Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αξιόπιστες κωλοτούμπες

Αξιόπιστες κωλοτούμπες
Ο Μαυροτζαφέρης ήθελε να χωθεί στην πολυκατοικία αλλά όχι σε θέση θυρωρού. Κράτησε λοιπόν την γκαρσονιέρα πέριξ της πολυκατοικίας ώστε να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση.

Κατά τα άλλα τα στελέχη του που δεν ικανοποιούνται με την επιδότηση στο δημοσκοπικό κόμμα πάνε προς τον σφουγγαράκη ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να τρώνε το βουλευτικό τους παντεσπάνι.


Θα μου πεις δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ιδεολογικοί οι λόγοι αλλαγής κόμματος; Όταν μέχρι πρότινος τον αντιμετώπιζαν ως προδότη χρειάζεται ένα λογικό ή μάλλον παράλογο άλμα για να τον στηρίξουν.


Σε ανάλογη θέση είναι και
η κόρη του επίτιμου: Πιστή στις αρχές της ακολουθεί μια σταθερή πορεία. Θα συμπορευτεί με τον επικίνδυνο σφουγγαράκη. Πάντα για το καλό της χώρας.

Σε αρκετά σημεία οι επιλογές της έχουν κάποια κοινά σημεία με του Μπένι του μισθοφάγου.
Όπως ο Μπένι από τότε που έχασε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον αντιεξουσιαστή περίμενε την στιγμή που θα τον ...πετάξει από την καρέκλα, έτσι και η κόρη του επίτιμου μυρίστηκε καρέκλα και επιστρέφει.

Αλλά
όπως ο Μπένι περίμενε ότι θα παραλάβει κόμμα και παρέλαβε απόκομμα το ίδιο θα συμβεί και με την Ντόρα Κούβελου – Μπακογιάννη – Μητσοτάκη.

Για τον Σφουγγαράκη τι να πει κανείς… πλέον η αξιοπιστία του είναι στανταράκι. Είναι να μην πει κάτι. Περίμενε την επόμενη στιγμή και με μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα θα κάνει το αντίθετο.


Ο Μπένι ο μισθοφάγος, πονηρά σκεπτόμενος, προσπαθεί να μην πολυακούγεται. Μπας και τον ξεχάσει κανείς και κατά λάθος τον ψηφίσει.


Τα μικρά κόμματα πάντα ζητάνε να γίνει τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών. Οπότε δεν είναι περίεργο που ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης ζήτησε ντιμπέιτ με τον Τσίπρα
.



Η Νέα Πασοκρατία προσπάθησε να κάνει εκλογές με όσο το δυνατόν μικρότερη προεκλογική περίοδο. Γι΄ αυτό και οι προηγούμενες εκλογές προκηρύχτηκαν την Μεγάλη Τετάρτη. Τελικά την πάτησαν Η προεκλογική περίοδος θα κρατήσει τον τριπλάσιο χρόνο από αυτό που ήθελαν.


Κιλτίδης. Ο πολιτικός που αλλάζει πιο συχνά κόμμα από ότι αλλάζει πουκάμισο. ΝΔ – ανεξάρτητος- ΔΗΣΥ – ΛΑΟΣ – ΝΔ.


Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει στην Δράση. Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει στην Δημιουργία Ξανά. Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει ξανά στο ΛΑΟΣ. Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει στο κόμμα που θα του προσφέρει βουλευτική έδρα.


Το ΚΚΕ φαίνεται να χάνει ψηφοφόρους σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. Μάλλον κάποιοι δεν πιστεύουν ότι η Δευτέρα παρουσία θα γίνει σύντομα.


Στις προηγούμενες εκλογές η Μέρκελ δεν έβγαλε άχνα. Είχε πειστεί από την Νέα Πασοκρατία ότι τελικά θα υπάρχει η συνηθισμένη συσπείρωση και θα συνεχίσουν να κυβερνούν σώζοντας μας. Και για 2 έδρες, είναι η αλήθεια, δεν το κατάφεραν.


Τώρα που υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι στην κυβέρνηση αυτοί που έχουν δεσμευτεί και με υπογραφές αρχίζει η τρομοκρατία.


Για να έχουν λυσσάξει όλοι στην Ευρώπη σημαίνει ότι έχουν πολλά να χάσουν σε περίπτωση που υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν θα ακολουθήσει το μνημόνιο
. Να το έχουμε και αυτό κατά νου…

Πρώτος εγώ μίλησα για ευρωομόλογο, είπε ο σφουγγαράκης. Ναι, πρώτος μίλησε. Μετά τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, και κάποιους χιλιάδες άλλους.


Η Ντόρα η εξερευνήτρια αφού εξερεύνησε τον σκοτεινό χώρο της πολιτικής ανυπαρξίας βρήκε τον σφουγγαράκη και θα παίξουν παρέα στην νέα σειρά κόμικ «
Είμαστε αξιόπιστοι και όλα τα κάνουμε για την χώρα».

Αξίζει για πολιτικός και ο Τζήμερος μιας και είναι και αυτός αξιόπιστος. Συνεργάστηκε με τον Μάνο, καθώς ο Μάνος δεν θεωρείται πολιτικός. Είναι απλά ένας νέος πολίτης που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά μόλις πριν λίγες μέρες.


Όταν οι ευρωπαίοι και οι εντός της χώρας μας υποταχτικοί τους λένε ότι αυτές οι εκλογές θα έχουν ρόλο δημοψηφίσματος για το αν θέλουμε να είμαστε εντός ή εκτός ευρώ εννοούν ότι θα αθροιστούν τα ποσοστά όλων των κομμάτων και θα συγκριθούν με τα ποσοστά του ΚΚΕ που είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που λέει να βγούμε από το ευρώ;


Εδώ και ένα μήνα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένα νέο μέτρο. Νομίζω ότι ο σοφός λαός θα φροντίσει ώστε να μην βγει κυβέρνηση ούτε τώρα. Μπας και την βγάλουμε καθαρή το καλοκαίρι.


Αλλά μην χαίρεστε. Μπορεί να μην έχουμε νέα μέτρα αλλά αυτά που μας έχει πάρει η Νέα Πασοκρατία φτάνουν και περισσεύουν για να μας συνθλίψουν.


Μικρός Φωκίων

Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/

7 σχόλια:

  1. GIA THN MALAKIA TOY FILOY SOY TOY TSIPRA STH GALLIA KYRIE ITEANET DE BLEPW POY EINAI PRWTO THEMA DE BLEPW KAMIA ANARTHSH

    GEIA SOY "ANTIKEIMENIKH ENHMERWSH"
    KOLOTOYMPA AYTOI GARGARA ESY

    ERE KAI NA EIXE KANEI KANENAS APO TOYS ALLOYS KANA TETOIO THEIKO THA KSENYXTAGES NA XWNEIS

    BRE OUUUUUUUUUUUUUST...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσιπρας ειπε πως σε περιπτωση που αθετησει ο Ολαντ τις προεκλογικες του υποσχεσεις, θα γινει ενας Ολαντρεου.

    Που ειναι το παραλογο; που ειναι η "μαλακια";
    Μηπως βλεπεις πολυ τηλεοραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσιπρας ειπε πως αν ο Ολαντ δεν τηρησει τις προεκλογικες του υποσχεσεις θα γινει ενας "Ολαντρεου".

    Πού ειναι το παραλογο; Πού ειναι η "μαλακια";
    Μηπως βλεπεις πολυ τηλεοραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ELLADA AYTH TH STIGMH XREIAZETE DHPLOMATIA , AN AYTO ESY TO BLEPEIS DIPLOMATIA TI NA PW?
    KAI TOTE GIATI PROSPATHOYNE MAZI ME TO TSIPRA OLOI TOY SYRIZA NA TO MAZEPSOYN?
    MHPWS ESY BLEPEIS POLY ME TA KOMMATIKA SOY GYALIA OTI SYMBAINEI ?
    GIATI STELEXH TOY SYRIZA TO APOKALOYN ATYXH DYLWSH?
    SYNENOHTHEITE EPITELOYS MESA S'AYTO TO KOMMA O KOSMOS EINAI SE ADIEKSODO SAS EDWSE THN EMPISTOSYNH TOY GIATI MPOYXTHSE APO TOYS ALLOYS KAI TO MONO POY BLEPOYME APO TO SYRIZA EINAI ENA ALALOYM PROTASEWN KAI XEIRISMWN APO KATHE MELOS TOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε αναγνώστη κατ αρχάς καλύτερα θα ήταν αν μπορούσες να γράφεις στα Ελληνικά.
    Βλέπουμε οτι παρακολουθείς ελληνική τηλεόραση και ξέρεις καλά ποιο είναι το πρώτο θέμα της.
    Επίσης φαίνεται να μην έχεις καμία άλλη αγωνία, απο αυτές που έχει ο υπόλοιπος κόσμος δηλαδή πως θα τα βγάλει πέρα με την κρίση και βρήκες να κάνεις επίθεση στην σελίδα μας ή και στον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που σου φάνηκε προνομιακό.
    Ρώτησε σε παρακαλώ αυτόν που δεν πλήρωσε την δόση του δανείου στην τράπεζα, αυτόν που δεν του φτάνουν για το νοίκι, αυτόν που ήδη έκλεισε η θα κλείσει το μαγαζί του, ή τον άνεργο πως του φάνηκε η δήλωση.
    Δεν μας παρατάς καλύτερα θα σου απαντήσει, εδώ ο κόσμος καίγεται και με αυτό βρήκες εσύ και ασχολείσαι.
    Εστιάζεις στην λεπτομέρεια και καταπίνεις όσα συμβαίνουν γύρω σου για χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας.
    ...Επιτελούς βρήκες κάτι να πεις ενάντια στον καταραμένο που έχει βάλει στην γωνία και καταμαρτυρά όλες τις αμαρτίες των κυβερνώντων, αυτόν που έκανε τον πολιτικό σου χώρο να μην μπορεί να εμφανιστεί κάπου χωρίς να τον γιουχάρεις.
    Μάθε και το τελευταίο αν σε ενδιαφέρει ο χαρακτηρισμός Ολαντρεού ανήκει στην γαλλική αριστερά, ο Τσίπρας απλά επανέλαβε την λέξη που του μάθανε οι Γάλλοι σύντροφοι. Αυτοί δεν παραξενεύτηκαν καθόλου από το γεγονός μόνο ο Σαμαράς το έκανε σημαία γιατί δεν δέχεται να σκύβει το κεφάλι και κάποιοι άλλοι να το έχουν ακόμα όρθιο.
    Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με τα λόγια γίνονται με τις δυνάμεις που έχεις μαζί σου.
    Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών και των επόμενων που θα έρθουν είναι αυτό που θα κρίνουν τις διαπραγματεύσεις.
    Το πόσος ελληνικός λαός θα πεί όχι στο μνημόνιο και τους τοκογλύφους αυτό έχει σημασία.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την στιγμή ενώνει τον ελληνικό λαό και του ξαναδίνει την υπερηφάνεια του, μπορούμε να συνθέσουμε τις απόψεις που υπάρχουν, η ενότητα της δράσης δεν είναι μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KOITA NA DEIS SYRIZA NET PROTON THA GRAFW OPWS THELW KAI MH TA DYMOSIEYEIS AN DE THES
    DEYTERON KSERW POLY KALA TI EINAI NA EISAI ANERGOS KAI XWRIS FRAGO STH TSEPH
    TRITON AYTA POY GRAFW EINAI AYTA POY NIWTHW KAI OXI TI MOY EPIBALEI TO KOMMA
    TETARTWN STAMATHSTE THN GRINIA PERI EPITHESEWN KAI ISTORIES EISTE KOMMA PLEON POY THA KALESTEI NA KYBERNHSEI KAI THA KRITHEITE KAI GIA TO TI LETE KAI TI KANETE TH STIGMH POY EXETE AYTH TH DYNAMH APO TO LAO DEN EISTE TO 5% PLEON KSYPNHSTE OYTE EXETE TO ALATHYTO TOY PAPA .
    DE KATALAVA DHLADH DE MPOROYME NA POYME KOYBENTA GIA TO THEO TSIPRA?
    GIA SAS PARAKALW ANTE MPRABW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ανώνυμε έχεις πολλά νεύρα . Ξεκίνησες το πρώτο σχόλιο με βρισιές και ούστ, ενώ στο τέλος ειρωνεύεσαι και ζητάς και τα ρέστα.
    Αν δεν είσαι βαλτός είσαι προϊόν πλύσης εγκεφάλου , σου συνιστούμε να κλείσεις για μερικές μέρες την τηλεόραση μπας και ηρεμήσεις με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή