Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις Δρακάκη για την διαδικασία επιλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στον Δήμο Δελφών

Δηλώσεις σχετικά με την διαδικασία επιλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης .

Ο Συμπαραστάτης του δημότη πρέπει να διέπεται από Αμεροληψία , Αντικειμενικότητα και Ανεξαρτησία . Συνεπώς πρέπει να λειτουργεί με όρους που θα διασφαλίζουν την έλλειψη εξαρτήσεων καθώς και προσωπικών συμφερόντων στα πλαίσια της αποστολής του . Για να εξασφαλιστεί αυτό όπως τόνισα και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε οι δημοτικές παρατάξεις να μην περιχαρακωθούν και περιοριστούν σε προτάσεις που προεξοφλούν προεκλογικά γραμμάτια ή υποστήριξη σε ημετέρους πρώην ανθυποψηφίους και διάφορες ...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.. Όλοι στις Τράπεζες αύριο, μοιράζουν λεφτά, όπως στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ!

Ο κρατικός προϋπολογισμός και τα δάνεια που τους παρέχονται αφειδώς από τις τράπεζες κρατούν στη ζωή τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας, τα οικονομικά των οποίων βυθίζονται στην αδιαφάνεια και μαρτυρούν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο για τη χώρα.
Αν ήταν εταιρείες, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα είχαν κηρύξει φαλιμέντο, καθώς από τα ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να διακρίνει από τους ισολογισμούς-μνημεία αδιαφάνειας του 2010, προκύπτει ότι το μεν κυβερνών κόμμα «μπήκε μέσα» πάνω από 42 εκατ. ευρώ, το δε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίπου κατά 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα δύο κόμματα έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το ...

Συνολικά 55 από τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο .

Σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονταν μέχρι χθες το βράδυ 41 από τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, ενώ σήμερα μεταφέρθηκαν επιπλέον 14 άτομα και άλλα 10 είναι σε διαδικασία μεταφοράς, σύμφωνα με τον γιατρό Θανάση Καραμπέλη από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας που βρίσκονται στο κτίριο "Υπατία".

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ...

Οι κουδουνάδες σε δράση, λίγο πριν την τελική ευθεία

Οι κουδουνάδες των αποκριών ζωντανεύουν και πάλι στην περιοχή μας. Εκτός απο τους κουδουνάδες της Άμφισσας φαίνεται πως και στο Δίστομο γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσης αυτούς που παμπάλαιου προχριστιανικού εθίμου απο ομάδες νέων παιδιών που βγαίνουν με τα κουδούνια κάθε βράδυ.
Το περασμένο Σάββατο ήρθαν και στις φωτές στον μόλο της Ιτέας και άρχισαν τα "ειδικά" τραγούδια με τα πολλά ...

Eορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας με τίτλο «Θεάτρου παιχνίδια».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών των Αποκρεών στην πόλη της Άμφισσας η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεάτρου παιχνίδια».
Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν σχολικές ομάδες της Δ΄ τάξης του ...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ;

Ο 28χρονος γιός του Ζακ Κουστώ, Πιερ –Ιβ, που ακολουθεί τα βήματα του θρυλικού πατέρα του προτείνει λύσεις για την αναγέννηση της θάλασσας μας.
Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Μονακό παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης του επίσημης αποστολής. Ενα ντοκυμαντέρ με τίτλο «Μυστικά της Μεσογείου. Ο χαμένος κόσμος του Κουστώ».
Η εικόνα που αντίκρυσε με τους συνεργάτες του στις πρώτες τους εξορμήσεις στα νερά της Μασσαλίας ήταν αποκαρδιωτικά. Σε ορισμένα είδη η ...

“Διπλό” τίτλου για τον Διαγόρα Πολυδρόσου – Την Τετάρτη ο ημιτελικός του Κυπέλλου

Μεγάλη νίκη για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας ποδοσφαίρου Φωκίδας Διαγόρα Πολυδρόσου μέσα στην Άμφισσα επι του Κεγαχιά Προσηλίου με 1 – 0. Μετά και απο αυτή τη νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως του Κεχαγιά, ο Διαγόρας φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την...

Νίκη των κατοίκων στη σημερινή κινητοποίηση στο Καπαρέλλι

Συμπαράσταση ζήτησαν πρωί πρωί ενεργοί πολίτες του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλαταιών στον αγώνα τους για την σωτηρία του Κιθαιρώνα και εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον, όπως και άλλοι πολίτες από την γύρω περιοχή δεν αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην κινητοποίησή τους.
Όπως δήλωναν αγανακτισμένοι κάτοικοι, επειδή τα μηχανήματα δεν εργάσθηκαν τα τρία προηγούμενα Σάββατα και σήμερα, Ψυχοσάββατο, είχε Λειτουργία και επειδή στην περιοχή επικρατούσαν χειμωνιάτικες, σχεδόν ...

Λάμψη αστέρων στον ποδηλατικό γύρο Ελλάδας, θα διασχίσει την Φωκίδα

Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας επιστρέφει δυναμικά, έπειτα από έξι χρόνια. Η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας με την συνεργασία αρμόδιων κρατικών φορέων, περιφερειών και τοπικών φορέων, διοργανώνει αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός από τις 13 έως 17 Απριλίου 2011.
Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και η Ε.Ο.Π. εκτός από το αγωνιστικό μέρος – το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή 30 ομάδων απ’ όλο τον κόσμο- φιλοδοξεί να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, χάρη...

Αποκριάτικο πάρτυ στο Roadhouse blues Club το Σάββατο


Αποκριάτικος χορός Κρισσαίου Συλλόγου Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών


Ο Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Κρισσαίος

διοργανώνει το "Λευκό Χορό"

το Σάββατο 05 Μαρτίου 2011

και ώρα 21.00 ...

Νέα αύξηση στα διόδια - Οι μασκαράδες αποκαλύφθηκαν από τώρα

του Δημήτρη Σιανίδη
Μπορεί να διανύουμε την τελευταία και θεαματικότερη εβδομάδα της Αποκριάς αλλά οι απανταχού μασκαράδες δεν άντεξαν και πέταξαν ήδη τις μάσκες τους.

Ο κ. Ρέππας, μόλις πριν λίγες ημέρες, αφού πρώτα χαρακτήρισε το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ως «τζαμπατζήδες», κατάφερε και πέρασε στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής.
Δεν μας είπε όμως τότε, ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33% . Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον 4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν και τα μεγάλα Φορτηγά 14,20 ευρώ από...