Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Καταγγελία για το ΤΕΙ Άμφισσας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

"Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η εξεταστική του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης (παράρτημα Άμφισσα) του ΤΕΙ Λαμίας. Την προηγούμενη χρονιά άλλαξε γνωστικό αντικείμενο και από Τουριστικών Επιχειρήσεων μετονομάστηκε σε Εμπορίας & Διαφήμισης προκειμένου να μην κλείσει εφόσον στο τμήμα τα τελευταία χρόνια εισάγονταν το πολύ 20-30 φοιτητές ετησίως!!. Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του τμήματος είναι μη ύπαρξη κτιρίου και κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, συστεγάζεται όλα αυτά τα χρόνια... (ιδρύθηκε το 1998) σε ένα διώροφο κτίριο μαζί με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Φωκίδας, όποιος μπορεί ας το αποκαλέσει κτίριο του ΤΕΙ….
Πέρα, από αυτό το τμήμα ως παράρτημα του ΤΕΙ Λαμίας αντιμετωπίζεται από την κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας ως η σταχτοπούτα… ότι ψίχουλο περισσέψει θα σταλεί στην Άμφισσα... Τα προβλήματα είναι αρκετά, στο σημείο μάλιστα που στα τέλη του προηγούμενου έτους οι φοιτητές – όσοι έχουν απομείνει – προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την μη ομαλή λειτουργία του τμήματος. Χαρακτηριστικά ορισμένα μαθήματα-εργαστήρια δεν γίνονταν για τεχνικούς και όχι μόνο λόγους … και οι φοιτητές κινδύνευαν να χάσουν το εξάμηνο…
Για μια ακόμα φορά, οι ιθύνοντες υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την «κακή» κατάσταση του τμήματος με πολλά θα..θα..θα.. Ευτυχώς που ο βουλευτής της Φωκίδας κ. Μπούγας έγινε και Υφυπουργός Ανάπτυξης!!!!!
Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το β΄ εξάμηνο στο τμήμα και η διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας δεν κόπτεται και πολύ για το παράρτημα της Άμφισσας το οποίο συνεχίζει να αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και ενισχύεται και με το ζήτημα των δεδουλευμένων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του τμήματος. Θα ξεκινήσει το νέο εξάμηνο και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ – ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2008- ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΘΑ ΚΑΝ! ΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ…..
Μέσα σε μια νύχτα στα τέλη του 1990, το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε την περιφερειακή πολιτική της Χώρας ιδρύοντας τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας παρά μόνο καλύπτοντας τα κατά τόπους τοπικιστικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία με την σειρά της θυμήθηκε να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα (βαθμός εισαγωγής: 10) λες και δεν έπρεπε να ήταν αυτονόητο με αποτέλεσμα να μείνουν άδεια σχεδόν όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας. Και συνεχίζει σε μια παράδοξη πολιτική - επιλεκτική - αλλαγής των γνωστικών αντικειμένων τμημάτων λες και αυτό θα λειτουργήσει ως «μαγικό ραβδί» που θα μεταμορφώσει την κολοκύθα σε μια όμορφη άμαξα…"
Αναδημοσίευση από troktiko

Αθλητικά του Σαββατοκύριακου

Ο Γ.Σ. Ιτέας έχασε στο μπάσκετ το Σάββατο απο τον Ερμή Σχηματαρίου

Ο Αστέρας Ιτέας νίκησε με 4-1 τον Αχιλλέα Φαρσάλων και παρέμεινε στην 4η θέση με 32 βαθμούς.

Ο Φωκικός έχασε από τον Παναιτωλικό Αγρινίου εκτός έδρας με 3 - 0

Οι Αρμοδιότητες του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μπούγα

Όπως είχαμε προβλέψει ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας πήρε αρμοδιότητες σχετικές με τα μεταλλεία. Ελπίζουμε την κρίση που περνούν τα μεταλλεία να μην την φορτώσει στο περιβάλλον.

Αντιγράφουμε από την Ιστοσελίδα του

Αρμοδιότητες των Υφυπουργών Ανάπτυξης – Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ανάπτυξης

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των Υφυπουργών Ανάπτυξης. Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Βλάχου αφορούν στα θέματα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς και των οργανισμών και φορέων που εποπτεύονται από ......τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μπούγα αφορούν στα θέματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου, των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων Βορείου και Νοτίου Ελλάδος και των εποπτευόμενων φορέων από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι:

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης: Κωστής Μουσουρούλης
Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας: Φίλιππος Τσαλίδης

Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας: Γιώργος Αναστασόπουλος (πρώην Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών)
Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Δημήτρης Σκιαδάς

Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή: Γιάννης Οικονόμου
Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας: Λευτέρης Σταυρόπουλος

Ειδική Γραμματέας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής: Έλσα Λοβέρδου (η Ειδική Γραμματεία υπάγεται στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης)

Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης ορίζεται ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου

Η Αλουμίνιον ΑΕ παραιτήθηκε από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ . Τα προβλήματα της είναι μεγάλα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Στην παραίτηση από την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, προχώρησε η εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:
«Κατά τη σημερινή μετά από αναβολή (που ζήτησε η Αλουμίνιον ΑΕ) δικάσιμο της αίτησης της Αλουμίνιον ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, λόγω της από 1/7/08, κατ' εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Αποφάσεως, αύξησης κατά 10% στο τιμολόγιο Υψηλής Τάσης (Α150), η Αλουμίνιον παραιτήθηκε από την αίτησή της αυτή.
Ως αιτιολογία για την παραίτηση προέβαλε ότι η ένδικη αίτηση κατέστη για αυτήν άνευ αντικειμένου, καθότι, και αν ακόμη γινόταν δεκτή από το Δικαστήριο, και πάλι η Αλουμίνιον «κλείνει» διότι αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το τιμολόγιο Α150 χωρίς την αύξηση του 10%.
Η δημόσια αυτή στο Δικαστήριο δήλωση επιβεβαιώνει τη ... θέση της ΔΕΗ ότι οι ισχυρισμοί της Αλουμίνιον περί δήθεν παράνομης επιβολής σε αυτήν της αύξησης του 10% εκ μέρους της ΔΕΗ, ήταν εξ αρχής προσχηματικοί και στόχευαν στην απόκρυψη της πραγματικής ουσίας της υπόθεσης.
Μετά την άρνηση ουσιαστικά της Αλουμίνιον να αναμείνει την απόφαση της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης για την μεταξύ μας έστω και προσχηματικά, τεθείσα, διαφορά, η ΔΕΗ θα προβεί με κάθε νόμιμο μέσο στη διασφάλιση των απαιτήσεών της κατά της Αλουμίνιον ΑΕ.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΔΕΗ δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί αυτή η αντιπαράθεση ως άλλοθι για να αποκρυβούν πιθανόν ειλημμένες, για άλλους λόγους, άσχετους με τη ΔΕΗ, επιχειρηματικές αποφάσεις της άλλης πλευράς».
απο kathimerini.gr
και ένα σχόλιο:
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση : Σε κρίση οι μεγάλες μονάδες της περιοχής μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν το Αλουμίνιο, η Σωληνουργεία Κορίνθου, η ΛΑΡΚΟ. Το πρότυπο της καταστροφικής ανάπτυξης που υιοθετήθηκε επί δεκαετίες, όχι μόνο δεν στάθηκε ικανό να εξασφαλίσει την επιβίωσή του αλλά υποθήκευσε και συνεχίζει να υποθηκεύει και κάθε άλλη εναλλακτική δραστηριότητα.
Η συνήθης πρακτική των επιχειρηματιών είναι -όπως φαίνεται και απο την είδηση- να προσπαθούν να φορτώσουν τις δικές τους οδυνηρές αποφάσεις σε άλλους. Αλλά οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, οι αγρότες που η γή τους μετατρέπεται σε βιομηχανικό χώρο και το νερό τελειώνει και δηλητηριάζει τα προιόντα τους, οι ψαράδες, οι άλλοι επαγγελματίες, οι κάτοικοι που η υγεία τους βλάπτεται, έχουν κοινά συμφέροντα. Aν το καταλάβουμε, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και τον τόπο που ζούμε. Δ.Σπ.