Κυριακή 12 Μαΐου 2013

H στιγμή της σύλληψης των τριών γυναικών σήμερα στον Κάκκαβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αστυνομία αντί να υπηρετεί τους πολίτες υπηρετεί τα  μεγάλα οικονομικά συμφερόντων ενάντια στην ίδια την κοινωνία.
Η κυβέρνηση την στιγμή που απολύει δεκάδες χιλιάδες λέει ότι δήθεν θέλει να δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας στις σκουριές.
Οι κάτοικοι της Ιερισσού και της Χαλκιδικής αντιστέκονται στην τρικοματική χούντα που καταληστεύει τον πλούτο όλων μας. ...

Ο Αστέρας Ιτέας υποδέχεται σήμερα τον ΠΑΣ Πρέβεζας




Η Διοίκηση και οι παίκτες του Αστέρα Ιτέας καλούν το φίλαθλο κοινό της πόλης και του νομού να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας να ανέβει στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Την Κυριακή 12/5 στο Δημοτικό Γήπεδο της Ιτέας θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας για τα πλέι οφ. ..

Ιππική εκδήλωση στη Χιλιαδού Δωρίδας

Ο ιππικός, πολιτιστικός, αθλητικός, σύλλογος  Ναυπακτίας και Δωρίδας, την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013 (όπως και κάθε χρόνο την ίδια μέρα) θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ιππική εκδήλωση στην παραλία Χιλιαδούς Δωρίδας .

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και προς το τέλος της παρουσίασης θα γίνει και η καθιερωμένη κλήρωση ενός αλόγου κατάλληλου για αρχάριους.

Λαχνοί θα πωλούνται από μέλη του συλλόγου στην εκδήλωση....

Επιστράτευση καθηγητών: Χαλκάς, ντέφι και αλυσίδα.

ARKOYDA 
 Mα να’ στην ησυχία αυτή, απ’ το γύρο
τον κοντινό, προβάλανε τρεις ίσκιοι.
Ένας Aτσίγγανος αγνάντια ερχόταν,
και πίσωθέ του ακλούθααν, μ’ αλυσίδες
συρμένες, δυο αργοβάδιστες αρκούδες.

Kαι να’ ως σε λίγο ζύγωσαν μπροστά μου και μ’ είδε ο Γύφτος, πριν καλά προφτάσω να τον κοιτάξω, τράβηξε απ’ τον ώμο το ντέφι και, χτυπώντας το με τό ‘ναχέρι, με τ’ άλλον έσυρε με βία τις αλυσίδες.

(Ιερά Οδός, Άγγελος Σικελιανός)

Βγήκε λοιπόν πρώτα λάβρος ο καπετάν Αρβανιτόπουλος, να δηλώσει με γενναιότητα πως ‘’οι εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους’’. Συναντήθηκε ο Υπουργός Παιδείας(;)με τον Σαμαρά, για να πάρει θάρρος (ή εύσημα;), για να περάσουν το μήνυμα μαζί, πως θα ντύσουν στο χακί τους καθηγητές, θα την κάνουν την επιστράτευση.

Και τελικά, ανακοίνωσαν πως από Δευτέρα 13/5/13, θα ξεκινήσει η επιστράτευση. Πριν δηλαδή γίνει απεργία! Θα σε δέσω λοιπόν, διότι πιθανά θα θέλεις να είσαι ελεύθερος. Θα σε βάλω φυλακή, γιατί ίσως θα θελήσεις να επαναστατήσεις εναντίον μου.

Προληπτική επιστράτευση, στο πλαίσιο της ευρύτερης προληπτικής κοινωνικής και πολιτικής αντεπανάστασης που βιώνουμε μπροστά στα μάτια μας και πάνω στη ράχη μας, την ίδια ώρα που η αριστερά ντρέπεται να μιλήσει για εξέγερση και επανάσταση...

Η κυβερνητική χούντα των τοκογλύφων κάνει επίθεση στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς

Πριν μερικές εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στην Φωκίδα η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ενάντια στην κυβερνητική επιλογή  για  καταργήσεις  συγχωνεύσεις και  υποβάθμιση των σχολείων της Φωκίδας και της χώρας.
Η τρόικα έχει δώσει εντολές απολύσεων και οι υπηρέτες των τραπεζιτών σπρώχνουν και την εκπαίδευση στον Καιάδα των περικοπών...