Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Σήμερα ο Ψαριανός στο Μαλανδρίνο και στις Φυλακές της Άμφισσας


Επισκέψεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε φυλακές σε όλη την Ελλάδα
Καθώς πλέον η απεργία πείνας των κρατουμένων όλης της χώρας μπαίνει στην δέκατη μέρα, χωρίς να διαφαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης πρόθεση για ουσιαστικές και ριζικές τομές στο σωφρονιστικό σύστημα που θα αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτονται φυλακές σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου:
- να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης
- να σπάσουν οριστικά το άβατο που για πολλά χρόνια είχε επιβληθεί στις φυλακές (με απαγορεύσεις εισόδου ακόμη και στους Ιατρικούς και Δικηγορικούς Συλλόγους, αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη)
- να μεταφέρουν τη φωνή των απεργών πείνας έξω από τους τοίχους των φυλακών.
Την Παρασκευή ο Τ. Κουράκης βρέθηκε στις φυλακές Διαβατών, ενώ ο πρόεδρος ου ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στις φυλακές Κομοτηνής (όπου δεν του επιτράπηκε η είσοδος).
Σήμερα Κυριακή ο Τ. Κουράκης επισκέφθηκε τις φυλακές Λάρισας και τις φυλακές Τρικάλων, όπου μάλιστα συναντήθηκε με τους Κούρδους απεργούς που έχουν ράψει τα στόματά τους (βλ. σχετικό δελτίο τύπου).
Την Τρίτη ο Γρ. Ψαριανός θα επισκεφθεί τις φυλακές Άμφισας και Μαλανδρίνου (όπου κάποιοι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει και απεργία δίψας)....
Την Τετάρτη ο Γ. Μπανιάς θα επισκεφθεί τις φυλακές Βόλου.
Τέλος, την Τρίτη ο Τ. Κουράκης θα συμμετάσχει στην αποστολή της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα, που θα επισκεφθεί τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών.
Ειδικά για το θέμα αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Σε μια κρίσιμη στιγμή η αρμόδια διακομματική επιτροπή της βουλής δείχνει μεγάλη ολιγωρία. Ενώ θα μπορούσε να παίξει ουσιαστικό ρόλο από την πρώτη κιόλας στιγμή στη λύση των προβλημάτων, με επισκέψεις στις φυλακές και άλλες θεσμικές παρεμβάσεις, αποφασίστηκε μόνο μία επίσκεψη, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της απεργίας και αυτή σε μια καινούργια φυλακή -στον Ελαιώνα Θηβών- που σίγουρα έχει και τα λιγότερα προβλήματα».