Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Τελικά θα πάρουν τίποτα οι αγρότες, ή τους κορόϊδεψαν;


Οι Δηλώσεις του Υπουργού, η απάντηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, και τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτ. Χατζηγάκη μετά την συνάντηση με την Επίτροπο της Ε.Ε. κα Marion Fischer Boel

«Είχα μια εποικοδομητική συνεργασία με την Επίτροπο κα Marion Fischer Boel. Την ενημέρωσα για το πραγματικό ύψος των ζημιών που υπέστη η αγροτική μας παραγωγή μας το 2008 και για την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών μας.

Επανέλαβα ότι πρόκειται για αποζημιώσεις λόγω κακών καιρικών συνθηκών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος -σημειώνω- έχει τύχει της έγκρισής της Ε.Ε.

Αυτή άλλωστε η πρακτική ακολουθείται σ΄ όλα τα κράτη μέλη.

Συζητήσαμε ακόμη και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό μας τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό και για λόγους πλήρους διαφάνειας και σε επίδειξη καλής θέλησης θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Επιτροπή δίνοντας ... πλείονες πληροφορίες.

Διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά τους αγρότες μας ότι οι πληρωμές θα γίνουν κανονικά και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».


Με ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΓΕΣ μετά τις δηλώσεις αυτές αναφέρει

«Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, μετά τη συνάντηση με την Επίτροπο Γεωργίας, κα Mariann Fischer Boel, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το ύψος των αποζημιώσεων, που κάθε χρόνο εισπράττουν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ» διαπίστωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, που συνεδρίασε σήμερα (5/2) στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, τονίζεται πως «Η ΠΑΣΕΓΕΣ έγκαιρα, πολύ πριν από τις κινητοποιήσεις, και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2008, στη Γενική της Συνέλευση, είχε επισημάνει την επερχόμενη κρίση και γι' αυτό κατέθεσε συγκεκριμένο «πακέτο» άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των αγροτών από την κρίση, αλλά και μεσοπρόθεσμων μέτρων, για την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Και δυστυχώς παρά την ένταση των τελευταίων ημερών, από πλευράς κυβέρνησης δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα μέτρο πολιτικής».

Καταλήγοντας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και όλους όσοι δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, τώρα μάλιστα, που η ένταση υποχώρησε, να κάνουν επιτέλους, έναν ευρύτατο διάλογο για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας, καθώς και των νέων αγροτών.

Η Ευρωπαϊκή ένωση βέβαια δεν πείστηκε και ζητάει επιπλέον πληροφορίες για να βγάλει το δικό της πόρισμα.

Συμπληρωματικά στοιχεία περιμένει η Κομισιόν
«Εποικοδομητική», πάντως, χαρακτήρισε τη συνάντηση του υπουργού με την Επίτροπο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, κ. Μάικλ Μαν.
Ειδικότερα, ο κ. Μαν ανέφερε ότι «η Επιτροπή σήμερα έλαβε λεπτομερή στοιχεία από τον Έλληνα υπουργό για το πακέτο ενίσχυσης προς τους Έλληνες αγρότες» και υπογράμμισε πως «η Επιτροπή αναμένει συμπληρωματικά στοιχεία από τις ελληνικές αρχές, τα οποία θα εξετάσει και θα αποφανθεί για το είδος των ενισχύσεων».
Στις 23 Φεβρουαρίου «κρίνεται» το ΟΣΔΕ της χώρας μας
Ο κ. Μαν δήλωσε ότι η Επίτροπος Μποέλ ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό για την πρόθεση της Επιτροπής να στείλει στις 23 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία «θα εξετάσει τη λειτουργικότητα του ολοκληρωμένου συστήματος αγροτικών ελέγχων της χώρας μας».

Παναγιώτης Μητσομπόνος

Παναγιώτης Μητσομπόνος
Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1958. Tο 1977-1981 σπούδασε γραφικές τέχνες στη σχολή BAKAΛO. Tο 1982-87 συνέχισε τις σπουδές του στην Φλωρεντία: ACADEMIA DI BELLE ARTI και αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής. Στην Ιταλία έρχεται σε επαφή με το ευρωπαικό κόμιξ. Παράλληλα ασχολείται με την φωτογραφία (Polaroid) και την εικονογράφηση εντύπων. Δίδαξε γραφιστική στη σχολή BAKAΛO. Εικονογραφεί κείμενα και δημοσιεύει κόμιξ σε περιοδικά. Εικαστικά έργα του και κόμιξ έχει παρουσιάσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζεί στην Αθήνα.

Έργο του με τον οποίο τον γνώρισε ευρύτατα το κοινό είναι Ο ΦΙΛ ΠΩΤ που κυκλοφορούσε σε comic-strips στις σελίδες του ένθετου περιοδικού comics "9" της Ελευθεροτυπίας από το 2000 έως το 2005.
Ο ντέτεκτιβ με το νουάρ ύφος του Μεσοπολέμου, μεταπηδά από τις ξεχασμένες τεχνικές του «ράστερ» σε έγχρωμα τελάρα μεγάλων διαστάσεων. Πρόκειται για μια από ... τις πιο ευρηματικές και βαθιές κριτικές του ελληνικού παραλογισμού, όπου ένας ντέτεκτιβ δίχως υποθέσεις, με ντύσιμο του μεσοπολέμου κυκλοφορεί στα σημερινά μπάρ των Εξαρχείων με ατάκες του στύλ Μάρλοου και όπως όλη η Ελλάδα αδρανεί μέσα στο κουκούλι που ο ίδιος έφτιαξε για τον εαυτό του και ονειρεύεται.
Μια κριτική του βιβλίου μπορείτε να δείτε εδώ

AΤΟΜΙΚΕΣ EKΘEΣEIΣ
1999 NTOMATAKIA KAI BEΣΠAKIA Γκαλερί Kαλφαγιάν, Θεσσαλονίκη
1999 AYTH ΠOY ΔE ME ΠPOΔΩΣE ΠOTE - Aίθουσα Tέχνης Aγκάθι, Αθήνα
1996 5X70 POLAROID-Xώρος Tέχνης X, Αθήνα
1991 INSTALAZIONE NOTTURNA Dea Gallery, Φλωρεντία, Iταλία
1991 Χώρος τέχνης, EYMAPOΣ, Αθήνα
1996 Kόμιξ-Στέκι Nεολαίας, Άμφισσα ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1998 ANHΣYXHTIKEΣ IΣTOPIEΣ Aίθουσα Tέχνης Aγκάθι, Αθήνα
1995 EKΘEΣH ΣYΓXPONHΣ MEΣOΓEIAKHΣ TEXNHΣ ΠNEYMATIKO Κέντρο Δήμου Kορυδαλού, Αθήνα
1995 ΦEΣTIBAΛ KOMIΞ Mύλος Gallery, Θεσσαλονίκη
1995 ΠEΛATEΣ-XΩPOΣ TEXNHΣ X, Αθήνα
1994 AΠENANTI-ΔHMOTIKH ΠINAKOΘHKH, Αθήνα
1994 KOMIKΣ ΦEΣTIBAΛ-KENTPO TEXNΩN ΠAPKOY EΛEYΘEPIAΣ, Αθήνα
1994 5 XPONIA TOYΛAΣIΔI, Άμφισσα
1993 MACCHERONIE.FAGIOLI-(M.E.A.C.) Φλωρεντία Iταλία MUSEO DI ESPRESSIONE ANTAGONISTA CONTEMPORANEA.
1992 ZIELONA GORA ,G.L.Gallery, Πολωνία
1991 AIΘOYΣA ΠAPΘENAΓΩΓEIOY, Γαλαξίδι
1987 Kόμιξ, Αλεξανδρούπολη

Η HOLστην Ιτέα

Το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε τα έργα στους δρόμους, που σκάβανε και περνάγανε οπτικές ίνες.
Αυτά τα έργα έφεραν επιτέλους το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πλέον και εξυπηρετούν την Ιτέα εναλλακτικοί πάροχοι, στην σταθερή τηλεφωνία , με δικά τους δίκτυα εκτός απο τον ΟΤΕ.
Βέβαια έχουν περάσει αρκετοί μήνες σε σχέση με τα αστικά κέντρα της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά αυτό που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι "και πάλι καλά που ήρθαν"
Η πρώτη εταιρεία μετά τον ΟΤΕ στην περιοχή μας είναι η Hellas On Line σύντομα όμως αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι απο τους ισχυρούς παρόχους της Ελληνικής Αγοράς.
Ζούμε νέα ευρυζωνική εποχή στην Ιτέα.
Συνδεθείτε στο Ιντερνετ και ποιος μας πιάνει πλέον.

Ζητούνται 3 ΔΕ για πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ Άμφισσας


ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 3
ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΕΚΑΒ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΔΡΑ /ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ... 18

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1Κ/2009
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (έως) έως 06/03/2009

Δείτε το ΦΕΚ 18 από το Εθνικό Τυπογραφείο

Στο ΦΕΚ 18 (27.01.2009) τεύχος ΑΣΕΠ, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί από το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και αφορά την κάλυψη 232 θέσεων τακτικού προσωπικού στην ειδικότητα ΔΕ Διασωστών - Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Γενικά προσόντα διορισμού
Τα γενικά προσόντα που απαιτούνται για τον διορισμό καθορίζονται ως εξής:

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες.
Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1988.
Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν.
Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά τον χρόνο λήξης προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο του διορισμού.
Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους) και
Να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών. Η προκήρυξη προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό και πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με περιορισμούς που καθορίζονται από την ίδια την προκήρυξη, ενώ όλα τα παραπάνω προσόντα πρέπει να ισχύουν τόσο κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων όσο και κατά τον διορισμό.
Ειδικά προσόντα διορισμού

Οσο για τα ειδικά προσόντα που θα πρέπει να αποδείξουν οι υποψήφιοι με επικυρωμένα φωτοαντίγραφα και βεβαιώσεις είναι οι τίτλοι σπουδών και η επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας. Οσον αφορά τους τίτλους σπουδών, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν:

Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου - Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής (κύριος τίτλος σπουδών) ή
Απολυτήριο τίτλο ελληνικού Λυκείου ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου - Διασώστης» (εναλλακτικά και σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους με το προαναφερόμενο δίπλωμα).

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Αστέρα Ιτέας


Πρόσκληση

To Δ.Σ. του Α.Σ. “ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ”
σας προσκαλεί,
στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομάδας
και των Ακαδημιών της,
που θα γίνει το
Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 7:30 μμ. ,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του
Κυριακοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιτέας.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Α.Σ. “Αστέρας Ιτέας”