Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πολίτες στο Προσκήνιο για Χαράτσο και για φορτηγατζήδες της «Δελφοί – Δίστομο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συντοπίτες και συντοπίτισσες

Την Πέμπτη 24-5-2012, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, και εκτός ημερησίας διάταξης πολίτες του Δήμου έθεσαν για συζήτηση δύο ζητήματα, τα οποία απασχόλησαν και θα συνεχίσουν να απασχολούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο....

Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα. ¨Ολα τα ...καλά παιδιά στο ίδιο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ντόρα Μπακογιάννη «αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα». Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ»...

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Αμφίσσης. Δελτίο Τύπου.

<< Μετά απο απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Δελφών, που
προεκλήθει κατόπιν παρεμβάσης της "Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ στο
  χαράτσι της ΔΕΗ" (ΕΕΤΗΔΕ), η Αντιδήμαρχος κ. Ε. Μπακολουκά  και ο
Δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Δρακάκης μαζί με πολυπληθή ομάδα πολιτών,
  προέβησαν την 25η τρέχοντος, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αρμόδιο
τμήμα του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Αμφίσσης.
  Εξετέθησαν στην αρμόδια Προϊσταμένη τα προβλήματα που έχουν
δημιουργηθεί απο το "αλλαλούμ" με τους λογαριασμούς ρεύματος και...

O Mr. "Δημιουργία,. Ξανά !;"


 Από την γειτονική Ευρυτανία έχουμε μια ανάλυση για το ...μοντέρνο μνημονιακό φρούτο τον Τζήμερου που τελικά συνεργάζεται με επαγγελματίες πολιτικούς και κατεβαίνει μαζί με τον Μάνο.

Ξέρω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα ν’ ασχοληθούμε σήμερα απο τον κύριο Τζήμερο και το κόμμα του, αλλά έχουν μαζευτεί διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις θέσεις του και θέλησα να τα μαζέψω όλα σε ένα άρθρο. Έτσι για να μπορώ να απαντάω με ένα λίνκ στους φάν του. Να διευκρινίσω εδώ, ότι δεν πρόκειται να κάνω συνολική κριτική των (νεο)φιλελεύθερων θέσεών του, απλά θα επισημάνω κάποια πραματάκια.
Κατ’ αρχάς θεωρεί τον εαυτό του αδιάφθορο και μη-επαγγελματία πολιτικό, όπως λέει...

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ

Βλάβη σε δίκτυο παροχής ύδρευσης εντοπίστηκε στην Κίρρα στην οδό Αγ. Πολυκάρπου.

Η Πρόεδρος της Κίρρας μαζί με τον υδραυλικό του Δήμου, κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας διαπίστωσαν  διαρροή νερού επί του οδοστρώματος.
   Αύριο το πρωί ( 29-5) θα γίνει ...

Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ

Την όμορφη Αράχωβα επέλεξαν σήμερα 60 φίλοι, εραστές της ιστορίας των δύο τροχών σαν σταθμό στην ημερήσια εκδρομή τους.
 Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας μπορεί μεν να γράφει ιστορία από το 1990, αλλά οι καλοσυντηρημένες "προσωπικότητες" με τις οποίες ασχολείται και μετακινήται, όπως θα δείτε στην συνέχεια, διαθέτουν και μεγάλη ιστορία και αναμνήσεις και πάθος!
Μοντέλα από το 1942 (!!!), όπως NORTON του 1942, ...

Τριγμοί στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα. Ρωσία :«Αν δεν θέλετε παγκόσμια κατάρρευση προστατέψτε την Ελλάδα»

Bankia: Αίτημα για επιπλέον βοήθεια 19 δισ. ευρώ

Σε αναστάτωση βρίσκεται το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, με την Ισπανία να παραμένει στη δίνη του κυκλώνα, καθώς τα προβλήματα των τραπεζών της δεν φαίνεται να έχουν τέλος, ενώ από τις πιέσεις δεν έμειναν αλώβητες ούτε και οι τράπεζες στη Βόρεια Ευρώπη, παρότι οι οικονομίες της περιοχής βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.
Η ισπανική τράπεζα Bankia ζήτησε χθες το βράδυ από την κυβέρνηση της χώρας επιπλέον βοήθεια ύψους 19 δισ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αναμενομένου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας αργά χθες το βράδυ, σε μια εξέλιξη που ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά το κόστος διάσωσης της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Μεγάλο μέρος της νέας βοήθειας θα διατεθεί από την τράπεζα για την κάλυψη επισφαλών δανείων από το real estate, όμως η Bankia διαβεβαίωσε τους ...

Και ξαφνικά....χρεοκόπησε η Καταλωνία!

Κι εκεί που όλοι μιλούσαν για την Ελλάδα ξαφνικά η βόμβα έσκασε αλλού.
Η Καταλωνία μία από τις 17 αυτόνομες περιοχές (ισπ. Comunidades Autónomas) που απαρτίζουν το Βασίλειο της Ισπανίας με πληθυσμό 7 εκατομμυρίων κατοίκων δήλωσε αδυναμία πληρωμών!!
Τα σπρεντς της Ισπανίας ξανατράβηξαν την ανηφόρα -αν και όχι ανάλογα με την είδηση- και ο Ραχόι πρεπει να βρει άλλη δικαιολογία για τις αιτίες της κρίσης στην Ισπανία και να αφήσει την Ελλάδα στην "ησυχία της".
Μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας, της Bancia, χθες η  Καταλονία ζήτησε βοήθεια και την αναχρηματοδότηση του χρέους της.
Μαυρα σύννεφα κατάμαυρα λοιπόν στον Ιβηρικό ουρανό καθώς η περιφέρεια, που αντιπροσωπεύει το 1/5 της ισπανικής οικονομίας, δε μπορεί μέχρι το τέλος του μήνα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της...

ΟΙ ΞΩΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ( ΜΕΡΟΣ Β’ και τελευταίο )

Χρίστος Ε. Μαυρόπουλος
              Μπορεί  στο  πρώτο μου σημείωμα  για τους ξωτάρηδες  του  Παρνασσούόλα  να  σας φανήκαν  αψηλοκρέμαστα,  ωραία,  θαμαστά  και  εύκολα για τη ζωή των  τσοπαναραίων,  που ζούνε  σιμά στη μυρωδάτη  χιούτη των ελάτων, στην  τροφαντή  και  πράσινη  τη χλωρασιά,  στου  Παρνασσού  την  τόση λευτεριά,που  όμοιά της έχουνε  μονάχα τα πουλιά !
               Κι  όμως… τους  έχω δει σε μακρινή  και  βασανιστική πορεία με τα πόδια, από  της “ΓΟΣΤΣΙΑΣ” , της  “ΑΚΟΝΑΣ”, του “ ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΟΥ” και τ’  άλλα χειμαδιά να  ανεβαίνουν , σαν  ταπεινοί  προσκυνητές, στου  Παρνασσού  τις   αετοφωλιές,...

ΣΕΡΙΦΟΣ: ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Σέριφος

 Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Φωκίδα...

Σε έξωση και κατάσχεση σπιτιού οικογένειας συνταξιούχου στρατιωτικού από το Μέγα Λιβάδι της Σερίφου, προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα, εκπρόσωποι της «Εταιρείας Μεταλλίων Σερίφου και Σπηλιαλέζας», η οποία διεκδικεί στο νησί 280 στρέμματα στη συγκεκριμένη περιοχή και 180 στρέμματα ακόμα στον Κουταλά, διπλανή περιοχή.
Το περιστατικό συνέβη μόλις ένα 24ωρο πριν από την εκδίκαση της απόφασης για ...

Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης


Και η ανακύκλωση έχει τους κανόνες της! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.
Καθώς η ανακύκλωση οικιακών
αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

1. Σπασμένα γυαλιά. Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, αλλά τα σπασμένα γυαλιά ...

ΕΛΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ