Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Κοινό κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην Άμφισσα για τη δίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπροστά στην έναρξη της δίκης των δολοφόνων του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου,
Κορκονέα και Σαραλιώτη, στις 20 του Γενάρη 2010 στην Άμφισσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συλλογικοτήτων και οργανώσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής δράσης και κινητοποίησης.

Είναι φανερή η προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει το γεγονός της δίκης αυτής, μιας δίκης που διεξάγεται 13 μήνες μετά τη δολοφονία, σε τόπο μακριά απʼ την Αθήνα (παρά τις δύο αιτήσεις της οικογένειας του Αλέξη, για διεξαγωγή της στην Αθήνα), μιας δίκης που περνιέται στα «ψιλά» των Μ.Μ.Ε. και της «τρέχουσας ειδησεογραφίας». Θαʼ θελαν, αν μπορούσαν, να «σβήσουν από τη μνήμη» των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας - που αντιστέκονταν καθημερινά και... σʼ ολόκληρη τη χώρα, κατά χιλιάδες απέναντι στην δολοφονική αυτή πολιτική, κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 - τόσο το ίδιο το γεγονός της δολοφονίας, όσο και τις αιτίες του, την πολιτική του συστήματος που όπλισε το χέρι των δολοφόνων.

Μια πολιτική που εφάρμοζε με συνέπεια τη κυβέρνηση της Ν.Δ. και που συνεχίζει αμείωτα σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Αυτή της έντασης, αναβάθμισης, όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής σʼ όλα τα επίπεδα. Γιατί, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ και ο Χρυσοχοίδης εμφανίζονται ως δήθεν θιασώτες της «εκκαθάρισης» και του «εκδημοκρατισμού» των δυνάμεων καταστολής, η ίδια η πραγματικότητα συνηγορεί για το αντίθετο: Όργιο εκατοντάδων προσαγωγών και συλλήψεων, χωρίς προηγούμενο αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο), ωμή παραβίαση και σχέδια ολοκληρωτικής κατάργησης του πανεπιστημιακού Ασύλου, εισβολές αστυνομικών δυνάμεων σε στέκια συλλογικοτήτων, φασιστικές επιθέσεις. Την ίδια στιγμή, οι λεγόμενες αστυνομικές «αυθαιρεσίες», οι ξυλοδαρμοί και τα βασανιστήρια δηλαδή, με θύματα μετανάστες και νεολαίους, όχι μόνο δεν εκλείπουν, αλλά – το αντίθετο – έρχονται να συμπληρώσουν το όλο τοπίο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα του δόγματος της «ασφάλειας», εφαρμόζει επιθετική πολιτική προληπτικής καταστολής και επιχειρεί να διαιρέσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε «φιλήσυχους και βάνδαλους», «βολεμένους και φτωχούς» κ.ο.κ.

Η πολιτική αυτή απαιτείται για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας απέναντι στη συνολικότερη επίθεση που ήδη έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (μισθοί, φορολογία, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις), ώστε να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Γιʼ αυτό είναι απαραίτητο ένα πλατύ, μαχητικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών και της αποφασιστικής διεύρυνσής τους.

· ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

· ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ.

· ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Γενάρη,
στις 9 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας.

Οι αναχωρήσεις των πούλμαν από Αθήνα
θα γίνουν στις 6:00 και 7:00 το πρωί
από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 18 Γενάρη, 13:00, Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Συμμετέχουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κοινή Δράση Αλληλλεγγύης, Κομμουνιστική Ανανέωση, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Ομάδα ΡΟΖΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ

Το κίνημα των διοδίων σαρώνει την χώρα...

Η Λεπτοκαριά κλείνει οριστικά!
Όπως είχε γίνει και πριν λίγες ημέρες στα νέα διόδια του Αιγινίου.
Ένα κίνημα με μαχητική διάθεση που υπόσχεται πολλά. Ένας Αέρας αισιοδοξίας. Ανοιξιάτικος φρέσκος. H απογοήτευση τους είναι συντεταγμένη! Οι πολίτες έρχονται να καλύψουν το κενό ηγεσίας σε ένα κρατος που φοβάται να συγκρουστεί. Πάμε!
ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2009, στις 19:00
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΙΑ.
Χθες στις 13:00, στο Δημαρχείο του Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας, στη Λεπτοκαρυά, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων αποφάσισε ομόφωνα την επί αορίστου χρόνου κατάληψη του σταθμού διοδίων στη Λεπτοκαρυά.
Η Επιτροπή, με τη...

στήριξη της Νομαρχίας, όλων των Δήμων και των φορέων του Νομού Πιερίας, καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, στις 19:00 με τα οχήματά τους στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς από όπου θα ξεκινήσει το κομβόι διαμαρτυρίας με στόχο το σταθμό διοδίων.
Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας αποφάσισαν να κατεβάσουν μεγάλα οχήματα, τα οποία θα τοποθετήσουν από αύριο και για αόριστο χρόνο στις εισόδους του σταθμού, με στόχο να εμποδίσουν τη λειτουργία του.
Η κινητοποίηση διαρκείας που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες δεν θα γίνει αιτία διακοπής της συγκοινωνίας, αφού τα οχήματα θα μπορούν να διέρχονται κανονικά από μία λωρίδα, προς κάθε κατεύθυνση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους τον αγώνα της Πιερίας. Και αυτός ο σταθμός δεν πρέπει να λειτουργήσει!
Η Πιερία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Ο νομός έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.
TΑ ΤΕΜΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ …και η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” επαναλειτουργεί το σταθμό διοδίων και αφαιρεί τις κάρτες ελευθέρας διέλευσης από του ντόπιους κατοίκους.
—————–
Βήμα το βήμα το κίνημα το Διοδίων σαρώνει την χώρα. Το ένα κάστρο πέφτει μετά το άλλο. Όλοι στους δρόμους, οργανωθείτε-ξεσηκωθείτε-αντισταθείτε!
Από press-gr

' Είναι μπερδεμένο" η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου η Κινηματογραφική λέσχη Άμφισσας παρουσιάζει την ταινία Είναι Μπερδεμένο στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας στις 21:00.
Λίγα λόγια για την ταινία και το Βίντεο της

Υπόθεση: Η Τζέιν Άντλερ, μια διαζευγμένη επιχειρηματίας και μητέρα τριών παιδιών, είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα μετά την απιστία και προδοσία του πρώην συζύγου της, όταν βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο. Οι άντρες που την διεκδικούν είναι ο Άνταμ, ένας επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας, έξω καρδιά, αλλά κι ο Τζέικ, ο μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, ο οποίος την επαναπροσεγγίζει ερωτικά, στην αποφοίτηση του γιού τους, έπειτα από 10 χρόνια κι αρκετή κατανάλωση αλκοόλ και τo πράγμα είναι μπερδεμένο! Όπως είναι φυσικό, οι ισορροπίες είναι επισφαλείς και το γέλιο άφθονο, αφού αυτό το ερωτικό τρίο δεν είναι και από τα πιο ... συνηθισμένα! Ποιον θα επιλέξει τελικά η Τζέιν; Μια ταινία για τον έρωτα, το διαζύγιο κι ό,τι ήθελε προκύψει!

Από myfilm.gr

Επιτέλους, τι γίνεται με την ΤΕΡΝΑ και το ΠΑΣΟΚ;

Σχετικά με την αποκάλυψή μας για τις σχέσεις του συμβούλου της Κας Μπιρμπίλη , κου Ν. Βασιλάκου με τον Κο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ (Διάβασε εδώ), αλλά και τη σχέση του συνδέσμου παραγωγών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας( με την ΤΕΡΝΑ στην οποία στεγάζεται, λάβαμε κάποια emails περί πιθανότητας σύμπτωσης.

Προς αποφυγή λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, δημοσιεύουμε την πρόσκληση για Δ.Σ. του συνδέσμου αυτού όπως απεστάλη με email προς όλα τα μέλη Δ.Σ. και τους συμβούλους. Η μεγάλη έκπληξη δεν είναι ούτε ότι ο Σύνδεσμος είναι παρακλάδι της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ούτε το ότι προσκαλείται ο σύμβουλος της Τίνας Κος Ν. Βασιλάκος, ούτε ότι έγινε στα κτήρια της ΤΕΡΝΑ.

Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι το Δ.Σ. αυτό που έγινε εντός της προεκλογικής περιόδου (16.09.2009), έχει ως 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη: Δράσεις για τις 100 πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές!
Τα ερωτήματα λοιπόν είναι σοβαρά:...

1.Είναι συγκοινωνούντα δοχεία ο Σύλλογος του Κου Περιστέρη με το ΠΑΣΟΚ;

2. Τι σχέση έχουν οι εργολάβοι των ΑΠΕ με το πρόγραμμα 100ημερών της Κυβέρνησης για τον πολίτη και τη ρευστότητα στην αγορά;

Περιμένουμε απαντήσεις

Υ.Γ. Ας μην ξεχνά το προεκλογικό σύνθημά του ο Κος Παπανδρέου: «Διαφάνεια παντού!»


Από kafeneio-gr. στο οποίο αξίζετε να πάτε για να διαβάστε και τα σχόλια.

Παράθυρο στον κόσμο το βιβλίο για τους κρατούμενους, βιβλία για την Φυλακή Μαλανδρίνου

Μερικοί θεωρούν το βιβλίο έναν καλό «φίλο». Για κάποιους άλλους όμως αποτελεί τη μοναδική τους συντροφιά...

Τη μόνη ευκαιρία για να «ταξιδέψουν» σε μέρη που θα τους φέρουν ευτυχία βοηθώντας τους να ξεχάσουν για λίγο τις καταστάσεις που βιώνουν. Με άλλα λόγια το βιβλίο είναι ένα «παράθυρο στον κόσμο» για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα σε αυτόν...


Αν έχετε λοιπόν βιβλία που τα έχετε διαβάσει ή κάποια που δεν είναι του γούστου σας και «κάθονται» εδώ και χρόνια στη βιβλιοθήκη σας, κάντε τα δώρο! Πολλά καταστήματα φυλακών προσπαθούν να οργανώσουν τις βιβλιοθήκες τους καθώς οι κρατούμενοι φαίνεται να είναι λάτρεις του βιβλίου!

Και αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανθρωπιά στις μέρες μας έχει χαθεί... η ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, έρχεται να τους διαψεύσει. Το κατάστημα είχε απευθύνει έκκληση σε ιδιώτες και Συλλόγους να στείλουν βιβλία για τις κρατούμενες. «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώσαμε 8.000 τίτλους βιβλίων!» δήλωσε στον «Α.Τ.» η κοινωνική λειτουργός του συγκεκριμένου καταστήματος κ. Μάρθα Ταβουλαρέα.

Ωστόσο, υπάρχουν σωφρονιστικά ιδρύματα που έχουν ακόμη αυξημένες ανάγκες καθώς οι βιβλιοθήκες τους είναι από ελλιπείς έως ανύπαρκτες. Ο «Α.Τ.» επικοινώνησε με τους αρμόδιους για τη συλλογή βιβλίων σε κάθε κατάστημα και σας παρέχει πληροφορίες που είναι απαραίτητες αν θελήσετε να συνδράμετε στην προσπάθειά τους.

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ
Η βιβλιοθήκη στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου είναι οργανωμένη και μάλιστα βρίσκεται υπό την αιγίδα των ίδιων των κρατουμένων. «Στη βιβλιοθήκη εργάζονται δυο κρατούμενοι που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων του δανεισμού και φροντίζουν τον χώρο και τα βιβλία» επισήμανε η κοινωνική λειτουργός του καταστήματος κ. Μαρία Κωσταρά. Ωστόσο, η βιβλιοθήκη παρουσιάζει ακόμη ελλείψεις σε τίτλους βιβλίων και χρειάζεται τη συνδρομή σας.

Τα βιβλία μπορείτε να τα στείλετε στη διεύθυνση: Γενικό κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου Φωκίδα ΤΚ 33053, υπ' όψιν κοινωνικής Υπηρεσίας.
Κομμάτι άρθρου απο 24gr.blogspot.com

Θέλουν να ξεκινήσουν νέες επιφανειακές εξορύξεις στην Γκιώνα

Ανακοίνωση Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας
Νέα εκμετάλλευση ξεκινά η εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στην περιοχή "Βλαχοθανάσης" του Δήμου Λιδωρικίου σε έκταση 400 περίπου στρ. εντός των ορίων της Γκιώνας. Η περιοχή περιλαμβάνεται στο Δίκτυο NATURA 2000. Είναι προστατευόμενη περιοχή και βρίσκεται εντός δασικής έκτασης.
Το μεγαλύτερο μέρος της εκμετάλλευσης θα είναι μια ακόμα βαθιά πληγή για την Γκιώνα και το περιβάλλον της περιοχής μας. Οι δηλώσεις της εταιρείας περί τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και υποσχέσεις, για πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος δεν μας πείθουν. Μια βόλτα στα βουνά μας, μας αποδεικνύει περίτρανα το αντίθετο. Όσο για την συνεχή αναφορά της στο συμφέρον των εργαζομένων, που ακόμα μια φορά προβάλει, διαφωνούμε κάθετα. Το συμφέρον της εταιρείας δεν είναι το συμφέρον των... ...εργαζομένων.
Όχι.
Οι εργαζόμενοι για ένα μεροκαματάκι, παρέχουν παρέχουν και την εργασία και τον τόπο και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.
Η εταιρεία είναι ο μεγάλος κερδισμένος και επιδιώκει συνεχώς μεγαλύτερο και ευκολότερο κέρδος, "ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ" .
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας θα κάνει οτι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσει κάθε επιφανειακή εκμετάλλευση.
Το Δ.Σ.
Του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας

Σούπερ απάτη η ...πανδημία της γρίπης!

Σάλος στο εξωτερικό - ομερτά στην Ελλάδα. Ποιες πληροφορίες αποκρύπτονται χάριν μεγάλων συμφερόντων. "Εξεταστική Επιτροπή" συγκροτεί το Ευρωκοινοβούλιο. Τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση;
.
Στην Ελλάδα επικρατεί μια ιδιότυπη ομερτά καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα αλλά στο εξωτερικό το θέμα παίρνει ήδη διαστάσεις και η περίφημη «πανδημία» της νέας γρίπης εξελίσσεται σε παγκόσμιο σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Η μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις υπέρμετρες παραγγελίες των ......πολυσυζητημένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1 ενώ την ίδια ώρα βουλευτές από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν υπογράψει ένα πολύ σκληρό κείμενο, με το οποίο ζητούν την άμεση σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών». Η συζήτηση της πρότασης θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες σε έκτακτη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου.
Επικεφαλής της ομάδας των αγανακτισμένων ευρωβουλευτών είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, Γερμανός επιδημιολόγος και σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος...

πριν από λίγους μήνες δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις επειδή επέμενε ότι η πανδημία ήταν κερδοσκοπική «φούσκα».
Ο Γερμανός βουλευτής του SΡD κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίπης» η οποία μεταμορφώθηκε σε «ψευδή πανδημία» , αποκαλεί την υπόθεση «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας» και ζητεί να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Παράλληλα οι καταγγέλλοντες βάζουν στο στόχαστρο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την ευκολία με την οποία έκρινε ότι πρόκειται για πανδημία μόλις δύο μήνες μετά την εμφάνιση του ιού και χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση.
Στο κείμενο ο κ. Βόνταργκ και οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού» , προκειμένου να αποκομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα» προσθέτει το κείμενο. Και συμπληρώνουν ότι οι εταιρείες τοποθέτησαν «τους δικούς τους ανθρώπους» σε θέσεις-κλειδιά στον ΠΟΥ και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και «επηρέασαν» με χρήματα και άλλα μέσα κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίσουν τη «συμμόρφωσή» τους την κατάλληλη στιγμή.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την «Daily Μail» ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της GlaxoSmithΚline (μιας από τις φαρμακοβιομηχανίες που αναμένεται να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση της «πανδημίας»), με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Επίσης η αμφιλεγόμενη διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν αφού πανικόβαλε τους πάντες για το επερχόμενο... τέλος του κόσμου, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!
Με 12.700 θύματα παγκοσμίως, η Ευρώπη μετράει λίγο περισσότερους από 2.500 νεκρούς, τη στιγμή που η «κανονική» εποχική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους ετησίως σε όλον τον κόσμο. Αν και πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατεία για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, ο αριθμός των εμβολιασμένων παραμένει δυσανάλογα μικρός. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στη Γερμανία το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ακυρώσει παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν περισσέψει. Και η Βρετανία προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξίας 1 δισ. στερλινών, ενώ η Ελβετία ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες παραγγελία άλλων 50 εκατομμυρίων εμβολίων και δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Το ερώτημα είναι τι ακριβώς έχει συμβεί και στην Ελλάδα και πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα καθώς και τις πιθανές ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας
Από press-gr

Κυριακή 17/1/10 Περιφερειακή σύσκεψη Στερεας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΝ

Με στόχο την επανεκκίνηση του κόμματος, τον προσανατολισμό του στον αγώνα ενάντια στις συνέπειες της κρίσης, την ανάδειξη του προγραμματικού του λόγου, θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις του ΣΥΝ σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά για τη περιφέρεια Στερεάς έχει προγραμματιστή η παρακάτω σύσκεψη.

1. Στερεά Ελλάδα και Εύβοια (Λαμία) Κυριακή 17/1/10 ώρα 10.30 στην αίθουσα του ΤΕΕ Αν. Στερεάς ( Πλ. Ελευθερίας 1, 4ος όροφος)– Εισηγητής: Δ.Βίτσας -
Γραμματέας ΚΠΕ ΣΥΝ


Το σημαντικό στις συσκέψεις είναι να διατυπωθούν γνώμες και απόψεις των στελεχών και ......μελών του κόμματος για όλα τα ζητήματα και να προταθούν λύσεις ώστε ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστική δύναμη πολιτικής και κοινωνικής αντιπολίτευσης, από τη σκοπιά μιας εναλλακτικής προοδευτικής λύσης και των εναλλακτικών προγραμματικών του θέσεων.


13/1/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ