Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Χαλκιδική τέρμα τα λόγια, άρχισε ο πόλεμος

 Από Indymedia

Μεγαλειωδης κινητοποιηση, αυτοκινητοπορεια, διαδηλωση 3000 κατοικων στη Μεγαλη Παναγια, αψιμαχιες στην προσβαση του βουνου μεταξυ κατοικων και ΜΑΤ κροτου λαμψης δακρυγονα και συλληψεις.
Ο στρατος της δημοκρατιας εκανε την εμφανιση του στο βουνο του Κακαβου, πανω απο τη Μεγαλη Παναγια, επιτιθεμενος απροκλητα στους 3000 κατοικους της Βορειας Χαλκιδικης, και στους εκατονταδες αλληλεγγυους απο Θρακη Κιλκις και Θεσσαλονικη, γκρεμιζοντας τα μυθευματα περι εμφυλιου μεταξυ εργαζομενων και ομαδας οικολογων τρομοκρατων, ...

Αποκλειστικό, περικυκλωμένη η Μεγάλη Παναγία

Περικυκλωμένη η Μεγάλη Παναγία απο ΜΑΤ. Όποιο αυτοκίνητο βρεθεί, ελέγχετε και κατάσχεται οτι βρεθεί μέσα σ'αυτό.
Έξι διμοιρίες και δεκάδες ακόμη αστυνομικοί «επιστρατεύθηκαν» σήμερα ώστε να εμποδίσουν την ανακατάληψη των Σκουριών, από τουλάχιστον 1.500 κατοίκους της περιοχής. 
Σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια και αποτράπηκε η προσέλευση του κόσμου στο σημείο όπου έχουν εγκατασταθεί οι εργάτες της εταιρίας.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη τρίτη, η «απουσία» της αστυνομίας, επέτρεψε 300 εργάτες της μεταλλευτικής εταιρίας να ξυλοφορτώσουν και να απομακρύνουν από το βουνό με την βία τους κατοίκους που εναντιώνονται στα μεταλλεία χρυσού.

To “ηρωικό” χρονικό της κατάληψης των Σκουριών

Από antigoldgreece
Στο παρακάτω χρονικό κάνουμε μια λεπτομερή καταγραφή των γεγονότων της Τρίτης 20 Μαρτίου, όπου 500 “εργαζόμενοι” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, επιτέθηκαν, παραβιάζοντας τη ...

Εξαφάνισαν τα χρήματα των νοσοκομείων. Για ληστεία κάνουν λόγο οι γιατροί

Εξαφάνισαν τα χρήματα των νοσοκομείων. Για ληστεία κάνουν λόγο οι γιατροί
Άφωνοι έμειναν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι άλλων οργανισμών του Δημοσίου όταν ανακάλυψαν πως έχει  εξαφανιστεί το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα– ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους «έμπαιναν» επιχορηγήσεις και «έβγαιναν» αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών.
Όπως έγινε γνωστό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς «την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από κατόχους με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών! 
Οι «ομολογιούχοι» αυτοί έτσι γλίτωσαν το κούρεμα, ενώ ταυτόχρονα ληστεύθηκαν ...

Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο, επεισόδια σε Πάτρα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Μέρες χούντας στις παρελάσεις
Η Χούντα Του Σήμερα

Κάποιος από τους προσαχθέντες της ΓΑΔΑ

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας στα κάγκελα...
Στις 09:00 το πρωί στην γωνία Κ.Σερβίας και Φιλελλήνων καθώς περίμενα στην γωνία έναν γνωστό μου 5 μπατσογαλονάδες ήρθαν να μου ζητήσουν την ταυτότητά μου. Την έδειξα και η συνέχεια ήταν να καλέσουν περιπολικό και να με προσαγάγουν στην ΓΑΔΑ. Με πήγαν στον 11ο όροφο και δίχως να μου εξηγήσουν για ποιο λόγο με προσήγαγαν μου πήρανε το τηλ. Στη συνέχεια με οδήγησαν στον 6ο στην κρατική ασφάλεια. Εκεί με οδήγησαν στο γραφείο και γράψανε τα στοιχεία μου, άνοιγμα τσάντας κλπ.κλπ. Όταν ρώτησα το λόγο της προσαγωγής μου η αιτιολογία τους ήταν ότι τράβαγα με το τηλ. μου φωτογραφίες τους μπάτσους. Καθώς περίμενα να δω τι θα γίνει είχα και τα μπατσάκια από το κάθε βλαχοχώρι να γελάνε και να είναι εριστικοί με μένα.Το τηλ. μου ούτε ξέρω που το είχανε πάει,αν και άκουσα ότι πέρνανε τα τηλ. μήπως καταγράψει κάποιος το τι λένε και βρουν και μπελά γιατί την έχουν πατήσει.

Διαγωνισμός φωτογραφίας εγώ και το Μουσείο ΜΟΥ!


«Φωτογραφηθείτε με το έμβλημα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012» και γίνεται ο πρεσβευτής των Μουσείων της Φωκίδας σε όλο τον κόσμο
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων με την ευκαιρία του εορτασμού της 35ης επετείου του εορτασμού της Δ/θνούς Ημέρας Μουσείων στις 18.5.2012, προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: «Εγώ στο Μουσείο μου» (Me in my Museum).
Επισυνάπτονται οι όροι του διαγωνισμού στα αγγλικά και η περίληψή τους στα ελληνικά. Επίσης το έμβλημα της επετείου το οποίο πρέπει να προβάλλεται στις φωτογραφικές λήψεις.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τα βραβεία δεν μπορεί παρά να έχουν συμβολικό ρόλο, για το λόγο αυτό το έπαθλο του διαγωνισμού θα είναι ένα καλάθι με τα ...

Κοινωνικός κανιβαλισμός στα μεταλλεία χρυσού

Chrisos_ChalkidikiΜπομπολιστάν!
Επίδειξη βαρβαρότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική το μεσημέρι της 20ης Μάρτη. Έστειλε 400 μισθωτούς τραμπούκους εναντίων των κατοίκων, που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
Όλα άρχισαν το μεσημέρι της 20ης Μάρτη στην ορεινή θέση «Σκουριές», κοντά στη Μεγάλη Παναγιά, όπου σχεδιάζεται η διάνοιξη νέας σήραγγας της εταιρείας των μεταλλείων.
40 περίπου κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν από 400 περίπου εργαζόμενους της επιχείρησης «Ελληνικός Χρυσός». «Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της μεταλλευτικής εταιρίας, σήμανε συναγερμός και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία όλοι οι εργαζόμενοι (γύρω στα 400 άτομα), στην περιοχή των μεταλλείων. Μας προπηλάκισαν, μας έβριζαν και ήμασταν απροστάτευτοι, αφού στο σημείο υπήρχαν μόνο τρεις αστυνομικοί. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία του τόπου ...

Οι μαθητές του Γυμνάσιου Ιτέας κατεβαίνουν το αρχαίο μονοπάτι "Κίρρας Δελφών"


Ανεξάρτητοι Έλληνες Φωκίδας

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 24/3/2012 ιδρύθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ! οι οποίοι προσχώρησαν στο κίνημα του συμπατριώτη μας ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ και τάσσονται αλληλέγγυοι στην διακήρυξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! και θα ...

Παρέλαση 25 Μαρτίιου, η αγωνία του τερματοφύλακα πριν απο το πέναλτι

Στήθηκε η εξέδρα στην Άμφισσα .
Όλοι αυτοί που λέγανε λεφτά υπάρχουν και μας κατέστρεψαν, μαζί με αυτούς που συγκυβερνούν και θέλουν να πάρουν την σκυτάλη στην καταδυνάστευση μας, θα πρέπει να εμφανιστούν μπροστά και να αντιμετωπίσουν τον ..."εχθρό λαό"
Χιλιάδες αστυνομικοί σε όλη την χώρα, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν σιγή ιχθύος .
Οι τραπεζίτες έχουν διαλέξει τους εκπρόσωπους μας, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, έτσι μας λένε.
Η συνέχεια επί της οθόνης...