Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Νεκροταφείο πλοίων στην Ιτέα

Συζητήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο της Ιτέας η αίτηση γνωμοδότησης που κατέθεσε η Νομαρχία Φωκίδας «περί παροπλισμού πλοίων στα αγκυροβόλια όρμων Ιτέας-Γαλαξειδιου».
Η απόφαση ήταν αρνητική όπως αρνητική ήταν και η απόφαση του Δήμου Γαλαξιδίου που ερωτήθηκε επίσης από την Νομαρχία για το ίδιο θέμα.
Το θέμα όμως δυστυχώς δεν έχει κλείσει, γιατί οι απόψεις των Δήμων και την Νομαρχίας είναι γνωμοδοτικές και μπορεί να μην τις λάβει υπ όψιν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Βουλευτής του Νομού Μπούγας εξέφρασε την αρνητική του θέση, όπως και ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Καμμένος. Ακόμα όμως αφήνουν το θέμα του τι θα γίνει ανοικτό.
Αν δύο υφυπουργοί, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχουν ...... αρνητική θέση, γιατί το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει ακόμα;
Μήπως υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μην αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή μας;
Τα συμφέροντα αυτά θέλουν να κρατούν υπανάπτυκτο τον νομό μας για να τον λυμαίνονται χωρίς αντίπαλο.
Έχετε σκεφτεί πως θα είναι ο Νομός μας μετά τα 300 χρόνια εξορύξεως μεταλλεύματος.
Αν το σκεφτείτε θα καταλάβετε γιατί δεν μπορεί να ανθίσει τίποτα στον τόπο μας. Οι γαλάζιες σημαίες χάνονται από τις παραλίες μας. Η τουριστική ανάπτυξη σαμποτάρεται, κούνιες παιδικές χαρές δεν υπάρχουν πουθενά, νερά για να ποτίζεται η περιοχή δεν υπάρχουν.
Σας προτείνω να ξαναδιαβάσετε ένα άρθρο που έχει αναρτηθεί ξανά από την Ιστοσελίδα μας για την ανάπτυξη που προσφέρουν έναν τόπο τα μεταλλεία

Επιστολή στην ώρα της Φωκίδας

Προς εφημερίδα ΄΄Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ’’


ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.Μ.ΙΝ. ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΣΗ ΓΚΙΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ , ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ , ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛ.Μ.Ι.Ν. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΙΣΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ & ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ!!!!

ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ‘’ ΕΡ΄ΜΟ’’ ΔΗΜΟ ΓΡΑΒΙΑΣ ,
ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ , ΤΟ ... ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.Μ.Ι.Ν. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ????

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΒΙΑΣ , ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ , ΑΠΛΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ:
‘’OΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΑ!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧ ΜΑΚΡΗΣ

Η οικολογική καταστροφή του Μαλιακού και τα τοξικά φύκια

Από την εφημερίδα ' ΣΕΝΤΡΑ '

Τα τοξικά φύκια έφτασαν εδώ και 10 χρόνια σε Μαλιακό και Ευβοϊκό και οι επιστήμονες δεν έκαναν τίποτα

Τρία εκατομμύρια τσιπούρες από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας νεκρά…
Tι και αν οι αρμόδιοι της νομαρχίας που πήγαν να τα εντοπίσουν δεν τα είδαν ή τέλος πάντων είδαν λιγότερα. Εκατομμύρια νεκρά ψάρια έχουν γεμίσει τις ακτές προκαλώντας πανικό και προβληματισμό. Νεκρά σαλάχια και αφρόψαρα στις παραλίες.
Ένα σκηνικό που διαμορφώνει μια εικόνα του Δάντη για τις παραλίες. Οι ψαράδες μέσα στην απόγνωση τους διαπιστώνουν ότι ο πυθμένας της θάλασσας είναι γεμάτος νεκρά ψάρια. Επίσημα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Μια πλήρης αδιαφορία. Δείχνουν να αγνοούν τα τοξικά φύκια, τα δηλητηριώδη φύκια που έρχονται στο ... πιάτο μας. Δείχνουν να αγνοούν τις φωνές που έχουν βάλει εδώ και μία δεκαετία οι επιστήμονες για τους κινδύνους που έρχονται. Τώρα που ήρθαν στην πόρτα μας επιμένουν οι αρμόδιοι να σφυρίζουν αδιάφορα προσπαθώντας να βρουν κομψές εκφράσεις για να περιγράψουν την κατάσταση.
Οι ψαράδες που συγκεντρώθηκαν χθες στα καμένα Βούρλα και οι συνάδελφοί τους που υποβάλλουν συνεχώς υπομνήματα προς όλες τις κατευθύνσεις δείχνουν αποφασισμένοι να μαζευτούν στο λιμάνι της Στυλίδας και να αξιώσουν να δοθούν λύσεις και μάλιστα άμεσες. Μέχρι σήμερα όλοι οι αρμόδιοι που έχουν ευθύνη ιδιαίτερα στον τομέα των αποζημιώσεων δείχνουν να μην ακούνε τις εκκλήσεις απ' όλους αυτούς τους ανθρώπους του μεροκάματου που βλέπουν την πείνα να τους πλησιάζει.
Προσπαθούν να εντοπίσουν τις πιθανές ευθύνες. Βρίσκονται όμως σε μια πεπατημένη. Δεν είναι κάτι απροσδιόριστο. Είναι κάτι συγκεκριμένο κάτι χειροπιαστό. Είναι ουσιαστικά υπεύθυνο αυτό που φοβούνταν πάντα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Ίσως και να πίστευαν ότι οι ίδιοι βρίσκονται μακριά από τα τοξικά φύκια παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες εδώ και δέκα χρόνια είχαν διαπιστώσει ότι 12 από αυτά τα είδη που ήρθαν από διάφορες περιοχές έφτασαν και στον Ευβοϊκό αλλά και το Μαλιακό.
Μένουν τώρα να ακούσουν από τα πλέον επίσημα χείλη το τι ακριβώς θα γίνει. Περιμένουν ίσως με αγωνία. Ίσως περισσότερη αγωνία από αυτή που είχαν όταν περίμεναν να διαλευκανθεί όλη αυτή υπόθεση, και να δοθούν πειστικές απαντήσεις κυρίως για την αιτία γιατί όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα πριν τις αποκαλύψεις της "σ" κινούνται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας σε συνδυασμό πάντα και με τους αποκλεισμούς. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ουσιαστικά περιγράφονταν σαν μια αυτοδιάθεση των ψαριών για αυτοκτονία. Δεν μπορούσαν επίσης να πιστέψουν ότι όλα αυτά διαμορφώθηκαν κάτω από κάποια γεγονότα για τα οποία έχουν συγκεκριμένη άποψη δομημένη σε όλη την προηγούμενη ζωή τους. Πάντως το Σάββατο το βράδυ που συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων στην Αγία Μαρίνα αποφάσισαν τόσο οι επαγγελματίες ψαράδες όσο και οι ερασιτέχνες να μεταφέρουν τα καΐκια τους στη Στυλίδα αύριο Μεγάλη Τρίτη και μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη για να στείλουν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να ληφθούν μέτρα. Μεταξύ των αιτημάτων ζητούν πλήρη ενημέρωση για τις έρευνες, ζητούν μέτρα προστασίας από τη ρύπανση και ζητούν διαρκή έλεγχο στη θάλασσα. Παράλληλα ζητούν πλήρη αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος όλο αυτό το διάστημα. Οι ίδιοι απειλούν ότι στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα επανέλθουν με περισσότερο δυναμικό τρόπο αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. (σέντρα)

Αθλητικά της Κυριακής

Ισόπαλοι Αστέρας και Αναγέννηση
Δεν βγήκε νικητής από το ματς του Αστέρα Ιτέας με την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Ο Γουβαλάρης στο 66' έκανε το 1-0 και το 1-1 ο Βίγκος στο 82'.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Πάππος, Ιωάννου, Γουβαλάρης, Λέτας, Καλτσακλής, Ζούρκος, Βαλτογιάννης, Νταλαπέρας, Σαχινίδης, Καρδάρας (74' Αραμπατζής), Ξαγοράρης (76' Πιπινίκας).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μπαλαφούτης, Στέφος, Σέτας, Μπαϊρακτσόγλου, Πίσκοπος, Γάτσος (86' Παπαμάρκου), Σκαλτσάς, Δουσιώτης (46' Ψωρομύτας), Μπαϊρακτάρης, Καρακώστας, Σταθουλόπουλος (68' Βίγκος).
Μετά τον αγώνα αυτόν Ο Αστέρας περασε στην ...
.6η θέση με 49 βαθμούς μιας και τον πέρασε με 50 βαθμούς ο Αγρότης Λιανοκλαδίου.

Νίκη με ανατροπή ο Φωκικός
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 39' μετά από γκολ του Ελευθεριάδη ο Φωκικός κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επικρατήσει με 2-1 του ΠΑΣ Πρέβεζα. Στο 59' ο Νουτσκόφσκι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 και στο 70' ο Σπυριδάκης με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-1. Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε ο Τερζής στο 80'.
ΦΩΚΙΚΟΣ: Τακίδης, Ζυγογιάννης (46′ Κουτελιέρης), Τριανταφυλλάκος, Σπυριδάκης, Φλώρος, Τσελέπης, Οικονόμου (80′ Χιντζίδης), Καραγκούνης, Δημουλιάς, Μπρής (72΄Σκαρίμπας), Νουτσκόφσκι.
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Ζάχος, Χρέντσαρ, Μάρκος, Χαϊδάκης, Δράκος (79′ Παππάς), Ελευθεριάδης, Μπόλος, Λαζαρίδης (73′ Φράγκος), Κοττίκας, Λαγός, Μηλιώνης.

Το Iteanet σε εικόνες

Η σημαντικότητα της ενημέρωσης απο την πλευρά των πολιτών μπορεί να έχει και αποτελέσματα.
Βλέπετε μια φωτογραφία που δείχνει την προσπάθεια διόρθωσης που έγινε μετά απο ανάρτηση στο Iteanet για την διασταύρωση της οδού Δεσφίνης.
Εκτός απο την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση υπάρχει και η δυνατότητα των πολιτών πλέον να πιέζουν για να λυθούν τα προβλήματά τους.

Η πορεία του Iteanet σε νούμερα

Συνεχίζεται ο ανοδικός ρυθμός αυτών που αναζητούν ενημέρωση και συζήτηση μέσα στο Iteanet.
Η ιστοσελίδα μας παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη σας.
Καθημερινά πλέον πάνω απο 500 σελίδες διαβάζονται απο αυτόν εδω τον χώρο και είμαστε πιθανότατα η πρώτη σε αναγνωσιμότητα ιστοσελίδα του Νομού μας.
Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του μήνα που πέρασε σε σχέση με τα στατιστικά του περασμένου μήνα.

Προκυρήχθηκαν 7 θέσεις εργασίας


Προκυρήχθηκαν 7 θέσεις εργασίας στην Φωκίδα.
Σας τις παρουσιάζουμε μαζί με το ΦΕΚ για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ)
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...



ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Α' ΤΥΠΟΥ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ


ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΕΒΑΝΤΟΡΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ −ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – Κατάστημα Κράτησης Α΄ Τύπου Μαλανδρίνου
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Παιδική χαρά στην Ιτέα

Σε συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης για την παιδική χαρά, δείτε μία φωτογραφία που μας έστειλαν για να δούμε τι κατάσταση επικρατεί εκεί.
Θα καταλάβουν όλοι πως περνούν τα παιδιά μας, που θέλουν να παίξουν τώρα που φτιάχνει ο καιρός και πως θα αντικρύσουν οι τουρίστες την πόλη μας, στις διακοπές του Πάσχα.