Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΗ, 6ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ


 ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΗ, 6ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

Απέκρουσαν την σπίλωση της μνήμης του νεκρού Α.Λαζανά από την συμμορία της Χρυσής Αυγής

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του δολοφονημένου στις Ιτιές Πάτρας Αθανάσιου Λαζανά.
Το πόνο των συγγενών και φίλων του προσπάθησαν χυδαία να καπηλευτούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να προχωρήσουν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών. Τα ζόμπι της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν προεκλογική εκστρατεία τρόμου σπιλώνοντας τη μνήμη του νεκρού που οι συγγενείς του δεν πρόλαβαν να θρηνήσουν. Μύρισαν αίμα σαν τα τσακάλια και βγήκαν παγανιά με κάλεσμα για «ανακατάληψη της Πάτρας» και επίδειξη τρόμου στους δρόμους παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των συγγενών του νεκρού για την εμετική και προκλητική παρουσία τους.
Είναι μεγάλη η πρόκληση για το λαό της Πάτρας να μιλάνε την ίδια γλώσσα των δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα που επί Μητσοτάκη επιχείρησαν ανακατάληψη κατειλημμένου σχολικού συγκροτήματος.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής διάλεξαν να βγάλουν στο δρόμο τάγματα εφόδου δίπλα ...

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη 24/05 και ώρα 20:30 στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα
Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης μέλος τη ΚΕ του ΚΚΕ.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

-ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Οι «μνηστήρες» για τη μαρίνα στο λιμάνι Ιτέας

Σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή της μαρίνας Ιτέας Φωκίδας, με αυτοχρηματοδότηση, προχωρεί περί τα τέλη Μαΐου η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση, λειτουργία και συντήρηση του έργου για περίοδο 25 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η μαρίνα Ιτέας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό ...

Το νησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιτέα

Aγιος Κων/νος, Ιτέα
Οι περισσότεροι  προσκυνητές των τελευταίων χρόνων επισκέφθηκαν φέτος το εκκλησάκι στο νησί του  Αγίου  Κωνσταντίνου, τιμώντας  την μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης  στην Ιτέα.
  Μέχρι αργά το βράδυ το καίκι μετέφερε από και προς το νησί τους εκατοντάδες πιστούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον ...

Ο Σ.Χ.Ο.Ι.Κ. Στα ΥΔΑΤΑ ΣΤΥΓΟΣ ενα δύσκολο και πανέμορφο μονοπάτι

Ο Παναγιώτης Δελής μας έστειλε Φωτογραφίες από την εκδρομή του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας στα Υδατα Στυγός.
Δείτε την ομορφιά της ελληνικής φύσης...

Νεκρό δελφίνι στην παραλία της Σκάρφειας

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε σήμερα στην παραλία της Σκάρφειας.
Όπως μας είπε τηλεφωνικά φίλος από την περιοχή, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Αγίου Κωνσταντίνου, που παρέλαβε το νεκρό ψάρι.
 Παράλληλα ο φίλος θέλησε να καταγγείλει την έντονη ρύπανση που παρουσιάζει η παράλια περιοχή, ζητώντας από όλους τους φορείς να ...

Μία Ιτιώτισσα στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο!


                
                    MARIANNA VOULGARI  | Κάνετε κλικ προκειμένου να δείτε το σχετικό βίντεο
                
            Το όνομά της είναι Μαριάννα Βούλγαρη και την γνωρίζουμε από την γέννησή της.

 Τώρα είναι μόνο 20 ετών και σε λίγα χρόνια θα ακούμε γι αυτήν  πολύ συχνά, όταν τα Μ.Μ.Ε. κάνουν αναφορά στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.
Η υπέροχη βελούδινη φωνή της, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά όμορφο πρόσωπο και τη σκηνική της παρουσία, μαγνητίζουν τα βλέμματα όλων, στο Ελλάδα έχεις ταλέντο! 
 Η όμορφη και γλυκιά τραγουδίστρια που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Πάτρας τραγουδησε live το «Θέλω να...

Ράλλυ Ακρόπολις: Αναγνωρίσεις – 1η ημέρα

Οι κορυφαίοι οδηγοί του WRC πήραν μια πρώτη γεύση από τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το πρόγραμμα αναγνωρίσεων της πρώτης ημέρας για τους οδηγούς πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας, αποτελούνταν από 3 Ειδικές Διαδρομές...
(Άγιοι Θεόδωροι, Νέα Πίσσια, Αγία Μαρίνα). Οι οδηγοί ήταν ικανοποιημένοι από τις Ειδικές Διαδρομές, οι οποίες ήταν γνωστές σε αυτούς από τα προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως πέραν των 13 συμμετεχόντων στη κλάση WRC και των δυο οδηγών που εκπροσωπούν τη VW Motorsport στον αγώνα, στις αναγνωρίσεις συμμετέχει ακόμη ένας οδηγός της VW Motorsport, ο νεαρός Kevin Abbring....

Σχολιασμός των θεμάτων στην Έκθεση από το "ΑΤΟΜΟ"


 

Νεοελληνική Γλώσσα : Αξιολόγηση θεμάτων


Σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ στηρίχτηκαν τα φετινά θέματα των πανελληνίων.
Στο βιωματικό δοκίμιο , που δόθηκε στους μαθητές , ήταν κυρίαρχος ο μεταφορικός λόγος, γεγονός που ίσως δημιούργησε δυσκολία στη συγγραφή της περίληψης.

Ειδικότερα, οι εκτεταμένες σε μέγεθος παράγραφοι , η συγκινησιακή γλώσσα , τα ποικίλα ασύνδετα ...

Αξιόπιστες κωλοτούμπες

Αξιόπιστες κωλοτούμπες
Ο Μαυροτζαφέρης ήθελε να χωθεί στην πολυκατοικία αλλά όχι σε θέση θυρωρού. Κράτησε λοιπόν την γκαρσονιέρα πέριξ της πολυκατοικίας ώστε να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση.

Κατά τα άλλα τα στελέχη του που δεν ικανοποιούνται με την επιδότηση στο δημοσκοπικό κόμμα πάνε προς τον σφουγγαράκη ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να τρώνε το βουλευτικό τους παντεσπάνι.


Θα μου πεις δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ιδεολογικοί οι λόγοι αλλαγής κόμματος; Όταν μέχρι πρότινος τον αντιμετώπιζαν ως προδότη χρειάζεται ένα λογικό ή μάλλον παράλογο άλμα για να τον στηρίξουν.


Σε ανάλογη θέση είναι και
η κόρη του επίτιμου: Πιστή στις αρχές της ακολουθεί μια σταθερή πορεία. Θα συμπορευτεί με τον επικίνδυνο σφουγγαράκη. Πάντα για το καλό της χώρας.

Σε αρκετά σημεία οι επιλογές της έχουν κάποια κοινά σημεία με του Μπένι του μισθοφάγου.
Όπως ο Μπένι από τότε που έχασε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον αντιεξουσιαστή περίμενε την στιγμή που θα τον ...

Μπλόκο σε χαριστική διάταξη Παπακωνσταντίνου στον Μυτιληναίο.

Θαύμα .. Θαύμα..... οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το καλοκαίρι ψήφισαν τον νόμο 4001 βγαίνουν τώρα καταγγέλοντες ...

Εμείς πάντως τα λέγαμε εδώ και ένα χρόνο......εδώ και εδώ.  
 
Από τα σύννεφα έπεσαν οι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν πήραν στα χέρια τους την γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η προσθήκη για τις μεγάλες μονάδες ΣΗΘΥΑ, που πέρασε νύχτα ο πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο νόμο 4001 για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών, οδηγεί σε μη ...

Τρισδιάστατο δάσος-Γυμνάσια Ιτέας και Δεσφίνας




Το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο ασχοληθήκαμε με την κατασκευή ενός τρισδιάστατου δάσους.
Στο Γυμνάσιο Δεσφίνας το δάσος 'στήθηκε' μέσα σε χαρτόκουτα,ενώ στο Γυμνάσιο Ιτέας οι μαθητές κατασκεύασαν οι ίδιοι τις πλευρές που στηρίζουν το έργο...