Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κι άλλη παραίτηση στο ΠΑΣΟΚ για τον Καλλικράτη

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ


Κοιν:Γραμματέα ΠΑΣΟΚ
Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Βουλευτή νομού


Συντρόφισσες ,σύντροφοι

Ύστερα από την αιφνιδιαστική και ύπουλη ενέργεια της μεταφοράς της έδρας του Δήμου Δωρίδας ( από το Ευπάλιο στο Λιδορίκι) είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω/ ενημερώσω ότι:
1.Η πρότασή μας που υπήρξε ομόφωνη, για δημιουργία ενιαίου παραλιακού δήμου απαξιώθηκε.
2.Εν συνεχεία, αποδεχτήκαμε τη δημιουργία του δήμου Δωρίδας και την έδρα του ...Ευπαλίου σεβόμενοι τον Καλλικράτη και τις προδιαγραφές του, ενώ ταυτόχρονα επιδιώξαμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες.
3.Τέλος, καταθέσαμε πρόταση εξισορρόπησης των διαφορών μεταξύ των κατοίκων Ευπαλίου και Λιδορικίου, πλήρως τεκμηριωμένη, χωρίς τοπικιστική χροιά, θέτοντας την Ερατεινή ως τη Σολωμόντια λύση.
Σας τονίζω ότι αυτή η πρόταση έχει δημοσιευθεί εδώ και 15 ημέρες και δε βρέθηκε κανείς από όλο το νομό να την απαξιώσει. Οι μόνοι που την απαξίωσαν ήταν τα πολιτικά μεγαλοστελέχη που τους χαρακτηρίζει ο τοπικισμός και λειτουργούν με πλήρη και απροκάλυπτη ιδιοτέλεια.

Ερωτώ: Είναι ή δεν είναι η πιο αξιοκρατική λύση η έδρα στην Ερατεινή;

Προκαλώ οποιονδήποτε να επιχειρηματολογήσει ενάντια στη λύση αυτή. Απευθύνω έκκληση στη βουλευτή να συμμαζέψει το άδειασμα που προκλήθηκε από τη μετακίνηση της έδρας την τελευταία στιγμή, να αποδείξει το πολιτικό της ήθος και να απονείμει κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Ερατεινή απαξιώθηκε από τη διαβούλευση και από όσους συμμετείχαν σε αυτή και η έδρα τοποθετήθηκε από το ένα στο άλλο άκρο λες και δεν υπήρχε στο χάρτη.

Το ποτήρι ξεχείλισε.

Για όλα τα παραπάνω, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, για λόγους στοιχειώδους προσωπικής ευθιξίας καθώς και για τις αντίθετες με τις προσωπικές μου αρχές και αξίες ενέργειες, υποβάλλω συνειδητά και ευθαρσώς την παραίτησή μου από το αξίωμα του Γραμματέα Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τολοφώνας.

Ερατεινή, 22/05/2010
Σταύρος Κ. Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου