Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τι σημαίνει «Καταγγελία του Μνημονίου» & τι «Απαγκίστρωση»

 Γράφει ο Ονόμαρχος
Οι μέρες είναι πονηρές, είναι και «γκαστρωμένες»! Είναι και οι «περίπλοκες έννοιες» που πρόσφατα μπήκαν στη ζωή μας και μα την κάνουν δυσκολότερη! Σε λίγο θα φτάσουμε να κυκλοφορούμε, ο καθένας με έναν …Μπαμπινιώτη (λεξικό)!  Αυτές οι έννοιες, έχουν βέβαια την κυριολεκτική τους σημασία, έχουν όμως και.τη πολιτική. Λοιπόν,
Καταγγελία σημαίνει:
1. Σταματάμε να εφαρμόζουμε το μνημόνιο, δηλαδή τους νόμους, αποφάσεις κλπ. που έχουν θεσπισθεί για τη υλοποίησή του. Π.χ. σταματάμε το κόψιμο μισθών-συντάξεων, καταργούμε τη νομοθεσία για τα εργατικά κλπ. Αυτή η πράξη γίνεται ΑΜΕΣΩΣ και ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, δηλ. δεν τη συζητάμε με την άλλη πλευρά (Τρόικα). Χρονικά δηλαδή, δεν έχει μεγάλο ορίζοντα.
2. Ξεκινάμε, με την άλλη πλευρά, μία διαδικασία επανεξέτασης όλου του πλαισίου που αφορά τις διαδικασίες περί δανείων, χρεών κλπ.
Απαγκίστρωση σημαίνει:...

«Ψαλίδι» στις αποδοχές χιλιάδων υπαλλήλων από τη Δευτέρα

Τέλος οι συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα , πόσα θα παίρνετε από Δευτέρα αν δεν ξαναγίνουν εκλογές;

Νέο «τοπίο» διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά εργασίας, οπότε και μπαίνει τέλος στη μετενέργεια όσων συμβάσεων έχουν λήξει.

Σε όσες συμβάσεις έχει περάσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο από τη λήξη τους, διασώζεται μόνον ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα: θέσης, παιδιών, επικινδυνότητας και εκπαίδευσης.
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων θα υποχωρήσουν ...

Οι πολίτες του Κορινθιακού μιλούν- θέλουμε να μας ακούσετε

Ειδική συνεδρία με τίτλο " Κορινθιακός κόλπος: μια μικρή Μεσόγειος μέσα στη Μεσόγειο" και υπότιτλο "Οι φορείς των πολιτών του Κορινθιακού μιλούν - θέλουμε να μας ακούσετε" πραγματοποιήθηκε στο 10ο πανελλήνιο συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας που διοργανώθηκε στο ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα μεταξύ 7 & 11 Μαΐου 2012. 
Ήταν μια ευκαιρία για όσους αγωνίζονται μαζί, από κάθε μεριά του Κορινθιακού   να επικοινωνήσουν με τους επιστήμονες της θάλασσας για να δυναμώσουν σχέσεις συνεργασίας. 
Οι τοποθετήσεις των φορέων των πολιτών, έδειξαν την ενιαία στάση που έχει διαμορφωθεί απέναντι στα κοινά προβλήματα, τόσο ως προς την ιεράρχηση της σπουδαιότητας όσο και ως προς τις προτάσεις για την λύση τους. Από την Κορινθία, την Αχαία, τη Βοιωτία και τη Φωκίδα, καταδείχθηκαν ...

Στελέχη και βουλευτές (;) καταγγέλουν τον Κουβέλη για τακτικισμό και προειδοποιούν με αποχώρηση

Σοβαροί τριγμοί και έντονες αντιδράσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά και τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του προέδρου της κυρίου Φώτη Κουβέλη όπου αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή έστω παροχής ψήφου ανοχής σε κυβερνητικό σχήμα που θα συμμετέχουν το...

Νέα δημοσκοπική πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ



Νέα δημοσκόπηση φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο νέων εκλογών. 
Δείτε για ποιους αυξάνονται και για ποιους μειώνονται τα ποσοστά

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ", διοργανώνει το:

"ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ"


Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 23-29 Αυγούστου 2012 στο ανοιχτό 'ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ"
Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι ...

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στρατηγική για τον Κορινθιακό Κόλπο

της Δέσποινας Σπανούδη (εισήγηση στο 10ο πανελλήνιο συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας)

Με μια πρώτη ματιά στον τίτλο, η απάντηση που θα έδινε κανείς θα ήταν πολύ σύντομη: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχει καμία (τουλάχιστον  ομολογημένη ή διατυπωμένη) στρατηγική για τον Κορινθιακό Κόλπο».

Στην πραγματικότητα ωστόσο, υπάρχει και εξελίσσεται εδώ και χρόνια μια συγκεκριμένη στρατηγική για τον Κορινθιακό Κόλπο, τουλάχιστον για τις Βοιωτικές και Φωκικές ακτές. Μια στρατηγική που δεν έχει χαραχθεί με επιστημονικά κριτήρια και αναπτυξιακά σχέδια και που πιθανότατα δεν την έχουν χαράξει ούτε οι τοπικές αρχές, αλλά ούτε και κάποιο άλλο όργανο της πολιτείας. Πρόκειται για συγκεκριμένες επιλογές που εξυπηρετούν αμιγώς μεγαλο-επιχειρηματικά συμφέροντα και που υπηρετήθηκαν διαχρονικά και με κάθε τρόπο από το πολιτικό προσωπικό και τους τοπικούς παράγοντες : βουλευτές, νομάρχες, οι περισσότερες  δημοτικές αρχές, αλλά ακόμη και συνδικαλιστές, τοπικοί σύλλογοι και συμβούλια.

Και ποια είναι αυτή η στρατηγική; Είναι σχετικά εύκολο να το καταλάβει κανείς κοιτώντας απλώς τον χάρτη.
 Η Βοιωτική ακτή του Κορινθιακού αν και όμορη του λεκανοπεδίου είναι σχεδόν απρόσιτη. Για τις περισσότερες βοιωτικές παραλίες του Κορινθιακού δεν υπάρχει καμία ή υπάρχει πολύ δύσκολη πρόσβαση. Ο δρόμος που υποτίθεται ότι θα συνέδεε την βόρεια πλευρά του Κορινθιακού με την Αθήνα, δεν χαράχθηκε ποτέ, αν και σχεδιάστηκε εδώ και δεκαετίες. Και όχι μόνο: ο δρόμος που συνδέει την Αθήνα με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, τους Δελφούς, τις παραλίες της Φωκίδας και τη Δυτική Ελλάδα, είναι παγίδα θανάτου στο μεγαλύτερο τμήμα του στην Βοιωτία και στην Φωκίδα. Τυχαίο;
Αν ξαναρίξουμε μια προσεκτική ματιά στη βόρεια και ανατολική πλευρά του Κορινθιακού – μέσω...

Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο Σάββας Γιαννοσπύρος

 
Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο Σάββας Γιαννοσπύρος! 
προς τον ΣΥΡΙΖΑ…;
     «Δεν μπορώ παρά να υποστηρίξω και να ανήκω σε ένα κοινό αριστερό μέτωπο και χώρο…» 

     Μετά από πολλές δεκαετίες αγώνων και συμμετοχικής δράσης στον χώρο του κινήματος, ο άλλοτε Γραμματέας και εκφραστής του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα αλλά και πανελλαδικά, Σάββας Γιαννοσπύρος, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή μας ότι κουράστηκε να επισημαίνει και να «φωνάζει» επί δύο ολόκληρα χρόνια ότι δεν μπορεί ένας κινηματικός πολιτικός χώρος να «μνημονεί» εν είδη γαλέρας, βάζοντας τον λαό να κάνει κουπί και κρατώντας για τους ολίγους εναπομείναντας «εκλεκτούς» την ασφαλή θέση του επικεφαλής…

Ιεράπετρα: Μαθήτρια καταγγέλλει βιασμό από ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Μια απίστευτη υπόθεση είδε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή τις καταγγελίες για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση νεαρών μαθητών από καθηγητή, και μάλιστα διευθυντή σχολείου, στην Ιεράπετρα.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ


Μετά την απόφαση τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, να διαγράψει από το Σύλλογο τον Πετράκη με την αιτιολογία ότι διέσπειρε ναζιστική προπαγάνδα και στρατολογούσε μαθητές μέσα στα Σχολεία και τα Γυμναστήρια της πόλης, το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και το αυγό του φιδιού γέννησε το μόρφωμά του.
Ο κ. Καλλιμάντζαλης Βασίλειος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ,, κατήγγειλε από το βήμα του Ρ/Σ ...