Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Και πάλι στόχος διαρρηκτών η Βάργιανη


Στόχο διαρρηκτών εξακολουθεί να αποτελεί ο οικισμός της Βάργιανης στην Φωκίδα, πάνω από την Γραβιά.
Μετά τις αλλεπάλληλες κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των εορτών, με πολλούς Αθηναίους να βρίσκουν ανοιχτά τα σπίτια τους, όταν πήγαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το περασμένο βράδυ άγνωστοι δράστες άνοιξαν 3 ακόμη σπίτια μέσα στον οικισμό, προκαλώντας την ...

ΖΕΙ! ΖΕΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ! ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ!

Πολλοί απο εμάς έχουμε φωνάξει αυτό το σύνθημα, σε πορείες και σε συλλαλητήρια. Πόσοι όμως άραγε γνωρίζουμε όλη την ιστορία που κρύβεται πίσω απο το όνομα, Τεμπονέρας; Πολλοί και ιδιαίτερα το κράτος της δεξιάς επιλέγουν για ευνόητους λόγους τη λήθη στο κεφάλαιο ‘ Τεμπονέρας’. Αξίζει όμως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς να μην ξεχνούμε….

Νίκος Τεμπονέρας ( 1953-1991). Καθηγητής μαθηματικών σε Λύκειο της Πάτρας και στέλεχος του Εργατικού Αντιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ)- διάσπαση του ΚΚΕ. Συνδικαλιστής και αγωνιστής.Το όνομά του έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, όταν δολοφονήθηκε από μέλη της ΟΝΝΕΔ, έπειτα από συμπλοκή σε Λύκειο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990 – 1991.
Η άνανδρη δολοφονία του σηματοδότησε την δραματική ...