Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με μαζικότητα και αποφασιστικότητα ξεκίνησαν οι αγρότες τους αποκλεισμούς των δρόμων.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας και Βοιωτίας έχουν συγκεντρωθεί στην Αλαμάνα, στην Τιθορέα και στο Κάστρο,( στη φωτο από τα ΝΕΑ τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα) και φυσικά τα προβλήματα στις συγκοινωνίες τεράστια. Το 'Αθήνα- Θεσσαλονίκη σε 10 ώρες' δεν είναι υπερβολή.
Οσο γρηγορότερα καταλάβει η Κυβέρνηση κι όλοι όσοι κλείνανε τις συμφωνίες στις Βρυξέλλες ότι οι αγρότες είναι σε απόγνωση τόσο το καλύτερο γιαυτή. Το κόστος παραγωγής στα ύψη , οι τιμές πώλησης όλο και χαμηλότερες ενω οι καταναλωτές αγοράζουν όλο και ακριβότερα. Δεν πάει άλλο... Δειτε στα περισσότερα βίντεο απο 400 τρακτερ στην Αλαμάνα.

400 τρακτερ στην Αλαμάνα

Ωρες ταλαιπωρίας για τους οδηγούς στην Εθνική οδό. Από Αθήνα για Λαμία μόνο μέσω Αράχωβας Δελφων Αμφισσας και με πολύ υπομονή

Από lamianews.blogspot.com

Περισσότερο από έξι ώρες χρειάζονται οι οδηγοί των αυτοκινήτων για να διανύσουν μέσα από παράπλευρους δρόμους μια διαδρομή της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας που δεν ξεπερνούσε τη μία ώρα. Για να φτάσουν από τη Θήβα μέχρι τη Λαμία είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν από εναλλακτικές διαδρομές και να φτάσουν στην Αράχοβα και την Άμφισσα και από εκεί να κατευθυνθούν προς τη Λαμία.
Δεκάδες αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα παραμένουν μποτιλιαρισμένα σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής είτε στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα χωριά Ελάτεια και Παρόρι είτε στην παράκαμψη της Λαμίας και στα χωριά Μοσχοχώρι, Ηράκλεια και Δαμάστα από όπου και οδηγείται ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας.