Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Θετικά τα αποτελέσματα στους Αγώνες της Κυριακής

Με εύκολη αλλά και σημαντική νίκη συνέχισε τις εμφανίσεις του ο Φωκικός που επιβλήθηκε με 2-0 του Εθνικού Κατερίνης. Οι Νουτσκόφσκι (57') και Μπρης (80') χρίστηκαν σκόρερ για τους νικητές.
ΦΩΚΙΚΟΣ: Τακίδης, Ζυγογιάννης, Τριανταφύλλου, Τσελέμπης, Φλώρος, Κουτελιέρης, Σκαρίμπας (82’ Βαρβαρέσος), Καραγκούνης (87’ Τερζής), Μπρης, Χιντζίδης, Νουτσκόφσκι (85’ Πάντεφ).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Τοπούδης, Ραπτόπουλος (59' Αετός), Τριανταφυλλίδης, Λαζαρίδης, Παναγιωτόπουλος, Καλαμπάκας (70’ Ντούλας), Δημητρίου, Χρυσόπουλος (59’ Σαμανίδης), Κορμαρής, Κεστελίδης, Ποτουρίδης

Ο Αστέρας Ιτέας απέσπασε ισοπαλία εκτός έδρας απο τον τρίτο στην Βαθμολογία Πυργετό Λάρισας με σκορ 1 - 1




Ο Κεχαγιάς Προσηλίου έκανε το πιο εντυπωσιακό σκορ της ημέρας νικώντας εντός έδρας με 7 - 2 τα Mεγάλα Kαλύβια

Αυξήσεις στα διόδια του Ρίο Αντίριο

Στη φωτό βλέπετε τον παλιό τρόπο διέλευσης με καράβι πριν ολοκληρωθεί η γέφυρα, που για αρκετούς συνεχίζει ακόμα

Σε αυξήσεις στα τιμολόγιά της προχώρησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο η Γέφυρα ΑΕ, με 6 κατηγορίες διελεύσεων να παραμένουν ίδιες με πέρσι, λόγω... οικονομικής κρίσης. Στα 11,70 ευρώ πάει η απλή μετάβαση για ΙΧ, απο 11,20 (δηλαδή ....μόνο 170 δρχ η αύξηση λόγω κρίσης) ενώ ίδιες παραμένουν οι τιμές για τις μοτοσυκλέτες.


Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο που εξέδωσε η εταιρία, παρότι η σύμβαση παραχώρησης παρέχει τη δυνατότητα στη δεύτερη να αναπροσαρμόζει κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου τις τιμές των διοδίων διέλευσης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, φέτος η Γέφυρα παρέτεινε για ένα και πλέον μήνα την ισχύ των τιμών διοδίων “προσεγγίζοντας με αίσθημα ευθύνης τις συνέπειες του διεθνούς οικονομικού κλίματος”.
Το δελτίο τύπου συνεχίζει λέγοντας ... πως “στο διάστημα αυτό επεξεργάσθηκαν εναλλακτικές διεξόδους, προκειμένου να εξασφαλισθεί η οικονομική ισορροπία της παραχώρησης και ταυτόχρονα να διατηρηθεί η πολιτική διακριτικής μεταχείρισης προς την τοπική κοινωνία, για την οποία το έργο αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης”.
Με αυτό το σκεπτικό για φέτος διατηρούνται οι τιμές του 2008 για
1. τη διέλευση μετ’ επιστροφής εντός διώρου της κάρτας ALLER- RETOUR (αλέ – ρετούρ),
2. τη διέλευση μέσω ηλεκτρονικού διοδίου «e-pass»
3. την εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων επιβατηγών και
4. τη μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων επιβατηγών,
δηλαδή για τα προϊόντα εκείνα που, σύμφωνα πάντα με την Γέφυρα, “κυριότατα εξυπηρετούν τους τοπικούς χρήστες, οι οποίοι είναι και οι συχνότεροι”.
Επίσης διατηρούνται οι τιμές του 2008 για την απλή διέλευση μοτοσικλετών και την κάρτα 10 διελεύσεων μοτοσικλετών.
Όλες οι υπόλοιπες χρεώσεις αυξάνονται. Ενδεικτικά η απλή διέλευση για ΙΧ αυτοκίνητο από 11,20 ευρώ που κόστιζε μέχρι σήμερα, από τις 9 Φεβρουαρίου που θα ισχύσουν οι νέες τιμές διοδίων, θα κοστίζει 11,70 ευρώ.

Εκτός τουριστικής προβολής απο την περιφέρεια Στερεάς οι ακτές της Βοιωτίας

Απο την Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον


Αποκλείσθηκαν οι βοιωτικές ακτές του Κορινθιακού


Αποκλείσθηκαν οι βοιωτικές παραλίες του Κορινθιακού από το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2009-2013.
Σωστά το σκέφθηκαν: δεν τις προορίζουμε για τουρισμό έτσι που τις έχουν καταντήσει οι υφιστάμενες βιομηχανίες σε Θίσβη και Αντίκυρα.
Τις προορίζουμε για νέες βιομηχανικές (ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ) και ενεργειακές μονάδες (Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης και ENDESA HELLAS) με φυσικό αέριο, λιθάνθρακα και ότι άλλο προκύψει.
Είναι η ώρα να βγάλει ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας ο Νομάρχης Βοιωτίας. Να τους δείξουμε εμείς. (Στην άκρη να περάσουν οι εργολάβοι της πολιτικής)