Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του Αριστείδη
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου
ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Κωνσταντίνου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ.

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Θίσβης καθώς και τις επιπτώσεις στο κλειστό σύστημα του Κορινθιακού Κόλπου από τις δραστηριότητες στην ΒΙΠΕ Θίσβης και από την λειτουργία του λιμανιού στο Βαθύ, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Θίσβης.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κορινθιακού «Η ΑΛΚΥΩΝ», της Επιτροπής Αγώνα Θίσβης, της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», της Κίνησης Πολιτών Θίσβης και ... συμμετείχε ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θίσβης.
Συνεχίζεται το μπάζωμα της χαράδρας της Νούσας παρά τις ημερίδες για αποχέτευση του Λικεριού και ....λίγες πικροδάφνες σαν αντισταθμιστικά οφέλη.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για ακόμη καλύτερο συντονισμό δράσης όλων των παρακορίνθιων κατοίκων και των εκπροσώπων τους, η ανάγκη για κοινή χωροταξική και διοικητική αντιμετώπιση του Κορινθιακού, η προβολή από μια συνεδριακού τύπου συνάντηση των προβλημάτων ρύπανσής του και των κινδύνων να μετατραπεί σε μια νεκρή θάλασσα στο εγγύς μέλλον, η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Κορινθιακό δεν είναι τοπικής αλλά είναι πανελλαδικής εμβέλειας και σημασίας και έτσι πρέπει να προβληθούν. Από την επίσκεψη στο Βαθύ. Ένας φορτηγό αγκυροβολημένο στη μέση του κόλπου.
Ακολούθως, έγινε επίσκεψη και επιτόπια ενημέρωση των αντιπροσωπειών στην ΒΙΠΕ Θίσβης και στις λιμενικές εγκαταστάσεις στο Βαθύ, κατά την οποία κυριάρχησε σε όσους δεν είχαν ξαναδεί από κοντά τι συμβαίνει, το ερώτημα: πως είναι δυνατόν σε ένα τόσο πανέμορφο κλειστό θαλάσσιο σύστημα να γίνονται τόσο τερατώδεις παρεμβάσεις που αλλοιώνουν ριζικά την μορφή και την φυσιογνωμία του;
Από http://thespiaka.blogspot.com/2009/09/blog-post_7158.html