Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ποιός μετανιώνει για τον Δεκέμβρη;

«Εξακολουθούμε να μην μετανιώνουμε για το Δεκέμβρη» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα www.protagon.gr, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του περασμένου Δεκεμβρίου έδωσε σκληρή μάχη αρχών απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Πριν από έναν χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις σφαίρες ενός αστυνομικού όπλου. Αυτό που ακολούθησε ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης , εκδηλώθηκε αστραπιαία σε ολόκληρη την Ελλάδα σαρώνοντας το γενικό κλίμα παραίτησης και πολιτικής απάθειας μέσα στο οποίο φαινόταν... να ζει η ελληνική νεολαία. Και έφερε σε αδιέξοδο το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, το οποίο είχε αποφασίσει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την εκδοχή του «μεμονωμένου ατυχούς γεγονότος».

Είναι προφανές ότι αυτή η παράλογη και ωμή δολοφονία, ήταν η σπίθα. Το εύφλεκτο υλικό ήταν τα συσσωρευμένα αδιέξοδα της νέας γενιάς. Αδιέξοδα γνωστά και ομολογημένα. Η τεράστια κρίση του εκπαιδευτικού συστήματος, το αβέβαιο εργασιακό μέλλον, που στερεί από τους νέους ανθρώπους την προοπτική της ανεξαρτησίας και της ατομικής ελευθερίας, η σοβαρή οικονομική κρίση και η εργασιακή και οικονομική επισφάλεια. Με λίγα λόγια, η βεβαιότητα ότι αυτή η γενιά θα ζήσει τη ζωή της χειρότερα από ότι έζησαν όλες οι προηγούμενες γενιές μέχρι σήμερα.

Αυτά τα προβλήματα, γέμιζαν διαρκώς το ποτήρι, που ξεχείλισε με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Και έτσι προκλήθηκε αυτό το πρωτοφανές κύμα οργής, που ξέσπασε σε δρόμους, πλατείες και έξω από αστυνομικά τμήματα. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Την ώρα που οι βασικοί εκφραστές του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος και τα μεγάλα ΜΜΕ προσπαθούσαν να παρουσιάσουν αυτό το ξέσπασμα μόνο ως τυφλή βία πάνω σε βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων, δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά διαδήλωναν επί μέρες με μαζικό, δυναμικό αλλά ειρηνικό τρόπο. Και σχεδόν ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, συγκροτώντας τις μαζικότερες οργανωμένες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που υπερασπίστηκε, χωρίς να λογαριάσει το κόστος, το δίκαιο και τα αίτια αυτής της εξέγερσης. Και το πλήρωσε. Πολύ γρήγορα η δημόσια συζήτηση σταμάτησε να επικεντρώνει στα εύφλεκτα υλικά και εστιάστηκε στα αποκαΐδια. Και όσοι τολμήσαμε να εστιάσουμε στον ορθό λόγο, μετατραπήκαμε σε ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού.

Δεν μετανιώσαμε και δεν κάναμε πίσω. Υπερασπιστήκαμε από θέση αρχής την εξεγερμένη νέα γενιά από την οργανωμένη συκοφαντία και παραπληροφόρηση. Και επιμόνως φέραμε στο προσκήνιο τα αδιέξοδα που προκαλούν τον θυμό της. Και ταυτόχρονα καταθέσαμε προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο. Προτάσεις που αφορούσαν τον περιορισμό της καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της εργασιακής επισφάλειας.

Εξακολουθούμε να μη μετανιώνουμε για το Δεκέμβρη. Για τη σκληρή μάχη αρχών που δώσαμε απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Δε μετανιώνουμε, κυρίως, γιατί πιστεύουμε ότι τα αιτήματα αυτά παραμένουν ενεργά στη συνείδηση της κοινωνίας και αναδεικνύονται πιο ζωντανά, πιο ξεκάθαρα και πιο ώριμα στους επόμενους κοινωνικούς αγώνες.
Ένα χρόνο μετά, ξέρουμε περισσότερα. Ξέρουμε ότι η σπίθα της αμφισβήτησης υπάρχει στις καρδιές των νέων ανθρώπων.

Ξέρουμε ότι η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική στρατηγική, που για να συσσωρεύσει κέρδη στους λίγους οδηγεί την κοινωνία σε βαθειά κρίση, δεν έχει ούτε την υποστήριξη, ούτε την συναίνεση που θα ήθελε για να προχωρήσει. Ξέρουμε ότι το να δηλώνεις αριστερά και να μοστράρεις τα σφυροδρέπανα δε σε θέτει κατά ανάγκη απέναντι στο σύστημα εξουσίας.

Το κυριότερο όμως που ξέρουμε, είναι ότι το σύστημα εξουσίας, παρά την φαινομενικά απόλυτη κυριαρχία του, έχει σοβαρές αδυναμίες και φοβάται.

Όχι τα ξεσπάσματα βίας, γιατί αυτά ξέρει ότι μπορεί να τα διαχειριστεί προς όφελός του. Φοβάται όμως τον κόσμο που διεκδικεί τα αυτονόητα, στους δρόμους, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας.

Φοβάται τον επόμενο Δεκέμβρη, που θα ξεσπάσει πιο συνειδητά, πιο οργανωμένα, με ξεκάθαρα διατυπωμένα τα πολιτικά και κοινωνικά του αιτήματα: αντίσταση, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια.
Από ΤVXS

Η σύσκεψη στην Γραβιά για την λειτουργία της Ελεγχόμενης Κυνηγατικής Περιοχής

Στις 26/11/2009 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με πρωτοβουλία της Βουλευτή του Νομού μας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση έγινε συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού, υπεύθυνο για δασικά θέματα, κ.Θάνου Μωραΐτη , του Διευθυντή της Δ/νσης Δασών κ. Σαγρή, του Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς κ. Ανδρέα Παπανδρέου, του Διευθυντή Ν. Φωκίδας κ. Καλιαντέρη, του Δασάρχη κ. Κατσαρέλη, του Δημάρχου Καλλιέων κ. Λεωνίδα Καραγιάννη και του Δημάρχου Γραβιάς κ. Αθανασίου Μανανά με σκοπό την επίλυση του προβλήματος, λειτουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής τόσο για το τρέχον έτος όσο και για την μελλοντική ομαλή λειτουργία της.
Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να ερευνήσει εάν υπάρχει τωρινή ικανοποιητική λύση, να προχωρήσει άμμεσα. Κοινή βούληση όλων των παρευρισκόμενων ήταν να συνεχίσει τη λειτουργία της η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή με τις κατάλληλες ... προϋποθέσεις(μόνιμο προσωπικό-εποχικό –εμπλουτισμός με θηράματα κ.α.). Έτσι ώστε να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη αλλά και στην ικανοποίηση των χιλιάδων κυνηγών επισκεπτών.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ

Βουλή - Ερωτήσεις
Πρωτοφανής αποκλεισμός των κατοίκων της Λοκρίδας από μετωπικά και παράπλευρα διόδια της Τραγάνας.
27/10/2009
Προς:
τους κ.κ. Υπουργούς • Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής •Υποδομών
Ερώτηση αριθμός πρωτοκόλου κατάθεσης: 354/27.10.2009

Μετά την υπέρμετρη αύξηση των διοδίων, μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων που κινούνταν στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, απέφευγε να περάσει από τα διόδια της Τραγάνας. Έτσι, πριν από τα διόδια, εγκατέλειπαν την εθνική οδό, περνούσαν μέσα από το χωριό της Τραγάνας και στη συνέχεια, μέσω ενός επαρχιακού δρόμου, έβγαιναν και πάλι στο εθνικό δίκτυο, μετά από 5 χιλιόμετρα. Η ... αρμόδια εταιρεία για να περιορίσει τις διαρροές εσόδων της τοποθέτησε δύο παράπλευρα διόδια, έτσι ώστε να εισπράττει διόδια από αυτούς που κατευθύνονταν από την Λαμία προς την Αθήνα και εγκατέλειπαν το εθνικό δίκτυο και αντίστροφα.
Η κίνηση αυτή έχει δυσβάσταχτες επιπτώσεις στους κατοίκους της Λοκρίδας, αφού, για να κινηθούν μέσα στο Νομό τους, για να πάνε στο γιατρό, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο σχολείο ή στα κτήματά τους, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν διόδια. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι η Τραγάνα είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αταλάντης και οι κάτοικοί της δεν μπορούν να πάνε στην έδρα του Δήμου τους χωρίς να πληρώσουν διόδια.
Οι κάτοικοι των δήμων Δαφνουσίων, Αταλάντης, Μαλεσίνας, Οπουντίων που ζουν και εργάζονται σ΄ αυτήν την περιοχή είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο νομό αφού πρέπει να πληρώνουν και τα μετωπικά διόδια κινούμενοι προς τη Λαμία.
Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, χρονίζει η ολοκλήρωση δικτύου παράπλευρων δρόμων που θα τους επιτρέψει να πηγαίνουν σε όλους τους προορισμούς χωρίς διόδια και χωρίς να περνούν μέσα από τους οικισμούς. Το υπάρχον ανολοκλήρωτο παράπλευρο δίκτυο δεν είναι κατάλληλο, όπως είχαν παραδεχθεί και οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ. Επιπλέον, είναι πολύ επικίνδυνο το ότι βαρέου τύπου οχήματα από όλη την Ευρώπη αναγκαστικά διέρχονται από τα χωριά της περιοχής, εκεί που παίζουν τα παιδιά, δίπλα από τα σχολεία, τα μαγαζιά, τα σπίτια.

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Θα παρέμβουν άμεσα αξιοποιώντας κάθε δυνατότητά τους να καταγγείλουν έστω και τώρα τις αποικιακού χαρακτήρα συμβάσεις παραχώρησης του εθνικού δικτύου στους ιδιώτες;

2. Θα καταργηθούν τα πλευρικά διόδια στον κόμβο της Τραγάνας μετά από επαναδιαπραγμάτευση των σχετικών συμβάσεων;

3. Θα παρέμβουν άμεσα ώστε να καταργηθούν τα μετωπικά διόδια για τους κατοίκους των δήμων της περιοχής;

4. Θα υπάρξει δευτερεύον παράπλευρο δίκτυο δρόμων που θα εξυπηρετεί με ασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής και αν ναι, πότε;

5. Με ποια λογική προβλέπονται στο Νομό Φθιώτιδας πέντε σταθμοί διοδίων; Ο Νομός επιβαρύνεται υπέρμετρα αφού ήδη κατασκευάζονται νέα μετωπικά διόδια στην Αγία Τριάδα κοντά στις Θερμοπύλες και πιθανά παράπλευρα και σε άλλες περιοχές.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τάσος Κουράκης

Γρηγόρης Ψαριανός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
-Η κ. Μπιρμπίλη του Υπουργείου Περιβάλλοντος δηλώνει αναρμόδια.
-Ο κ. Μαγκριώτης του Υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών, Δικτύων; ' Η σημερινή Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων θα επανεξετάσει τη συγκεκριμένη πολιτική καθορισμού των διοδίων με στόχο τη διαμόρφωση σε εύλογο ύψος μειώνοντας το ποσό που εισπράττει για το Δημόσιο. Παράλληλα θα επανεξετάσει τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο παράπλευρο δίκτυο και θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή πρόσθετων προκειμένου να διευκολυνθούν οι τοπικές μετακινήσεις'.
Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων - Λειτουργία και Συντήρηση έργων Παραχώρησης, επικαλείται τη σύμβαση παραχώρησης που ψήφισε η Βουλή, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη στη σύμβαση για εξαίρεση των κατοίκων των δήμων της περιοχής από την καταβολή διοδίων, δηλώνει ότι ο παράπλευρος δρόμος ΤΡΑΓΆΝΑ ΑΤΑΛΆΝΤΗ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΥ ΜΉΚΟΥΣ και τέλος ότι ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ ΔΙΑΔΡΟΜΏΝ ΟΎΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΊΔΟΣ ΚΑΙ ΈΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΕΛΤΙΏΣΕΩΝ'

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
1. Δεν έχουν την πολιτική βούληση να τροποποιήσουν τις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης
2. Θα επανεξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης της τιμής των διοδίων μειώνοντας το ποσό του φόρου που εισπράττει το δημόσιο. Δηλαδή, τα κέρδη των εταιρειών δεν μειώνονται καθόλου αλλά μόνο τα έσοδα του δημοσίου που σημαίνει θα μας τα πάρουν αλλιώς για να μειώσουν το έλλειμμα. Και μάλιστα με αρκετή ασάφεια χωρίς να μας λένε πόσο θα μειωθούν τα διόδια και πότε
3. Ο παράπλευρος δρόμος Τραγάνας-Αταλάντης λένε είναι σε καλή κατάσταση και πιο σύντομος!= αλήθεια έχουν πάει ποτέ=; θα γίνουν προσπάθειες για βελτίωση του παράπλευρου δικτύου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....
- Τέλος δεν γνωρίζουν τι συγκεκριμένες δεσμεύσεις ( κι αν έχει)έχει η εταιρεία για τη κατασκευή συντήρηση του παράπλευρου δικτύου. Δηλαδή το αφήνουν στη καλή τους θέληση;
Από altpressfthiotida.blogspot.com

Ταινία στα ΤΕΙ την Κυριακή στην Ναύπακτο

Κινηματογραφική Λέσχη ΤΕΙ Ναυπάκτου

Woman on the dune

Μια από τις μεγάλες στιγμές της κινηματογραφικής δημιουργίας στην δεκαετία του ’60, κι η μεγάλη αποκάλυψη στην Δύση της σουρεαλιστικής, ιδιοσυγκρασιακής θεώρησης του κόσμου από τον Χιρόσι Τεσιγκαχάρα.

Ένας ερασιτέχνης εντομολόγος αφήνει το Τόκιο για να μελετήσει ένα αταξινόμητο είδος σκαθαριού που ζει σε μια μακρινή, αχανή έρημο. Όταν χάνει το λεωφορείο για να επιστρέψει στον πολιτισμό, πείθεται να περάσει τη νύχτα στο σπίτι μιας νεαρής χήρας που ζει σε μια καλύβα στον πυθμένα ενός αμμόλοφου.

Το αποτέλεσμα είναι μια από τις πιο πυρετώδεις όσο και αισθαντικές απεικονίσεις της μάχης των φύλων στην ιστορία του σινεμά, και συνάμα, και μια εφιαλτική παραβολή του καθημερινού Σισύφειου αγώνα για ζωή.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Από nafpaktia.com

Οι τιμές στις οποίες αγοράζει ελιές η Ένωση Άμφισσας

Έδωσε στις 1-12-2009 τις τιμές που θα αγοράζει τον ελαιόκαρπο η Ένωση Άμφισσας .
Οι τιμές ξεκινάνε από 1,60 € το κιλό αν είναι έως 110 τεμάχια στο κιλό και καταλήγουν στην μισή περίπου τιμή το κιλό κατεβαίνοντας κλιμακωτά όσο μικραίνουν τα μεγέθη και αυξάνει ο αριθμός των καρπών. Έτσι η χαμηλότερη τιμή είναι 0,85€ ανά κιλό όταν υπάρχουν απο 261-300 τεμάχια στο κιλό.
Όλες τις τιμές μπορείτε να τις δείτε στον διπλανό πίνακα.
Η Ένωση ετοιμάζεται φέτος να πουλήσει για ... πρώτη χρονιά πιστοποιημένο προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας προέλευσης) και γι αυτό επισημαίνει στους παραγωγούς:
Προσοχή
Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Α.Σ. Άμφισσας έχει ενεργοποιήσε1 το Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία προέλευσης) για την Ελιά Άμφισσας και οι παραγωγοί που θα παραδώσουν την παραγωγή τους στην Ε.Α.Σ. Άμφισσας και μόνο θα ευεργετηθούν λαμβάνοντας πρόσθετη επιδότηση από 20 € έως και 70€ ανά στρέμμα από το Ποιοτικό Παρακράτημα.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Ιτέας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Τοπική Οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας- Κίρρας –Τριταίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φίλες και Φίλοι,
Η μεγάλη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές τις 4 Οκτωβρίου 2009 πέραν του ενθουσιασμού και της ελπίδας , δημιουργεί και επιβάλει στην Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, τις ανάλογες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις για τη Χώρα μας.
Η Φωκίδα για πρώτη φορά μετά το 1981 πρασίνισε, εκλέγοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της γυναίκα βουλευτή, την συμπατριώτισσα μας Αφροδίτη Παπαθανάση, την οποία συγχαίρουμε ,ευχόμαστε καλόν αγώνα και θα είμαστε δίπλα της στο δύσκολο έργο πού ......ανέλαβε.
Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί επιτυχία τόσο της οργανωμένης βάσης όσο και των φίλων και ψηφοφόρων, αλλά κυρίως τού απλού και ταλαιπωρημένου λαού από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Όλοι μαζί δώσαμε την μάχη για ΄την Νίκη, όλοι μαζί θα συμβάλουμε στην ανάταση και την ευημερία του Νομού μας. Ο αδικημένος και ξεχασμένος από τους παράγοντες της δεξιάς Δήμος Ιτέας, έδωσε το δικό του μήνυμα, και επανέφερε τον Φάρο της Δημοκρατίας στο Νομό Φωκίδος. Οφείλουμε όλοι σαν ενεργοί πολίτες να τον διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε το φως της Δημοκρατίας και της Ευημερίας πού θα εκπέμπει.
Φίλοι και Φίλες,
Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρο και καινοτόμο στα θέματα πού αφορούν την συμμετοχή και τις αποφάσεις , θα πορευθεί και για την άλλη μεγάλη και σημαντική μάχη αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Αναμένουμε την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για μια νέα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ πού θα καθιστά την Αυτοδιοίκηση ποιο ουσιαστική και αποτελεσματική.
Ο Δήμος μας «φύση και θέση», είναι βέβαιο ότι θα έχει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα προτεινόμενα σχήματα ( από Ι.Τ.Α., ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ).
Στα πλαίσια αυτά το Κίνημα μας και η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ιτέας θα προχωρήσει υντεταγμένα και καταστατικά για την όσο το δυνατόν ευρύτερη και νικηφόρα έκφραση της Δημοτικής Παράταξης.
Επισημαίνουμε και ενημερώνουμε ότι τα κατά καιρούς γραφόμενα για «υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ» πού έχουν δήθεν ήδη επιλεγεί αποτελούν διακαείς πόθους εγωπαθών και μωροφιλόδοξων προσώπων, και είναι γνωστό σε όλους αλλά και σ’ αυτούς ότι
οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων και συνδυασμών για τον Δήμο Ιτέας θα ξεκινήσουν κυριολεκτικά «ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ».
Κάθε άλλη δημοσιοποίηση «υποψηφιοτήτων» και προσπάθεια χρησιμοποίησης από οποιονδήποτε του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο θα πέσει το κενό , αλλά θα επιφέρει την απομόνωση και τον κομματικό στιγματισμό.
Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ιτέας θα εφαρμόσει τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του Κινήματος και θα προσπαθήσει με διευρυμένες πρωτοβουλίες Και κοινωνικές παρεμβάσεις να οδηγήσει την Ιτέα και την περιοχή μας σε μια πορεία δημοκρατική και δημιουργική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και αυτή την φορά θα μας στηρίξει ο δημοκρατικός λαός και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις εντολές του.
Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συμπατριώτες μας πού ενδυνάμωσαν το Κίνημα μας και έδωσαν στη Φωκίδα και στην Ιτέα αυτό το πρωτόγνωρο αποτέλεσμα αυτή την μεγάλη νίκη Ελπίδας αλλά και Ευθύνης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ ΙΤΕΑΣ

SOS από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Μια εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει υδροηλεκτρικό έργο που θα παίρνει νερό από τον Καρπενησιώτη και με σήραγγα θα το ρίχνει στον Τρικεριώτη, χιλιόμετρα πιο κάτω. Το ίδιο συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί σε όλα τα ποτάμια της Ευρυτανίας. Στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», έχουν ήδη κατασκευαστεί 4 υδροηλεκτρικά και προβλέπεται να κατασκευαστούν άλλα 40 τουλάχιστον.

Για την κατασκευή και λειτουργία των υδροηλεκτρικών θα χαραχθούν δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων δίπλα στα ποτάμια με ... αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ευαίσθητων παραποτάμιων οικοσυστημάτων, θα γίνουν κτίσματα και θα απλωθούν δίκτυα μεταφοράς ρεύματος σε απάτητα μέρη, θα μειωθεί σημαντικά η ροή του νερού σε μεγάλο ποσοστό της κοίτης των ποταμών με δυσμενείς επιπτώσεις για τα ψάρια και τους άλλους υδρόβιους οργανισμούς. Κι όταν τελειώσουν οι επιδοτήσεις – το βασικό κίνητρο των επενδυτών – θα απομείνουν τα ποτάμια γεμάτα σωλήνες, τσιμέντα, καλώδια, μπάζα και σάρες.

Κι όλα αυτά γίνονται για να πάρουν τις «πράσινες επιδοτήσεις» μερικές εταιρίες. Γιατί αν πραγματικά θέλαμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, θα μειώναμε την κατανάλωση ενέργειας και θα αναλαμβάναμε εμείς την ευθύνη της παραγωγής της ενέργειας που καταναλώνουμε εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στις σκεπές μας. Όμως το κράτος δεν επιδοτεί την οικιακή παραγωγή ενέργειας αλλά μόνο τις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στις κορφές των βουνών, υδροηλεκτρικά στα ποτάμια και φωτοβολταικά σε αγρούς. Γιατί άραγε;

Ας αφήσουμε ήσυχα τα ποτάμια και τις βουνοκορφές, τους πιο παρθένους τόπους της Ευρυτανίας. Δεν φταίνε για την αλόγιστη κατανάλωση ενέργειας και την τρέλα μας για πλουτισμό. Άλλωστε δεν μας ανήκουν και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα πουλήσουμε για να πάρουμε λίγα χρήματα από τις εταιρίες.

Η μόνη ηθική και αξιοπρεπής στάση απέναντι στις βλέψεις των κατασκευαστικών εταιριών είναι να πούμε τώρα όχι. Παράλληλα, για να θωρακίσουμε την Ευρυτανία απέναντι στις «αναπτυξιακές» τάσεις των εταιριών πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χαρακτηριστεί η Ευρυτανία «Εθνικό Πάρκο», με κύριες ζώνες απόλυτης προστασίας τα ποτάμια και τις βουνοκορφές, τα πιο όμορφα αλλά και πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Είμαστε εδώ, παρόντες, οι χιλιάδες πολίτες, που με την υπογραφή μας και τις κινητοποιήσεις μας, θα διαφυλάξουμε τον φυσικό μας πλούτο για εμάς και για τα παιδιά μας.

Καλούμε κάθε πολίτη και πολιτικό, κάθε σύλλογο, οργάνωση, επαγγελματικό φορέα, να πάρει θέση ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον μας και να μετατρέψουμε την Ευρυτανία σε Εθνικό Πάρκο.

Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Κανένα Υδροηλεκτρικό στα ποτάμια μας

Καμιά Ανεμογεννήτρια στα Βουνά μας

ΟΧΙ στην καταστροφή του ποταμού Καρπενησιώτη

Η Ευρυτανία ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΠΟΤΑΜΑ (Γέφυρα) : ώρα 2 μ.μ

ΠΛΑΤΕΙΑ Καρπενησίου: ώρα 5μ.μ
Από prassia-eyrytanias