Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Κατάληψη στο ΤΕΙ Άμφισσας

Κατάληψη έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 18-11-08 στο ΤΕΙ Άμφισσας. Η κατάληψη είχε σαν αφορμή την αδυναμία λειτουργίας εργαστηρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με αποτέλεσμα οι Φοιτητές να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα εργαστήριο από την αρχή του έτους και να κινδυνεύουν να μείνουν στο συγκεκριμένο μάθημα. Η αδιαφορία τόσο της διοίκησης, όσο και της πολιτείας, έχει απογοητεύσει τους φοιτητές, που ζητούν πλέον δυναμικά να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, ακολουθεί το κείμενο του Συλλόγου Φοιτητών....
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Αξιότιμε κε Πρόεδρε,
ΑΜΦΙΣΣΑ 18/11/2008
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας κο Καρκάνη
ΚΟΙΝ: :Βουλευτή Φωκίδας κο Ιωάννη Μnούγα, Νομάρχη Φωκίδας κο Ν. Φουσέκη, Δήµαρχο Άμφισσας κο Α. Ασnµακόnουλο, Προϊστάμενο Παραρτήματος Άμφισσας κο Στ. Καραγιάννη

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των σπουδαστών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 12:00, αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου του Ιδρύματος του Παραρτήματος Άμφισσας για τους παρακάτω λόγους

1) Αν και υπάρχουν 3 εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν λειτουργούν αξιοπρεπώς έως και καθόλου, µε αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα σε ορισμένα δε, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα μάθημα από την αρχή του εξαμήνου, πράγμα το οποίο σαν επακόλουθο έχει, να κινδυνεύουν οι φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο τους.

2) Κτιριακές υποδομές. Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια. Θεωρούμε απαράδεκτο να λειτουργεί 10 χρόνια Ίδρυμα τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να µην υπάρχει ένα αξιοπρεπές κτίριο.

3) Η βιβλιοθήκη βρίσκεται εκτός του χώρου του Ιδρύματος, δεν διαθέτει υπολογιστές που να λειτουργούν και να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, επίσης δεν υπάρχουν βιβλία για το καινούριο Τμήμα.

4) Δεν υπάρχει κυλικείο n χώρος συγκέντρωσης για τους φοιτητές. Η ποιότητα δε των προϊόντων που προσφέρουν οι αυτόματοι πωλητές, δεν είναι ικανοποιητική. Ο ψύκτης ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε, είναι το λιγότερο ανθυγιεινός ενώ αντίθετα στο χώρο των διοικητικών υπαλλήλων υπάρχει τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα εμφιαλωμένου νερού.

5) Η ιστοσελίδα του Παραρτήματος Άμφισσας δεν παρέχει καμία πραγματική πληροφορία και περιέχει ελάχιστους πίνακες ανακοινώσεων. Δεν δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους (εκτύπωση αναλυτικής βαθμολογίας, επικοινωνία µε καθηγητές, ενημέρωση για εργασίες, προγράμματα. κλπ), όπως συμβαίνει στα περισσότερα σύγχρονα Ιδρύματα.

6) Δεν υπάρχει ένας χώρος - αίθουσα στο χώρο του Τ.Ε.!. µε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους οι φοιτητές θα μπορούν να γράφουν τις εργασίες τους, θα κάνουν εκτυπώσεις, θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο Κ.λ Π.

7) Ενώ στο Τ.Ε.!. Λαμίας πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις (ομιλίες, ημερίδες, σεμινάρια κλπ) στις οποίες εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε λόγω απόστασης, στο Παράρτημα της Άμφισσας δεν πραγματοποιούνται ποτέ, εκτός και αν περισσεύουν χρήματα από την Λαμία. Όσο για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα (ΠΧ. ERASMUS]) δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση,

8) Τόσο το παλιό όσο και το καινούργιο τμήμα έχουν την ανάγκη ύπαρξης µμεγάλων επιχειρήσεων στην περιοχή για να µμπορέσουν να στηριχτούν. Τέτοιες Επιχειρήσεις εδώ δεν υπάρχουν

9) Δεν παρέχεται χώρος για το Δ.Σ. των φοιτητών ούτε εξοπλισμός (τηλέφωνο, υπολογιστής κλπ) µε αποτέλεσμα οι φοιτητές: να δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή µε το Δ.Σ. του Συλλόγου, στο χώρο του Τ.Ε.Ι.

10) Θεωρούμε απαράδεκτο να µην μπορεί κανένας φοιτητής να φύγει από την Άμφισσα για τον τόπο διαμονής τοu μετά τις 17:30 λόγω απουσίας δρομολογίων.

11) Τέλος, εκτιμούμε ότι, αφού δεν υπάρχουν προϋποθέσεις σοβαρής και αξιοπρεπούς λειτουργίας του Παραρτήματος στnv Άμφισσα, καθίσταται προφανές ότι το Τμήμα θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη. μεγαλύτερη πόλη.

Σας κοινοποιούμαι τα παραπάνω αιτήματα µε την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας και θα ενεργήσετε µε τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον των φοιτητών και του ιδρύματος.