Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η Φωκίδα στους 16 νομούς με "πρόβλημα ατυχημάτων"

Δεκαέξι νομοί της χώρας χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ως οι περιοχές που έχουν πρόβλημα ατυχημάτων και η απόδοση της τροχαίας δεν είναι ικανοποιητική βάση των σχετικών στατιστικών στοιχείων της Τροχαίας για το 2010.

Η έρευνα, που... παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», με τίτλο «Τροχαία αστυνόμευση και οδική ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε από τους Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθηγητή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Μιχαήλ Νικολαράκη, Διδάκτορα και Μιχάλη Δούμπο, Επίκουρο Καθηγητή.

Κατά την έρευνα από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει πως όπου βεβαιώνονται ...

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ (Δικτατορία, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΝ και Μακάριος)[1]


ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

(Δικτατορία, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΝ και Μακάριος)[1]

Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου εκδηλώνεται με την εφαρμογή του σχεδίου ΗΦΑΙΣΤΟΣ 74. Το σχέδιο εσωτερικής ασφαλείας στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στην Κύπρο, είναι συνώνυμο με άλλο που ίσχυε για την Ελλάδα και καλείται ΗΦΑΙΣΤΟΣ . Αναφέρθηκε και σε συνεδρίαση δικαστηρίου στις 18-3-1987 της μήνυσης υποστρατήγου Χ.Χίου κατά δημοσιογράφου Γ.Μαύρου και Α.Τεγόπουλου για δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Όλες οι οδηγίες και οι διαταγές στο πραξικόπημα αυτό ήταν προφορικές, πλην του τμήματος που αφορούσε τη διοικητική μέριμνα, το οποίο και εκδόθηκε γραπτά. Δηλαδή οδηγίες για τροφοδοσία κάθε είδους , μεταφορές, περίθαλψη ασθενών, ομαδική ταφή νεκρών (χωριστά χριστιανών και μουσουλμάνων) κ.ο.κ. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε (ενδεικτικό του μίσους που χώριζε), ήταν η ταφή των μακαριακών εκτός νεκροταφείων. Σε ομαδικούς τάφους μαζί με τραυματισμένους, εάν αληθεύει η ανατριχιαστική περιγραφή στη μήνυση του Άρη Χατζηπαναγιώτου κατά των συντελεστών του πραξικοπήματος.

Στην ίδια μήνυση περιγράφονται και οι δραστηριότητες στελεχών του ναυτικού και κύρια ...

Συναυλία Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα στο ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Λιβαδειά

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ 2011 BEST OF TOUR
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Λιβαδειά
Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας θα μας συντροφέψουν και φέτος!
Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις.
Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι...

Aκυρώθηκε η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας για το Λαρνάκι

Με σχετική απόφαση της ΓΓ κας Γερακούδη για την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας για το Λαρνάκι, απορρίφθηκε τυπικά η προσφυγή, ενώ ακυρώθηκε  και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας
Την προσφυγή είχαν κάνει οι "Πολίτες στο Προσκήνιο " για αντικανονική συμμετοχή μελών του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας
στην Συνεδρίαση, μιας και  τα μέλη αυτά είχαν συμφέρον και σχέση με την εταιρία και έπρεπε να ζητήσουν να εξαιρεθούν.

-Αντιμέτωποι με την ποινή της αργίας είναι πλέον ο αντιπρόεδρος Βλάσιος Αρβανιτάς και ο Ιωάννης Γούρας σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
-Αποδέχθηκε η ΓΓ ότι ο κ. ...

Το “μεσοπρόθεσμο” θα εξαφανίσει τις εφημερίδες των Συλλόγων

Ποιός να το έλεγε ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν.3986/11, το γνωστό “μεσοπρόθεσμο”, θα “βάλει χέρι” και στα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη που πληρώνουν οι εφημερίδες των Συλλόγων;
Κατά την πρόσφατη ταχυδρόμηση του φύλλου 81 των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, πληροφορηθήκαμε ότι από την 1η Αυγούστου- σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.3986/11-παύει να ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο για μια σειρά από έντυπα μηνιαία, διμηνιαία, τριμηνιαία που εκδίδουν οι διάφοροι Σύλλογοι για να ενημερώνουν τα μέλη τους.
Από τα μειωμένα τέλη εξαιρούνται μόνο οι ημερήσιες, οι εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα έντυπα που έχουν ιδιοκτήτη που είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου δηλαδή εκείνα που έχουν ως σκοπό το κέρδος.
Από την άλλη “τιμωρούνται” όλα εκείνα τα έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι και στον εθελοντισμό των συντακτών τους, στη συνδρομή των μελών τους, εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που μόνο να δώσουν έχουν κι όχι να πάρουν.
Θα δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό για το ...

Amazing Paragliding Accident Video in Mt Giona - Amfissa - Greece Βίντεο απο ατύχημα αεροπτεριστή στην Γκιώνα


Ο συναθλητής μας μας ο Νίκος είχε ένα αρκετά ''δύσκολο'' ατύχημα στην Γκιώνα πριν μερικές ημέρες.
Nίκο σου ευχόμαστε να είσαι πάντα καλά και να οργώνεις και πάλι με ασφάλεια τους ουρανούς σύντομα...!!!
To βίντεο ανέβασε ο ίδιος στο...