άλογα αυτής της φυλής διατηρεί ο Σύλλογος στον τόπο του, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη «ράτσα» και να αποτρέψει την εξαφάνισή της, τα 4 από αυτά τα έφερε στη DIANA να τα δει ο κόσμος, να τα ...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΛ.ΑΣ.: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

«Να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα» και να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. ως «μέσο εκτόνωσης των κοινωνικών αντιδράσεων» καλούν την κυβέρνηση οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας.
Τα μέλη των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών Αστυνομίας με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως οι ...

Περιοδεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Φωκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Φωκίδα την Παρασκευή 15-4-2011, με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, τον Πάνο Ρήγα μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, τον γρ. της ΝΕ ΣΥΝ Φωκίδας Δ. Κοίβαρη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σεργουνιώτη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του κλιμακίου του ...