Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Δελτίο τύπου για τον αγώνα BEACH SOCCER στην Ιτέα

ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BEACH SOCCER ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έναν εντυπωσιακό αγώνα beach soccer μεταξύ των Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών και της μικτής ομάδας δημοσιογράφων και ηθοποιών , έπεσε η αυλαία για το 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» που διοργανώθηκε στην Φωκίδα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, τον Α.Ο. Κεχαγιά Προσηλίου και την Arsenal Soccer Schools,με την υποστήριξη του Δήμου Άμφισσας και του Δήμου Ιτέας, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Φωκίδας.


Οι θρύλοι του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Γιώργος Αμανατίδης, .... Κυριάκος Τοχούρογλου, Σίνισα Γκόγκτις, Ντανιέλ Μπατίστα, Νίκος Βαμβακούλας ,Βεριντιάνο Μαρτσέλο και Θοδωρής Παχατουρίδης πήγαν στην Ιτέα, κατόπιν πρόσκλησης του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νίκου Φουσέκη για να αγωνιστούν σε ένα πολύ εντυπωσιακό γήπεδο beach soccer ειδικά φτιαγμένο για τον αγώνα στην προβλήτα της Ιτέας. Αντίπαλοί τους μερικοί από τους πιο αιχμηρούς αθλητικούς δημοσιογράφους- Κώστας Ντάλτας (ΣΚΑΙ), Κώστας Καψιμάλης (ΕΡΤ), Γιώργος Μαχιμάρης (ΕΡΑ ΣΠΟΡ), Γρηγόρης Παπαβασιλείου (ΑΝΤ1), Κώστας Κατσιάδας (contra.gr), Μανώλης Σφακάκης (ALPHA), Νίκος Παγοτέλης (ΕΡΤ), ο φωτογράφος Γιώργος Παπαδάκης, και 2 εκπληκτικοί ηθοποιοί-ο Παναγιώτης Καρμάτης (γνωστός από το σήριαλ «Μαύρα μεσάνυχτα») και ο Ηλίας Ανδροβιτσανέας (την φετινή σαιζόν τον απολαύσαμε στην «Πολυκατοικία»)!

Ο αγώνας έληξε 9-5 υπέρ των Διεθνών Επίλεκτων, μετά από πολλές ενδιαφέρουσες φάσεις και ανατροπές.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, η μικτή ομάδα ξεκίνησε πολύ δυναμικά και αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους, βρέθηκαν να προηγούνται από νωρίς με 3-0 με σκόρερ τους Κατσιάδα, Σφακάκη και Παπαδάκη (ο τελευταίος με εντυπωσιακότατο ψαλίδι). Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο Μπατίστα μείωσε σε 3-1, με ένα καταπληκτικό σουτ στο παραθυράκι του Καψιμάλη.
Η αντεπίθεση των Διεθνών Επιλέκτων ξεκίνησε στο 2ο δεκάλεπτο, όπου ο Γκόγκιτς και ο Αμανατίδης με 2 κεφαλιές, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Συνεχίζοντας στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό, σκόραραν άλλες 2 φορές με τον Γκόγκιτς και τον Μπατίστα για να κλείσει το 2ο δεκάλεπτο με γκολ του Σφακάκη που μείωσε το σκορ σε 5-4.
Το κοινό που ξεπερνούσε τους 2.000 θεατές είχε κατακλύσει την προβλήτα της Ιτέας, παρακολούθησε την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων να ανεβάζει στροφές ακόμα περισσότερο και χειροκρότησε τους Μαρτσέλο και Γκόγκιτς για τα επόμενα 2 γκολ που ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 7-4. Ο Σφακάκης σημείωσε άλλο ένα γκολ με πέναλτι αλλά οι Επίλεκτοι δεν πτοήθηκαν και με σκόρερ το Γκόγκιτς έκαναν το 8-5 με την λήξη του δεκαλέπτου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι 2 ομάδες προσέφεραν θέαμα στην άμμο με εντυπωσιακές ενέργειες που ξεσήκωσαν το κοινό και ολοκληρώθηκαν με το γκολ του Μπατίστα που έκανε και το τελικό 9-5!

Με την λήξη του αγώνα δόθηκαν αναμνηστικά του Νομού Φωκίδας και στις δύο ομάδες από την αντινομάρχη κα Λαϊνη-Κολιαλή και την Υπεύθυνη Τουριστικού Προγράμματος κα Έφη Κατσαρέλη . Ο αγωνιστικός χώρος πλημμύρισε από παιδιά όλων των ηλικιών που ήθελαν να φωτογραφηθούν με τα ινδάλματα τους και να πάρουν αυτόγραφα.

MVP για τους Διεθνείς Επίλεκτους ανακηρύχθηκε ο Σίνισα Γκόγκιτς και για την μικτή δημοσιογράφων-ηθοποιών ο Κώστας Καψιμάλης, στους οποίους δόθηκε ως δώρο ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου ZEROR+ της ALLISON HELLAS, ενώ όλα τα μέλη της μεικτής ομάδας παρέλαβαν και από ένα παιχνίδι “Football Manager 09”, της εταιρείας ZEGETRON για pc.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι απονομές και οι βραβεύσεις για τις ομάδες και τους αθλητές που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του πενθήμερου τουρνουά, από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
Το παρόν στη μεγάλη αυτή γιορτή, που πλέον έχει γίνει θεσμός, έδωσαν μεταξύ άλλων και οι Κριστόφ Βαζέχα και Μιχάλης Ζαμπίδης οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους τη στιγμή που βράβευαν τους MVP της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι ομάδες που διακρίθηκαν:
(Γεννηθέντες 1994-95)
1η θέση: Επίλεκτη Ομάδα Άρσεναλ με προπονητή τον Κριστόφ Βαζέχα
2η θέση: Πανιώνιος
MVP: Τριαντάφυλλος Μητσιάρας

(Γεννηθέντες 1996-97)
1η θέση: Παμπατραϊκός
2η θέση: Φωκίδα 2000
MVP: Γεράσιμος Ντούκας

(Γεννηθέντες 1997-98)
1η θέση: Κραταιός Λειβαδιάς
2η θέση: Κεχαγιάς Προσηλίου
MVP: Γιώργος Μπαστούνης

(Γεννηθέντες 1998-99)
1η θέση: Κεχαγιάς Προσηλίου
2η θέση: Ησαΐας Δεσφίνας
MVP: Μιλτιάδης Σκούτας

Οι MVP του τουρνουά, εκτός από το βραβείο τους, παρέλαβαν ως δώρο από την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου ZEROR+ και ένα παιχνίδι “FOOTBALL MANAGER 09” για pc.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι θεαματικοί αγώνες της ομάδας των Διεθνών Επίλεκτων για το φετινό καλοκαίρι και σε άλλους όμορφους προορισμούς της Ελλάδας όπως τα Χανιά, η Σάμος, η Κάλυμνος κ.α.

Χορηγοί επικοινωνίας της ομάδας Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών είναι η ΕΡΤ, η εφημερίδα Sportday και το contra.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες
SO FINE!
Ράνια Χαρτοφύλακα
Τηλ: 210 9211011-2