Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το πρόβλημα της S&B είναι ότι oι παρανομίες τέλος!

Ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί, είναι ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η S&B. Μια απάντηση που αφήνει τις περισσότερες από όλες τις άλλες που κυκλοφορούν να επεξηγούν μέρος των επιπτώσεων του προβλήματος είναι η εξής (η τεκμηρίωση πρώτα):

Με τους πρώτους ελέγχους των Μ.Π.Ε. της S&B αποδείχτηκε ότι έχουν πλήθος «λαθών» και ελλείψεων που τις καθιστούν απαράδεκτες. Κάτι όμως το έξοδο των « Δημοσίων Σχέσεων» κάτι οι ανύπαρκτοι (όχι για πολύ ακόμα) Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, αν δεν παρέμβουν Ενεργοί Πολίτες, εγκρίνονται όλες. Αν παρέμβουν Ενεργοί Πολίτες δεν εγκρίνεται καμία.

Λάθος τοπωνύμια, «υπόγειες» οι «επιφανειακές», πουθενά δεν υπάρχουν υπόγεια νερά ... οπότε δεν χρειάζονται Υδρογεωλογικές Μελέτες και ας πλημμυρίζουν οι στοές , μη αναφορά σε ΖΟΕ όπως π.χ. το Δελφικό Τοπίο, γελοία ποσά για αποκαταστάσεις, λάθη κατά την αντιγραφή πρακτικών του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πολλά άλλα, πάντα «συμπτωματικά» υπέρ των συμφερόντων των εταιριών. Αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας, προϊστάμενοι , Νομάρχης, στο έξοδο των « Δημοσίων Σχέσεων» ή – στην αξιοπρεπέστερη περίπτωση για κάποιους – «τελευταίες πόντιες πόρνες» που θα αυτοκτονήσουν όταν μάθουν ότι οι «άλλες πληρώνονταν».

Με τους πρώτους ελέγχους περί εφαρμογής των αναγραφόμενων, έστω και γελοίων, Μ.Π.Ε. πάλι εκπλήξεις (δήθεν δεν το περίμενε κανείς από μια «σοβαρή εταιρία»).

* Αποκαταστάσεις ανύπαρκτες. Φταίει το δημόσιο για πριν το 1979, αλλά για μετά ούτε ένα παράδειγμα, για να δει όποιος ενδιαφέρεται, τι σημαίνει ικανοποιητική αποκατάσταση.

Μόνο δείγμα από την εταιρία, ένα δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, αξιοθρήνητου θράσους, όπου δύο φωτογραφίες από το «πρίν την αποκατάσταση» και το «μετά» δείχνει μία περιοχή από διαφορετική απόσταση, από διαφορετική γωνία λήψης, διαφορετική ώρα της ημέρας (δηλαδή αντίθετων σκιάσεων) που τελικά ο αναγνώστης προσπαθώντας να καταλάβει εάν πρόκειται για τον ίδιο τόπο, ξεχνά να ψάξει που είναι τα δέντρα. Κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 χρόνια.

* Διαχείριση αδρανών ανύπαρκτη. Ασύδοτη διάθεση εις βάρος παρθένου εδάφους. Απροσδιόριστη καταστροφή. Άλλες κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 τουλάχιστον χρόνια.

Στο Βλαχοθανάση έλεγαν «μικτή» και εννοούσαν επιφανειακή. Πολλές μικρές επιφανειακές δεν φαίνεται να δηλώθηκαν ποτέ (υπάρχουν ευτυχώς αεροφωτογραφίες που αποδεικνύουν πότε έγιναν). Να μη έκαναν και εκεί κάτι τόσα χρόνια ;;; Άλλες κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 τουλάχιστον χρόνια.

* Συνθήκες εργασίας άθλιες σύμφωνα με ανακοινώσεις των ίδιων των εργαζομένων μετά από κάθε «δολοφονία εξ αμελείας» συναδέλφου τους. Άλλες κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 τουλάχιστον χρόνια.

Η Φωκίδα έζησε το παραμύθι.

Στις πραγματικές θέσεις εργασίας που προσέφερε η «εταιρία», οι πραγματικοί εργαζόμενοι προσέφεραν και ιδρώτα και αίμα, αλλά εν αγνοία τους η αμοιβή προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εκτός από την παράνομη καταστροφή του περιβάλλοντος, περιλαμβανόταν το κλέψιμο, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε μειωμένο πλήθους θέσεων εργασίας και μειωμένη διάρκεια των θέσεων εργασίας για την εξόρυξη του ίδιου κοιτάσματος..

Αυτά όμως τα ήξεραν μόνο οι «Γενίτσαροι». Τα επίσημα στελέχη στις γιορτές του προσωπικού (τρις τουλάχιστον ετησίως) έκαναν πλύση εγκεφάλου στους εργαζόμενους, πόσο τυπική είναι η εταιρία με τις αποκαταστάσεις και τις άλλες υποχρεώσεις, πόσο σοβαρή είναι η εταιρία και πόσο μεγάλη με εγκαταστάσεις στην Κίνα , στην Ρωσία κ.λ.π. Ποιος δεν θέλει να πιστέψει ότι δουλεύει σε μια σοβαρή εταιρία;; Ποιος δεν θέλει να πιστέψει οτι η «εταιρία του» είναι τόσο μεγάλη και τόσο σοβαρή ώστε να κοιμάται ήσυχος το βράδυ οτι έχει μόνιμη δουλειά;;; Και εθίζεται ο καθένας στην κάλυψη αυτών τον αναγκών. Και φτάνει και σε ακρότητες σε περίπτωση που φοβηθεί το «στερητικό σύνδρομο».

Από κοντά και όλος ο πληθυσμός της Φωκίδας που, για να μην φύγει το «παιδί», σιωπούμε και περιμένουμε διορισμό ή στην «εταιρία» ή στο Δημόσιο των «Γενίτσαρων» της «εταιρίας». Ποιος να τους πει όμως ότι στην Ρωσία και στην Κίνα κ.λ.π. είναι όλες οι εταιρίες «μάγκες» αρκεί που κοστίζει φτηνά η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον; ; ; ; Ποιος να τους πάει να δούν πόσο «αέρα» έχει η «παντοδύναμη» «εταιρία» στην Γερμανία και στις άλλες πολιτισμένες χώρες;;;

Στους δέκα από τους δέκα ειλικρινείς ελέγχους που έκαναν δειγματοληπτικά, για πρώτη φορά στα 50 χρόνια, κάποιες Κινήσεις Πολιτών, βρέθηκαν πλήθος αποκλίσεων από αυτά που ορίζουν οι Νόμοι. Το πρόβλημα της S&B δεν είναι η κρίση, οι «οικολόγοι» ή η δύσκαμπτη γραφειοκρατία του Δημοσίου.

Το παραμύθι τελείωσε.

Για να υπάρξει Ελληνικό Κράτος, πρέπει να δουλεύουμε σαν Ευρωπαίοι και να ξοδεύουμε σαν Ευρωπαίοι και αυτό για να το αντέξουμε θα απαιτήσουμε να μας φέρεται το Κράτος και οι Αιρετοί μας σαν σε Ευρωπαίους. Με σεβασμό. Και οι Νόμοι θα εφαρμόζονται όπως στην Ευρώπη. Και οι Νόμοι μας για όλα και για το περιβάλλον και τις εξορύξεις είναι πιά οι Νόμοι της Ευρώπης.

Ο Νομός Φωκίδας θα έρθει πολύ σύντομα (με το νέο έτος) αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Το κράτος δεν θα δίνει «φράγκο» παραπάνω από ότι παράγουμε οπότε το «ζούμε από τους βωξίτες και το Δημόσιο» δεν μπορεί να υπάρχει. Η «κομπίνα» όπου οι «Γενίτσαροι» κρατούσαν νηστικές αλλά ήρεμες τις «μάζες» εν αναμονή του διορισμού στο Δημόσιο ή στην εταιρία, «πέθανε». Την πολιτική αυτή δεν μπορεί να την χρηματοδοτήσει μόνη της η εταιρία . Το πώς θα πρωτοεκδηλωθεί το πρόβλημα και πως θα το παρουσιάσουν για να σώσουν ότι σώζεται είναι τυχαίο .

Το πρόβλημα της «εταιρίας» και κάθε τέτοιας «εταιρίας» είναι ότι οι παρανομίες τέλος.

ΤΕΛΟΣ
Από antigoldgreece

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το Ευπάλιο για την έδρα του Δήμου

Με λευκή απεργία, μαύρες σημαίες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Ευπάλιο
δείτε το σχετικό βίντεο...

Ακόμα ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο το MINERVA σήμερα στο λιμάνι της Ιτέας

Ανακοίνωση των εργαζόμενων της S&B για τα μέτρα ...μείωσης κόστους της εταιρείας, αλλά και ανακοίνωση του ΚΚΕ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ S&Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ
Προς
ΝΟΜΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΤΕΑΣ
Η εργατική τάξη της περιοχής μας, οι εργαζόμενοι στα μεταλλείο της S&Β, έρχονται να βιώσουν ένα ακόμα μαρτύριο πέρα από αυτό που παίρνει η κυβέρνηση σε βάρος συνολικά των εργαζομένων της χώρας. Αυτό το μαρτύριο, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας,
Η διεύθυνση της εταιρείας ανακοίνωσε στο Σωματείο μας οτι διατίθεται να προβεί σε ... συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του κόστους, επιδιώκοντας να έχει θετική δικαστική απόφαση για το επιφανειακό κοίτασμα Βλαχοθανάσης, της περιοχής Καρουτών και βέβαια χωρίς να δεσμεύεται για την υλοποίηση των μέτρων αν η έκβαση είναι υπέρ της εταιρείας.
Τα μέτρο αυτό είναι:
•Κατάργηση εργολάβων σε μη παραγωγικό τμήματα (συνεργεία κ.λ.π.)
•Εσωτερικές μετατάξεις προς υπόγεια,.Διαθεσιμότητες
-Απολύσεις.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όποιο μέτρο παρθεί σε βάρος των εργαζομένων γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ανάγκη προσλήψεων για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κάλυψης των αναγκών της και όχι μείωσης του προσωπικού.
Μόλις προχθές ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Α τριμήνου του 2010 και συγκριτικά με το Α τρίμηνο του 2009 η κερδοφορία ξεπέρασε το 450% !!!!! όταν οι μισθοί μας και συνολικά το εισόδημα μας μειώθηκαν και λόγω μέτρων και λόγω ακρίβειας.
Καλουμε τους τοπικούς φορείς τος περιοχής (Δημοτικά Συμβούλια, Επαγγελματικές Οργανώσεις νο πάρουν θέση. Να μην αφήσουν την S&Β να λειτουργεί με τα στενά επιχειρηματικά κριτήρια εκμεταλλευόμενη έναν δημόσιο λαϊκό πλούτο. που είναι ο βωξίτης να τον λεηλατεί αυτη σε βάρος και του περιβάλλοντος και του λαού της περιοχής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα περάσει κανένα από τα μέτρα που έχει στο στόχαστρο της η εταιρεία αν όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι τηςS&Β, είμαστε απέναντί της αγωνιζόμενοι τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και για το μεροκάματο αλλά και τον ασφάλισή μας. Οι μέρες που έρχονται είναι τραγικές με τεράστιες επιπτώσεις στο εισόδημα και στη ζωή και των εργαζομένων της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και των επαγγελματιών τος περιοχής μος, Στο χέρι μας είναι υα αποτρέψουμε τέτοιες εξελίξεις
Τα ΔΣ.

Ανακοίνωση Ν.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για την S&B

“Οι αιτιάσεις για μετατάξεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις, είναι εκ του πονηρού.”

Ανακοίνωση με την οποία κατακεραυνώνει την πολιτική της S&B “που διασπείρει το φόβο του κλεισίματος με το γνωστό προσφιλή τους τρόπο(παραπληροφόρηση-παπαγαλάκια κλπ) εξέδωσε χτες η
Ν.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ του Κ.Κ.Ε.

Αναλυτικά ανακοίνωση :

Ε Ρ Γ Α Τ Ε Σ Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία S & Β του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Κυριακόπουλου, κατά τον προσφιλή της τρόπο (παραπληροφόρηση, παπαγαλάκια), αφού πρώτα έχει διασπείρει τον φόβο του κλεισίματος της επιχείρησης ή της πιθανής μείωσης προσωπικού, προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους της, χρησιμοποιώντας τους ίδιους της, τους εργαζόμενους.
Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται από όλους τους κεφαλαιοκράτες. Είδαμε προ ημερών εργάτες της ΕΛΜΙΝ άλλης μεταλλευτικής εταιρείας στη Φθιώτιδα-Φωκίδα να αποκλείουν το Δασαρχείο Λαμίας, γιατί δεν επέτρεψε το αυτονόητο, να συνεχίσουν οι εργασίες εντός της προστατευμένης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Οίτης, αν και η νομοθεσία που από κοινού έχουν ψηφίσει Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τους το επιτρέπει, ακόμη και σε περιοχές απείρου φυσικού κάλλους. Οι αποικιοκρατικές αυτές αντιλήψεις είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται κάθε φορά που οι εταιρείες αυτές θέλουν με αθέμιτα μέσα να αυξήσουν την κερδοφορία τους μη υπολογίζοντας τίποτα. Ξεχνούν βέβαια ότι εκμεταλλεύονται με την ανοχή του ιδίου του κράτους που είναι υποστηρικτές του και το ελέγχουν απόλυτα, Δημόσια περιουσία που ανήκει στο Λαό. Αξιοποιούνται και τα ντόπια πνευματικά τους παιδιά στην κατεύθυνση αυτή (π.χ Νομάρχης και Δήμαρχοι της Φωκίδας) και ευθαρσώς δηλώνουν: Τι θέλετε; να μην ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των εταιρειών για παραχωρήσεις για επιφανειακές εξορύξεις π.χ Βλαχοθανάσης, ή ανεργία.
Κανείς εργάτης δεν πρέπει να πέφτει σε τέτοιου είδους ψευτοδιλλήματα. Οι κεφαλαιοκράτες πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Δεν είχαν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ηθικούς ενδοιασμούς.
Παρότι η εταιρεία εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης δηλώνει πενταπλασιασμό των κερδών της, το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι αυτού του 2009, οι μετέπειτα αιτιάσεις για μετατάξεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις, είναι εκ του πονηρού. Απλώς με τα όπλα (Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και Εργασιακά) που το ίδιο το σύστημα (Κυβέρνηση και Ε.Ε) τους οπλίζει προσπαθούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Η ακόρεστη δίψα τους για κέρδος δεν θα έχει τελειωμό, όσο οι εργάτες δεν συνειδητοποιούν τη δύναμή τους.
Είναι κρίσιμο οι εργάτες σε αυτή την φάση να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να αντικρούσουν λογικές ότι για όλα μέχρι χθες έφταιγαν οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, που καλά κάνουν και τους τιμωρούν. Αυτές οι λογικές βοηθούν την διάσπαση του εργατικού λαϊκού κινήματος και τον αποπροσανατολισμό του από τις γεννεσιουργές αιτίες. Δυστυχώς έρχεται και η σειρά μας και εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, αν δεν δημιουργηθεί ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Αυτή η κατάσταση δεν παίρνει φτιασιδώματα, μόνο ανατροπή. Όσο μια χούφτα άνθρωποι θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και ειδικά τα δημόσια αγαθά τέτοια προβλήματα θα έχουμε. Ο ορυκτός πλούτος είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να διαχειρίζεται, από τον ίδιο το λαό. Δεν ήταν και δεν είναι περιουσία κανενός Κυριακόπουλου.
Για αυτό λέμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ο Δήμος της Άμφισσας για την ποιότητα του νερού στο Σερνικάκι

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 27-05-2010
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από έγγραφο του Τοπικού Συμβουλίου Σερνικακίου στις 18/05/2010 που αφορά εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο Σερνικάκι, ο Δήμος Άμφισσας άμεσα, στις 19/5/2010, έκανε χημική και μικροβιολογική ανάλυση του νερού της δεξαμενής του χωριού και τριών άλλων σημείων.
Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:...
1. Από φυσικοχημικής άποψης τα δείγματα είναι κανονικά.
2. Η μετρούμενη θολότητα είναι αυξημένη (συνιστάται η μέση τιμή να είναι μικρότερη από 1 NTU).
3. Από μικροβιολογικής άποψης εντοπίστηκε μικρός αριθμός «Ολικών Κολοβακτηριοειδών».
4. Το ποσοστό της χλωρίωσης ήταν χαμηλό.
Ταυτόχρονα, μετά την γνωστοποίηση των συμπερασμάτων ανάλυσης του νερού, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες:
1. Άμεσα αποστείλαμε συνεργείο για καθαρισμό της δεξαμενής.
2. Ζητήσαμε από τον Σύνδεσμο Διυλιστηρίου Άμφισσας να επισκευάσει άμεσα την βλάβη, που υπάρχει ανάμεσα στον Άγιο Κων/νο και Σερνικάκι και πιθανόν να είναι η αίτια της θολότητας. Η επισκευή της θα διορθώσει την παράμετρο των αναλύσεων.
3. Ζητήσαμε από τον Σύνδεσμο Διυλιστηρίου Άμφισσας, να αυξήσει την χλωρίωση του ύδατος.
4. Να γίνουν επαναληπτικές αναλύσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Σίγουρα δεν υπάρχει συνέπεια βλαπτική για την υγεία των πολιτών από την κατανάλωση ποσίμου ύδατος, όμως θεωρούμε υποχρέωσή μας και την ελάχιστη βελτίωση της ποιότητας του κοινωνικού αυτού αγαθού, να την επιδιώξουμε.
Το σύνολο των αναλύσεων είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε.
Μετά το πέρας και της δεύτερης ανάλυσης θα σας ενημερώσουμε και πάλι.

Στον εισαγγελέα τα στοιχεία από την Κ. Μπατζελή για τις υπερβολικές χρεώσεις των Ενώσεων, δείτε πόσο έπρεπε να χρεώνουν

Στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης έστειλε η Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες αγροτών για υπερχρεώσεις στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας καλλιεργητικής περιόδου από υπαλλήλους συνεταιρισμών-μελών των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Νέα Ομοσπονδία» και Πιερίας.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν καταγγείλει ότι υπάλληλοι συνεταιρισμών τούς χρέωναν με επιπλέον ποσά, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση και της ΠΑΣΕΓΕΣ που ζήτησε σε υψηλούς τόνους να τηρηθεί απαρέγκλιτα το ενιαίο τιμολόγιο.

Οι καταγγελίες των αγροτών διασταυρώθηκαν ...από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ και πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία, υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες ΕΑΣ. «Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από τη διασταύρωση των στοιχείων.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα, αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στον χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει τη διαδικασία αυτή και πολύ περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος.

Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων συνεταιριστικών οργάνων», δήλωσε η κ. Μπατζελή.Κοστολόγιο εργασιών υποστήριξης Ενεργοποίησης δικαιωμάτων για το 2010







Κλιμάκια Δικαιωμάτων Κοστολόγιο χωρίς ΦΠΑ ΦΠΑ 21% Κοστολόγιο μαζί με ΦΠΑ
ΜΗ ΑΓΡΟΤΕΣ
0+ έως 200,00 20.00 4.20 24.20
200,00+ έως 300,00 55.00 11.55 66.55
300,00+ έως 500,00 65.00 13.65 78.65
500,00+ έως 800,00 70.00 14.70 84.70
800,00+ έως 1.000,00 80.00 16.80 96.80
1.000,00+ έως 2.000,00 110.00 23.10 133.10
2.000,00+ έως 3.000,00 130.00 27.30 157.30
3.000,00+ έως 4.000,00 140.00 29.40 169.40
4.000,00+ και άνω 150.00 31.50 181.50
ΑΓΡΟΤΕΣ
0+ έως 200 20.00 4.20 24.20
Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κάτω των 10.000 57.00 11.97 68.97
Συνταξιούχοι ΟΓΑ κάτω των 5.000 57.00 11.97 68.97
Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανω των 10.000 150.00 31.50 181.50
Συνταξιούχοι ΟΓΑ ανω 5.000 150.00 31.50 181.50




Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους δικαιούχους που :




1. Η γεωργία αποτελεί κύρια δραστηριότητά τους και η αξία των δικαιωμάτων τους
είναι μέχρι 10.000,00 € και
2. Είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και η αξία των δικαιωμάτων τους είναι μέχρι 5.000,00 €.




Τα ποσά του κόστους ενεργοποίησης θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα αποδεσμεύονται μετά την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης. Το ποσό του κόστους ενεργοποίησης που θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των παραπάνω δικαιούχων ανέρχεται σε 70,00 € ανά αίτηση (57,00€+ΦΠΑ).




Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, το κόστος ενεργοποίησης θα βαρύνει τους ίδιους.




Όλοι οι δικαιούχοι, θα καταβάλουν στις ΕΑΣ το κόστος ενεργοποίησης, σύμφωνα με το κοστολόγιο ανά κατηγορία δικαιωμάτων που επισυνάπτεται. Επισημαίνουμε ότι το κοστολόγιο είναι δεσμευτικό για όλες τις ΕΑΣ.

Πρόσκληση του Ναυτικού Όμιλου Ιτέας

ΦΙΛΑΘΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1964
Γραφεία : Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας
33200 ΙΤΕΑ
Τηλ. & Φαξ:2265034144, e-mail:noiteas@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παιδιά , ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας σας προσκαλεί ... να γνωρίσετε από κοντά τον υπέροχο κόσμο των αθλημάτων της πισίνας.
Αν σας αρέσει το κολύμπι, το πόλο, αν σας αρέσει να αθλείστε όταν οι άλλοι…κάθονται.
Τότε ελάτε κοντά μας και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σας δείξουμε τα μυστικά τους.
Εδώ θα βρείτε τους φίλους σας, θα κάνετε καινούργιους, θα παίξετε, θα χαρείτε και ακόμα αν κουραστείτε θα γυρίσετε περήφανοι γιατί ανήκετε στη μεγάλη αθλητική οικογένεια του Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ .
Ελάτε να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να αγωνιστούμε.
Για περισσότερες πληροφορίες : 22650-34144 (4.00μμ – 8.00μμ)

Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ξεκινάνε τα μαθήματα και στη μικρή πισίνα.
Ωράριο : από Δευτέρα έως και Παρασκευή 4.00- 5.00μμ