Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Eρώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τον Παπαιωάννου



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
-Εσωτερικών
09.11.2012

ΘΕΜΑ: Ακύρωση απόφασης Περιφερειακής Επιτροπής λόγω κωλύματος του άρθρου 172 του Ν. 3852/2010

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ένα 9μελές όργανο που ασκεί όλες τις  αρμοδιότητες για το περιβάλλον αντί του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (αρ. 164 του Ν. 3852/2010), σε μια περιφέρεια με τις  μεγαλύτερες και περισσότερες βιομηχανίες της χώρας, εξορυκτικές επιχειρήσεις και ενεργειακές μονάδες.
Με την υπ’ αριθμ. 214/24.10.2011 απόφασή της, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, παρά τις εκφρασμένες νομικές και περιβαλλοντικές αντιρρήσεις των κοινωνικών και τοπικών φορέων, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμπλουτισμού, αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρία “S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ”, καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο Δ.Δ. Ιτέας Δήμου Δελφών Ν Φωκίδας».
Της συνεδρίασης της Επιτροπής, είχε προηγηθεί κλειστή συνάντηση με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας, 2 περιφερειακών συμβούλων, των κκ. Π. Παπαϊωάννου και Π. Μπεχλιβανίδη, καθώς και εκπροσώπων της εταιρίας, με σκοπό, την ενημέρωση των συμβούλων της παράταξής της για το υπό συζήτηση θέμα της έγκρισης ή μη της ΜΠΕ που είχε υποβάλλει η εταιρεία S&B για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα Φωκίδας.
Η έγκριση εκ μέρους της Επιτροπής της ΜΠΕ του εν λόγω έργου, ώθησε 32 κατοίκους του Δήμου Δελφών Φωκίδας να αποστείλουν έγγραφη καταγγελία προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας στις 02.11.2011, ζητώντας της να ακυρώσει την απόφαση της Επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι ο περ. σύμβουλος κ. Π. Παπαϊωάννου, που ψήφισε υπέρ, συνεργάζεται και έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα από τη λειτουργία της εταιρίας, η συνέχιση της οποίας εξαρτάται από την έγκριση της Μελέτης....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ Γ. Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                ΜΕΛΟΣ  . ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ
                ΜΕΛΟΣ . ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΓΕΝΙΚΗΣ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
                                                                                                                                          
Σύμφωνα με το Καταστατικό άρθρο 13 του Σ.Χ.Ο Ιτέας-Κίρρας καλούνται τα μέλη του ...