Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Δελφών της Τετάρτη, αντιπροσωπεία στο υπουργείο παιδείας

Την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων του Δήμου την Τετάρτη.  Την ίδια ημέρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ραντεβού στην Αθήνα με την Υπουργό Παιδείας ή αρμόδιο υφυπουργό σχετικά με το θέμα της κατάργησης και της συγχώνευσης των σχολείων που αποφάσισε το υπουργείο...

Σταματά τα δρομολόγια για τους μαθητές το ΚΤΕΛ Φωκίδας

Σε απόγνωση βρίσκονται τα  ΚΤΕΛ Φωκίδας λόγω του ότι το Δημόσιο τους χρωστάει 1εκατομύριο  ευρώ και για αυτό τραβούν αναγκαστικά χειρόφρενο στα λεωφορεία. Αναγκαστικό «φρένο» θα μπει στην μεταφορά των μαθητών μιας και χθες το πρατήριο σταμάτησε να προμηθεύει καύσιμα τα λεωφορεία.
-Σε κίνδυνο βρίσκονται όλα τα δρομολόγια αλλά και η ολική καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ
-«Το καμπανάκι το έχουμε χτυπήσει εδώ...

Το μυστηριώδες μεταλλείο χρυσού Αβρέτ-Χισάρ


Ο μύθος (;) λέει ότι 0 Λαδίσλαος (Λαντισλάβ) Κασβίνσκυ, ένας Ούγγρος τοπογράφος μηχανικός του Αυστροουγγρικού στρατού τον οποίο είχε καλέσει το 1890 ο Σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ για να κάνει την χαρτογράφηση της Μακεδονίας,  ανακάλυψε μεγάλη φλέβα χρυσού βόρεια του Κιλκίς σε μια περιοχή με το όνομα Αβρέτ Χισάρ. Το Αβρετ Χισάρ μετονομάστηκε σε Γυναικόκαστρο και σήμερα υπάρχουν δυο χωριά με αυτό το όνομα – Παλαιό και Νέο Γυναικόκαστρο – νοτιοδυτικά του Κιλκίς. Παλαιότερα όμως έτσι λεγόταν η ευρύτερη περιοχή.
Την ιστορία του Λαδίσλαου Κασβίνσκυ κατέγραψε για πρώτη και μάλλον μοναδική φορά ο Σκυριανός λογοτέχνης και δημοσιογράφος της εποχής Κωνσταντίνος Φάλταιτς. Το άρθρο του με τίτλο Αβρέτ-Ισάρ” (Μεταλλείο χρυσού) στη “Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη” βασίζεται στα όσα αφηγήθηκε ο ίδιος ο Κασβίνσκυ στις Ελληνικές Αρχές μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, στην προσπάθειά του να τους πείσει να του παραχωρήσουν την εκμετάλλευση του ...

Ανέλαβε ο Ανεβλαβής την S&B

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 4 Απριλίου 2011 - Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε και ενέκρινε ομόφωνα, την εκλογή του κ. Κρίτωνα-Λεωνίδα Αναβλαβή ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και ως Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας.
O κ. Αναβλαβής, κάτοχος ΜΒΑ του INSEAD και πτυχίου (MSc) Μηχανολόγου Ναυπηγού ...

Ατενίζοντας την απεραντοσύνη!

Σήμερα, σας προσκαλώ να ταξιδέψουμε μαζί στα συναισθήματα και τις σκέψεις που με συνόδευαν στη γέννηση του έργου ¨Δελφοί, θέα προς την Ιτέα, πρωί.
Κοιτώντας μακριά την απεραντοσύνη, συνειδητοποιούσα πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να καταγράψει με πινέλα και χρώματα ένα τέτοιο ¨πραγματικό¨ μέγεθος…Χιλιόμετρα γης εκτείνονταν μπροστά μου κι όλα αυτά έπρεπε να χωρέσουν σε μια ζωγραφιά…

Ο Καραγκιόζης Master shef σήμερα στην Άμφισσα

Παράσταση Καραγκιόζη
σήμερα
στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας
στις 19:00
από τον Θίασο Αθανασίου

Στεγνώνουν από καύσιμα τα περιπολικά σε Φωκίδα και Βοιωτία

Τελεσίγραφο ότι αν δεν πληρωθούν μέσα στον Απρίλιο θα διακόψουν την χορήγηση καυσίμων έχουν δώσει οι ιδιοκτήτες των συμβεβλημένων με την ΕΛΑΣ πρατηρίων της Φωκίδας και της Βοιωτίας, με αποτέλεσμα, να στεγνώνουν από καύσιμα τα περιπολικά.
Αντίθετα πρόβλημα με τα καύσιμα δεν αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Δελφούς



 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός και εκτός της πόλης των Δελφών.



Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών και της από 30/03/2011 προφορικής ενημέρωσης σας γνωρίζουμε ότι μετά από την αριθ.6187/18.03.2011 έγγραφη τοπική διαβούλευση και την (β) σχετική Γνωμοδοτική Απόφαση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Κεντρικής οδού των Δελφών ( Βας.Παύλου & Φρειδερίκης) :

1) η εκ περιτροπής στάθμευση μικρών οχημάτων στην οδό Βασιλέων Παύλου και ...

Eρευνητική γεώτρηση στο δάσος χωρίς άδεια;

Καταγγελία από τους Πολίτες στο προσκήνιο:
Για άλλη μια φορά οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» γινόμαστε μάρτυρες της προκλητικής «αδιαφορίας», τουλάχιστον, με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος που θεωρητικά είναι ταγμένοι να υπηρετούν.
Πιο συγκεκριμένα, στις 19/01/2011 εντοπίσαμε στη θέση «Δυπλοπίτες», κοντά στο χωριό Καλοσκοπή του Δήμου Δελφών, και μάλιστα μέσα σε δάσος, συνεργείο που διενεργούσε ερευνητική γεώτρηση για εντοπισμό βωξίτη.
Άμεσα προσπαθήσαμε να συλλέξουμε στοιχεία ως προς το νόμιμο ή παράνομο χαρακτήρα της. Απευθυνθήκαμε στις ...

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΤΕΤΡΑΠΛΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Δημόσιο τέλος σε 13ο και 14ο

Τετραπλό «κούρεμα» έως και 30% στα ρετιρέ του Δημοσίου, στους 300.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και ενταφιασμό των 53 επιδομάτων και του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων, αδειών και Πάσχα) σχεδιάζει η κυβέρνηση με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Ιουλίου.
  Στην προκρούστεια κλίνη, προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, μπαίνουν τα εξής:...

Η Οικονομική απογραφή του Δήμου Δελφών, 21.507.548 ευρώ τα χρέη

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σώματος για την οικονομική απογραφή του Δήμου Δελφών».

Η καταγραφή των οικονομικών εκκρεμοτήτων με ημερομηνία 31.12.2010 των πρώην Καποδιστριακών Δήμων σήμερα Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν έχει γίνει με τους επισυναπτόμενους αναλυτικούς πίνακες ως κατωτέρω....

ΓΥΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ Αποχαιρετά την Κατηγορία η Βουνιχώρα πιθανό μπαράζ Κρισσαίου με Ολυμπιακό



Του Τάσου Ν. Τσόλκα
Πρωταθλητής Φωκίδας και τυπικά ο Διαγόρας Πολυδρόσου έκανε τον γύρο του θριάμβου στο γήπεδό του , στη προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος , μετά την νίκη του επί του Αετού Λιδωρικίου με 3-0.
Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Πολυδρόσου ήταν πανηγυρική , ενώ τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ...

Αλαβάνος: «Ολη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο»

«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς: όλη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο».
Με τη δήλωση αυτή ο Αλέκος Αλαβάνος έκλεισε τις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του «Μετώπου» στην οποία πήραν μέρος 400 άτομα , ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Π. Λαφαζάνη, Τ. Μαστρογιαννόπουλο και Γ. Μπανιά και αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Δεκαήμερη απεργία άρχισε στα ΕΛΠΕ , να και μια πραγματική απεργία



Δεκαήμερα απεργία ξεκίνησαν από την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια

Δεκαήμερα απεργία ξεκίνησαν από την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Πηγές της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι τα προβλήματα στον εφοδιασμό δεν αναμένονται άμεσα, καθώς υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας, ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ.
Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας -σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα ...