Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
Κλειστή κρατούν από τις 5 το απόγευμα την παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών- Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι της Αμφίκλειας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για σύμφωνα με τον ... "Καλλικράτη" δεν έγινε έδρα η Αμφίκλεια και έχει προσδιοριστεί η Τιθωρέα.
Ήδη, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επιτρέψει τη διέλευση τρένων, ενώ νταλίκες και ΙΧ βρίσκονται σταθμευμένα κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού. Η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία από παράδρομους, ενώ σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή θα παραμείνουν στο σημείο του αποκλεισμού μέχρι τις 8 το βράδυ.
Εξάλλου, αύριο το πρωί με μισθωμένα λεωφορεία και ΙΧ θα κινηθούν για να διαδηλώσουν στη Βουλή, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα πείσουν την κυβέρνηση να αλλάξει το σχεδιασμό και να ορίσει ως έδρα του νέου δήμου της δυτικής Λωκρίδας, την Αμφίκλεια.
Από ΠΡΕΖΑ ΤΙΒΙ

Φωτοβολταϊκά στα ράφια των πολυκαταστημάτων.

Στα ράφια των πολυκαταστημάτων μπορούν πλέον να βρουν φωτοβολταϊκά συστήματα οι καταναλωτές, αφού ήδη οι πρώτες αλυσίδες οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν προμήθεια των πάνελ και του απαραίτητου ηλεκτρολογικού υλικού, τη διαδικασία των συμβάσεων με τη ΔΕΗ και την εγκατάσταση των πάνελς.
Το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη», το οποίο επιτρέπει σε ιδιώτες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μέχρι 10 κιλοβάτ, έχει κεντρίσει την αγορά. Παράλληλα με την κίνηση της Media Markt -σε συνεργασία με τη γερμανική ... EST Energie- να διαθέσει στο κατάστημά της στην Αργυρούπολη φωτοβολταϊκά συστήματα, οι πρώτες τράπεζες (Ταχ. Ταμιευτήριο, Eurobank) προσφέρουν δάνεια σε ιδιώτες που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, καθώς η αποπληρωμή τους είναι εξασφαλισμένη από την τιμή αγοράς της κιλοβατώρας.

Σύμφωνα με στέλεχος της Media Markt που μίλησε στην «Ελευθεροτυπία», οι τιμές προμήθειας για πάνελ με συνολική ισχύ 4 κιλοβάτ κυμαίνονται μεταξύ 15.000 και 25.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο – στις τιμές δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση και η ανάληψη διεκπεραίωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κιλοβατώρα που παράγουν τα φωτοβολταϊκά αγοράζεται από τη ΔΕΗ προς 55 λεπτά. Το συνολικό ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο συμψηφίζεται με την κατανάλωση ηλεκτρικού και η διαφορά κατατίθεται στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έτσι, με μια μέση παραγωγή 1.400 κιλοβατωρών τον χρόνο ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ, τα 4 κιλοβάτ προσφέρουν ετήσιο έσοδο 3.080 ευρώ, δηλαδή μια πολύ υψηλή απόδοση της επένδυσης.

Να σημειωθεί ότι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες απαιτείται να υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας, ενώ το όριο για κάθε στέγη είναι 10 κιλοβάτ.

Στο μεταξύ, στα επίπεδα των περίπου 200 εκ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το ύψος των επενδύσεων που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους στην εγχώρια αγορά των φωτοβολταϊκών, όπως εκτίμησε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Advartia AE, Μιχάλης Παπαοικονόμου, σημειώνοντας ότι για το 2010 δρομολογούνται μικρά και μεγαλύτερα project συνολικής ισχύος περίπου 60 MW, έναντι περίπου 30 MW το 2009 και άλλων 11-12 MW το 2008.


Την είδηση την βρήκαμε στο arahova.wordpress.com

Η γιορτή των μεταμφιεσμένων του αμερικάνικου όνειρου

Οργή στην Ιτέα για τη βουλευτή

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Ιτέα με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, μετά και την κατά πλειοψηφία έγκριση του σχεδίου Καλλικράτης από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, από το οποίο ουδεμία αλλαγή προέκυψε για την Ιτέα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του... Lepanto και την εκπομπή «60 Λεπτά Ενημέρωση», το μέλος της «Επιτροπής Αγώνα», Γιώργος Δρακάκης, δήλωσε ότι μεταξύ των συνολικά τεσσάρων αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνεται η παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας, η επίσημη έκφραση δυσαρέσκειας προς τη βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Παπαθανάση και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που τελεσφορήσει η απόφαση εις βάρος του Δήμου.

Ο κ. Δρακάκης μάλιστα τόνισε τη διάχυτη οργή που υπάρχει στην Ιτέα απέναντι στη βουλευτή Φωκίδος, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, με την απουσία της δημιούργησε υπόνοιες για τη στάση που κράτησε, καθώς με τον τρόπο αυτό δε βοήθησε στην εξεύρεση ορθής λύσης.

Το σύνολο των διαδικασιών πάντως που έχουν ακολουθηθεί για τη χάραξη των ορίων των Δήμων, σύμφωνα με τον κ. Δρακάκη σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει σωστά και είναι πρόχειρο.
Από lepanto-rtv.gr

Βίντεο με καθαρισμό βυθού στον Άγιο Μηνά Δεσφίνας

Ο Σύλλογος αυτόνομων και ελευθέρων δυτών Νομού Φωκίδας ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ έκανε καθαρισμό του όρμου του Αγίου Μηνά στην Δεσφίνα.
Απομάκρυνε σκουπίδια και παλια δίκτυα που κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά εξακολουθώντας να εγκλωβίζουν και να θανατώνουν ψάρια παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται πλέον από ψαράδες.
Δείτε το βίντεο από την δύσκολη αυτή προσπάθεια καθαρισμού....








Από krissaiosdive.blogspot.com

1ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

1ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Με επιτυχία και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών σε συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο πρώτος Περίπατος στον πύργο.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιεύσουμε αργότερα. Προς το παρόν ας αφήσουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο να μιλήσουν μόνα τους……...






Από την συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού

Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού


Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού



Βγαίνοντας από το χωριό



Πορεία στο δάσος


Πρώτη στάση στην θέση Μαβραγάνη


Μέσα στο δάσος

Δεύτερη στάση και ξενάγηση στα γύρω βουνά και χωριά


Συγκέντρωση στην κορυφή


Στην Κορυφή......



Επιστροφή.........


...........προς το χωριό





Στάση στην θέση Αλωνάκι


Στάση στην θέση Αλωνάκι


Ξεκούραση στο μαγαζί του χωριού


...... και το γλέντι

Από coupaki.gr

Εκδήλωση στο Roadhouse blues club στην Ιτέα

Εκδήλωση στο Doadhouse blues club στην Καποδιστίου 83 στην Ιτέα με θέμα:
"Αφιέρωμα RONNIE JAMES DIO"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.

Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας σας προσκαλεί το Σάββατο 29 Μαϊου 2010 στο κέντρο Διογένης στην Ιτέα σε εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της άλωσης της Πόλης.
Θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια αφιερωμένα στο γεγονός αυτό με χορευτικά και ... ζωντανή μουσική.
Θα ακολουθήσει γεύμα και χορός από την ορχήστρα
Τιμή 15 ευρώ το άτομο -στη τιμή συμπεριλαμβάνεται και το ποτό-.

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ από το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς και τους Φίλους Θεάτρου

Θεατρική παράσταση

Το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του θέατρικού έργου: "Ο Βυσσινόκηπος",
κωμωδία σε τέσσερις πράξεις του ΑΝΤΟΝ Π.ΤΣΕΧΩΦ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαλάμπρου.
Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου ...Λιβαδειας (Δωδεκανήσου 5).

Ημερομηνίες παραστάσεων: 27-28-30 Μαίου 2010 και ώρα 8.30
Η πρεμιέρα του θεατρικού έργου: Σάββατο 29 Μαίου και ώρα 8:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έδρα Ερατεινή και όχι Ευπάλιο ζητάει ο Τολοφώνας


Κυριοι

Εχθες 22-05-2010 στο Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου Τολοφωνας Φωκιδος αποφασιστηκε ομοφωνα απο ολους τους Δημοτικους Συμβουλους του Δημου οτι η Εδρα του Νεου Δημου Δωριδας πρεπει να ειναι η Ερατεινη για τους λογους που αναφερονται στη αποφαση αυτη.
Με θλιψη διαπιστωσαμε οτι ο Δημος Ευπαλιου Φωκιδος, με ανακοινωσεις και με αποφασεις του ...Δημοτικου του Συμβουλιου ψευδος προσπαθει να παραπλανησει την κοινη γνωμη οτι εδρα του νεου Δημου να ειναι το Ευπαλιο και οτι δηθεν εμεις του στηριζουμε στον αγωνα τους..
Ποτε ,κανενας δεν το υποστηριξε αυτο. Καμια επισημη αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου του Δημου Τολοφωνας οπως και η βουληση των πολιτων δεν αναφερει αυτο. Αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου υπηρχε μονο για συνενωση των Δημων Ευπαλιου και Τολοφωνας , με εδρα την Ερατεινη και τιποτα αλλο.Ψευδως και εκ του πονηρου,ανανδρα χρησιμοποιουν παρανομα το ονομα του Δημου Τολοφωνας οτι δηθεν συμφωνουμε για εδρα του νεου Δημου Ευπαλιου και προσπαθουν να παραπλανησουν την κοινη γνωμη με την εμφανιση καποιον συμβουλων στα ΜΜΕ που εχουν προσωπικα συμφερωντα και εκπρωσωπουν μονο τον εαυτο τους και οχι το Δημο Τολοφωνας.
Η θλιψη αυτη εγινε αγανακτηση,οργη και θυμος. Ο Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλiου Ευπαλιου κος Καραινδρος εφυγε κακην κακως ,προπηλακιστηκε για τα ψευδη που αναφερει χθες στο Δημοτικο Συμβουλιο Τολοφωνας Ρωτηστε τον...
Παρακαλουμε για την αποκατασταση της αληθειας.Μην λετε ψεματα στον κοσμο κυριοι .Ποτε δεν συμφωνησε η Τολοφωνα εδρα στο Ευπαλιο.ποτε....Οχι Κυριοι δεν θα σας περασουν τα ψεματα και οι ατομικες σκοπιμοτητες.
ΕΔΡΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΟΧΙ ΕΥΠΑΛΙΟ.

Οι κάτοικοι της Ιτέας στην Αθήνα


Η επιτροπή αγώνα ΙΤΕΑΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ, αντιδρώντας στην αδικία του Σχεδίου Καλλικράτη για τη πόλη μας, καλούν όλους τους συμπολίτες μας στη συνέχιση του αγώνα μας για δικαίωση! Μια δικαίωση, που η πόλη μας πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στη σύγχρονη εποχή.

Τη Τρίτη 25 ΜΑΙΟΥ και ...ώρα 05:00 πμ. από τη προβλήτα της ΙΤΕΑΣ θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα για να βρούμε το δίκιο μας για τη πόλη μας! Μια πόλη που έφτιαξαν οι προγονοί μας!! Μια πόλη που πρέπει να τη παραδώσουμε καλύτερη στα παιδιά μας! Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν δωρεάν.

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Κι άλλη παραίτηση στο ΠΑΣΟΚ για τον Καλλικράτη

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ


Κοιν:Γραμματέα ΠΑΣΟΚ
Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Βουλευτή νομού


Συντρόφισσες ,σύντροφοι

Ύστερα από την αιφνιδιαστική και ύπουλη ενέργεια της μεταφοράς της έδρας του Δήμου Δωρίδας ( από το Ευπάλιο στο Λιδορίκι) είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω/ ενημερώσω ότι:
1.Η πρότασή μας που υπήρξε ομόφωνη, για δημιουργία ενιαίου παραλιακού δήμου απαξιώθηκε.
2.Εν συνεχεία, αποδεχτήκαμε τη δημιουργία του δήμου Δωρίδας και την έδρα του ...Ευπαλίου σεβόμενοι τον Καλλικράτη και τις προδιαγραφές του, ενώ ταυτόχρονα επιδιώξαμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες.
3.Τέλος, καταθέσαμε πρόταση εξισορρόπησης των διαφορών μεταξύ των κατοίκων Ευπαλίου και Λιδορικίου, πλήρως τεκμηριωμένη, χωρίς τοπικιστική χροιά, θέτοντας την Ερατεινή ως τη Σολωμόντια λύση.
Σας τονίζω ότι αυτή η πρόταση έχει δημοσιευθεί εδώ και 15 ημέρες και δε βρέθηκε κανείς από όλο το νομό να την απαξιώσει. Οι μόνοι που την απαξίωσαν ήταν τα πολιτικά μεγαλοστελέχη που τους χαρακτηρίζει ο τοπικισμός και λειτουργούν με πλήρη και απροκάλυπτη ιδιοτέλεια.

Ερωτώ: Είναι ή δεν είναι η πιο αξιοκρατική λύση η έδρα στην Ερατεινή;

Προκαλώ οποιονδήποτε να επιχειρηματολογήσει ενάντια στη λύση αυτή. Απευθύνω έκκληση στη βουλευτή να συμμαζέψει το άδειασμα που προκλήθηκε από τη μετακίνηση της έδρας την τελευταία στιγμή, να αποδείξει το πολιτικό της ήθος και να απονείμει κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Ερατεινή απαξιώθηκε από τη διαβούλευση και από όσους συμμετείχαν σε αυτή και η έδρα τοποθετήθηκε από το ένα στο άλλο άκρο λες και δεν υπήρχε στο χάρτη.

Το ποτήρι ξεχείλισε.

Για όλα τα παραπάνω, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, για λόγους στοιχειώδους προσωπικής ευθιξίας καθώς και για τις αντίθετες με τις προσωπικές μου αρχές και αξίες ενέργειες, υποβάλλω συνειδητά και ευθαρσώς την παραίτησή μου από το αξίωμα του Γραμματέα Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τολοφώνας.

Ερατεινή, 22/05/2010
Σταύρος Κ. Πολίτης