Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αλλαγές στον Καλλικράτη, το Λιδωρίκι έδρα του Δήμου Δωρίδας


ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Από το 2014 θα τεθεί σε ισχύ το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000 κατοίκων, που προβλέπεται στον «Καλλικράτη», σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, στη Βουλή.
Παράλληλα, ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε δύο αλλαγές σε έδρες και συγκεκριμένα: Στο δήμο Βοΐου του νομού Κοζάνης, όπου ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για τη Νεάπολη και στο δήμο ... Δωρίδος του νομού Φωκίδας, το Λοιδωρίκι, αντί για το Ευπάλιο.
Σύμφωνα με το Γιάννη Ραγκούση, το υπουργείο προχώρησε στις εν λόγω αλλαγές, κατόπιν ομόφωνων αιτημάτων από τους βουλευτές όλων των κομμάτων των δύο νομών.
Προανήγγειλε δε ότι θα υιοθετηθούν και άλλες τροποποιήσεις στις ονομασίες δήμων και σε περιπτώσεις ιστορικών εδρών.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επι της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να έχει ψηφισθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας.
Από Πρέζα ΤιΒι

Η ΤτΕ έστρωσε… χαλί στους κερδοσκόπους;

tteΈχουμε γράψει ξανά για το σκάνδαλο της Τράπεζας της Ελλάδος που οδήγησε την χώρα μας στην χρεοκοπία και στο ΔΝΤ. Απ ότι φαίνεται τώρα ξεκινάει κοινοβουλευτικός έλεγχος για το θέμα χωρίς να γνωρίζουμε φυσικά αν θα αποκαλυφθούν οι ένοχοι ή αν είναι πολύ ψηλά για να αποκαλυφθούν.
Διαβάστε.
Αμείλικτο επανέρχεται το ερώτημα, αν η Τράπεζα της Ελλάδος διευκόλυνε τους κερδοσκόπους στο… θεάρεστο έργο τους κατά των ελληνικών ομολόγων, καθώς η σχετική ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Βάσω Παπανδρέου, έχει προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» στην ΤτΕ: η κεντρική τράπεζα απαντάει μεν με μια μακροσκελή... (μέχρι χασμουρητών…) ανακοίνωση, αλλά δεν δίνει στη δημοσιότητα τα κρίσιμα έγγραφα που ζητούν οι βουλευτές.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την κ. Παπανδρέου, η οποία γνωρίζει καλά να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο σε «δυσνόητα» για τους πολλούς τεχνικά τραπεζικά θέματα (και το έχει αποδείξει όταν «έσκασε» το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων) επανέρχονται καλά… διαβασμένοι στο γνωστό θέμα της αυτοματοποιημένης ανακύκλωσης των εντολών για συναλλαγές σε ομόλογα που δεν έχουν εκτελεσθεί .

Ως γνωστόν, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επικριθεί από τις στήλες του Τύπου, αλλά και στη Βουλή, επειδή από τις 5 Οκτωβρίου (συμπτωματικά, δηλαδή, μετά την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας) επέτρεψε να επανεισάγονται αυτόματα στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων και να παραμένουν για άλλες δέκα ημέρες όσες εντολές δεν διακανονίζονται μέσα στην προθεσμία του Τ+3, που παγίως ισχύει στην ΗΔΑΤ.

Με τον τρόπο αυτό, λένε οι επικριτές της Τράπεζας, οι κερδοσκόποι διευκολύνθηκαν στις πρακτικές σορταρίσματος ελληνικών ομολόγων και αυτό συντέλεσε στην απότομη διεύρυνση του , που οδήγησε την Ελλάδα εκτός αγοράς ομολόγων και… στην αγκαλιά του διεθνούς μηχανισμού χρηματοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Επιπλέον, η ΤτΕ επικρίνεται και για την απόφαση να καταργηθούν από τις 10/12/2009 οι κυρώσεις που επιβάλλονταν σε όσους προχωρούσαν σε πώληση τίτλων, τους οποίους δεν είχαν να παραδώσουν.
Στην… πολλοστή ερώτηση που φθάνει στη Βουλή για το θέμα αυτό, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχουν λάβει υπόψη τους τις απαντήσεις που ήδη έχουν δώσει η ΤτΕ και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τις οποίες υιοθέτησε πλήρως και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Έτσι, στο κείμενό τους επιχειρούν να καταρρίψουν την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε η ΤτΕ, περί «αθώων» αποφάσεων εκσυγχρονισμού, που δεν συνδέονται με την άγρια υποτιμητική κερδοσκοπία, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η επιμήκυνση της χρονικής περιόδου του μη διακανονισμού, αντικειμενικά δημιουργεί μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης. Όσο η συναλλαγή δεν διακανονίζεται, τόσο αυξάνεται η δυνατότητα του πωλητή να «σπρώχνει» τις τιμές των ομολόγων προς τα κάτω για να τα αγοράσει στο τέλος της περιόδου φθηνότερα ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και από τα υψηλά ασφάλιστρα. Μπορεί δηλαδή κάποιος να πουλάει αέρα, να ρίχνει τις τιμές των ομολόγων, να αυξάνει το και τα ασφάλιστρα κινδύνου, να κερδίζουν οι λεγόμενοι σορτάκηδες και στο τέλος να μην έχουν και καμία κύρωση».
Ταυτόχρονα, οι βουλευτές κάνουν το μεγάλο «χτύπημα», ζητώντας όχι απλώς θεωρητικές απαντήσεις, αλλά σειρά εγγράφων με κρίσιμη σημασία, τα περισσότερα από τα οποία η ΤτΕ ως τώρα κρατά στο σκοτάδι.
Ειδικότερα, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή:
Η αλληλογραφία μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης της ΤτΕ για το θέμα αυτό, καθώς και σχετικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων νομικών της Νομικής Υπηρεσίας.
2. Όλα τα στοιχεία συναλλαγών των θεματοφυλακών των Τραπεζών και της ΤτΕ επί τίτλων του ελληνικού δημοσίου για το χρονικό διάστημα από 05.10.2009 μέχρι 07.04.2010.

3. Τα πορίσματα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου της ΗΔΑΤ για την τήρηση του κανονισμού, για το σχετικό διάστημα.

4. Τα αιτήματα της Ε.Ε.Τ. στις 05.10.2009 και 22.10.2009 με ΑΠ: 690 και ΑΠ:691

5. Η απόφαση του τότε αρμόδιου (;) Διευθυντή κ. Μιχαλόπουλου που αλλάζει την διαδικασία, όπως και η απόφαση στις 10.12.2009 που καταργούνται οι κυρώσεις.

6. Η πράξη της Διοίκησης με ΑΠ: 158 στις 10.02.2010, και

7. Η ενημέρωση που εστάλη στο Euroclear στις 29.10.2009.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέτουν προ των ευθυνών του και τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να πληροφορηθούν: «ποιες εκ του νόμου ενέργειες έκανε, προκειμένου να διερευνήσει γιατί η ΤτΕ προχώρησε άτυπα, αλλά ουσιαστικώς, στην υιοθέτηση της αυτοματοποιημένης επανεισαγωγής (recycling) των μη διακανονισθεισών συναλλαγών που ισχύουν σε εξωχρηματιστηριακές (OTC) πλατφόρμες σε οργανωμένη αγορά, όπως είναι η ΗΔΑΤ»;

Η ερώτηση αυτή είναι ιδιαίτερα εύστοχη, καθώς το υπουργείο Οικονομικών «κοιμήθηκε» στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή δεν φρόντισε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις πρωτογενώς και να διαμορφώσει την αντίληψή του, αλλά στηρίχθηκε απολύτως στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό αποδεικνύεται και από την αμήχανη απάντηση που είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, όπου απλώς παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ΤτΕ και της ΕΕΤ, χωρίς να παραθέσει το παραμικρό πρωτογενές στοιχείο από διερεύνηση του θέματος από τις υπηρεσίες του υπουργείου.
Η ΤτΕ, από την πλευρά της, έδωσε, όπως προαναφέρθηκε, στη δημοσιότητα μια μακροσκελέστατη απάντηση, χωρίς να παρουσιάσει τα έγγραφα που ζητούν οι βουλευτές. Σε αυτό το στάδιο, τέτοιες απαντήσεις δεν φαίνονται απολύτως πειστικές, όσο επιχειρείται να κρατηθούν μακριά από τη δημοσιότητα κρίσιμα έγγραφα. Αυτό, άλλωστε, επισημαίνει και η Β. Παπανδρέου στην… πληρωμένη απάντηση που έδωσε πολύ γρήγορα στην… απάντηση της ΤτΕ: «Η Τράπεζα της Ελλάδος αντί να επαναλαμβάνει τα ίδια που έχει ανακοινώσει και στο παρελθόν, καλό θα είναι να ξαναδιαβάσει την Ερώτηση, που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή, και να καταθέσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, τα αιτηθέντα έγγραφα».
Προφανές είναι, ότι ο πραγματικός κοινοβουλευτικός έλεγχος για το θέμα μόλις τώρα άρχισε, παρότι το θέμα βρίσκεται επί εβδομάδες στη δημοσιότητα. Η κ. Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι σε τέτοια θέματα προσέρχεται πάντα στη Βουλή καλά διαβασμένη και δεν εγκαταλείπει εύκολα την κοινοβουλευτική μάχη.
Αν καταφέρει να αποδείξει ότι οι απόψεις της ευσταθούν και όντως η ΤτΕ, κάτω από τη… μύτη του υπ. Οικονομικών, διευκόλυνε τις επιθέσεις στα ομόλογα, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της πτώχευσης, θα πρόκειται για μια μείζονα αποκάλυψη, που θα προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση. Ο δε υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δώσει πολύ σκληρή μάχη, με αβέβαιη κατάληξη, για να διατηρήσει το θώκο του, στην περίπτωση αυτή…
Από sofokleous10.gr

Η σημερινή απεργία στην Άμφισσα με άρωμα κατάληψης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό κέντρο Φωκίδας στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.
Το ξεχωριστό της σημερινής απεργιακής ημέρας ήταν η συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Νομαρχίας Φωκίδας από τους εργαζόμενους της Νομαρχίας.
Εκτός από το πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής και του Ασφαλιστικού οι υπάλληλοι της Νομαρχίας έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που καταργεί τις υπηρεσίες τους και ... δημιουργεί ανασφάλεια ως προς το εργασιακό τους μέλλον και τον φορέα που θα κληθούν να μεταταχθούν.
Κατά τα άλλα η απεργιακή συγκέντρωση ήταν σχετικά μικρότερη από την προηγούμενη απεργία, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Άμφισσας

Μύρισε καλοκαίρι σήμερα στην παραλία της Ιτέας

Μήνυμα της επιτροπής αγώνα για τον Δήμο Ιτέας


Ιτιώτησες – Ιτιώτες

Ο Αγώνας για το Καλλικράτη Συνεχίζεται.
Όλοι σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 στις 8:30 μ.μ.
στο Δημαρχείο Ιτέας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο
και η Επιτροπή Αγώνα
του Δήμου Ιτέας

Εθνικό Τυπογραφείο μάθετε αυτά που δεν δημοσιεύουν οι Δήμοι στην Φωκίδα

Εθνικό Τυπογραφείο: έγκυρη αλλά ταλαίπωρη ενημέρωση

Το Εθνικό Τυπογραφείο είναι γνωστό πως είναι τεχνική παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών και η γενική του αρμοδιότητα συνίσταται στην έκδοση και κυκλοφορία της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καθώς και στην κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών. Εκδίδει και κυκλοφορεί τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα που αφορούν νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, προσλήψεις, μετατάξεις, διακηρύξεις διαγωνισμών... προμηθειών, έργων κλπ της κεντρικής κυβέρνησης, περιφερειών, νομαρχιών, δήμων και λοιπών φορέων του δημόσιου τομέα σε τεύχη. Και όχι μόνο. Υπάρχει και τεύχος ανωνύμων εταιριών, ΕΠΕ, ειδικού δικαστηρίου, ασεπ και άλλα.
Το site του ΕΤ είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλό, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να είσαι συνδρομητής για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση σε ορισμένα τεύχη και να τα κατεβάσεις σε pdf. Αυτό βέβαια είναι απαράδεκτο, από τη στιγμή που δεν κοστίζει τίποτα η δημοσίευση και σχεδόν όλοι έχουν πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είναι ζήτημα δημοκρατίας βασικά. Ο GAP όταν ανέλαβε και πριν μας αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο, είχε πει πως θα αλλάξει αυτό το καθεστώς. Ακόμα το περιμένουμε.

Προς το παρών πάντως υπάρχει η δυνατότητα της αναζήτησης των τευχών ΦΕΚ στο url: http://www.et.gr/search_publication, που σου δίνει τη δυνατότητα, θέτοντας κριτήρια και με λέξεις κλειδιά, να ψάξεις αυτό που ζητάς, σε όσα τεύχη είναι ψηφιοποιημένα, μέχρι το 1976 τουλάχιστον. Τα αποτελέσματα είναι σε μορφή svg. Δεν είναι εύκολα διαχειρίσημα αρχεία, αλλά τουλάχιστον βλέπεις την πληροφορία που ζητάς. Ένα παράδειγμα αναζήτησης φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Είναι μια αναζήτηση στο τεύχος Δημοσίων Διακηρύξεων και Συμβάσεων (ΔΔΣ) για ημερομηνίες ΦΕΚ από 1 έως 15 Μαΐου 2010 και με λέξη κλειδί «Φωκίδα» με τρία τελικά αποτελέσματα. Το ενδιαφέρον με αυτό το παράδειγμα είναι πως έβγαλε 2 διαγωνισμούς που τρέχουν. Έναν από το Δήμο Ιτέας για προμήθεια μηχανήματος καθαρισμού ακτών, προϋπολογισμού 61.000 ευρώ για τις 8 Ιουνίου (ΦΕΚ Δ.Δ.Σ. 160/2010). Έναν για το Δήμο Γαλαξιδίου για ανάπλαση δημοτικών χώρων στα Πεντεόρια, προϋπολογισμού 70.500 ευρώ για τη 1 Ιούνη (ΦΕΚ Δ.Δ.Σ. 166/2010).


Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι αράδες, στις ιστοσελίδες των παραπάνω δήμων μας δεν είχανε αναρτηθεί αυτές οι προσκλήσεις. Δηλαδή, παπάρια ενημέρωση στους δημότες. Γι’ αυτό δεν είναι άσχημο να ρίχνουμε καμιά ματιά, που και που στο ΕΤ. Κάτι ενδιαφέρον μπορεί να βρούμε.

Από Το Μαντρί

Θέσεις εργασίας στα Ταχυδρομία της Φωκίδας


Ελληνικά Ταχυδρομεία
Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας
35100 ΛΑΜΙΑ
Αριθμ. Πρωτ. Ε01/ 2898 /311.31
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στη Λαμία Καποδιστρίου 1 Τ.Κ. 351 00 ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ... συνολικού αριθμού τεσσάρων 4 ατόμων (4 Δ. Ε. Διανομείς), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών,για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. Ν. Φωκίδας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α : ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός

θέσης

Υπηρεσία

Έδρα

υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια

σύμβασης

Αριθμός

ατόμων

316

Κεντρ. Κατ/μα Άμφισσας

Άμφισσα

Δ. Ε. Διανομείς

8 μήνες

1

316

Κατ/μα Δελφών

Δελφοί

Δ. Ε. Διανομείς

8 μήνες

1

316

Κατ/μα Ιτέας

Ιτέα

Δ. Ε. Διανομείς

8 μήνες

1

316

Κατ/μα Λιδορικίου

Λιδορίκι

Δ. Ε. Διανομείς

8 μήνες

1


1.– Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών .
2.– Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
3.– Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα ( καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλλουν είτε αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο απ΄ αυτούς πρόσωπο εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του υποψηφίου θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών και συγκεκριμένα από 19-05-2010 έως και 28-05-2010 κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρες 08.00 – 14.00 αποκλειστικά στις κατωτέρω Υπηρεσιακές Λειτουργίες:
1. ΚΕΝΤΡ. ΚΑΤ. ΑΜΦΙΣΣΑ.: Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 7 331 00 ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΗΛ: 22650 28259
2. ΚΑΤ. ΔΕΛΦΩΝ: ΒΑΣ. ΠΑΥΛΟΥ & ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ 26 330 54 ΔΕΛΦΟΙ ΤΗΛ: 22650 82376
3. ΚΑΤ. ΙΤΕΑΣ: 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΜΠΑΛΗ 332 00 ΙΤΕΑ ΤΗΛ: 22650 32282
4. ΚΑΤ. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ: ΛΟΧ. ΓΑΣΠΑΡΗ 353 330 53 ΛΙΔΟΡΙΚΙ ΤΗΛ: 22660 22075
Τα τυπικά προσόντα, οι αναλυτικότεροι όροι και προϋποθέσεις καθορίζονται στη σχετική ανακοίνωση Ε01/ 2898 /311.31. Η ανακοίνωση θα διατίθεται, μαζί με ειδικό έντυπο αίτησης από τις προαναφερόμενες Υπηρεσιακές Λειτουργίες των ΕΛΤΑ κατά τις ώρες 08.00 – 14.00. Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης αποτελεί και το «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ» Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα Ανακοινώσεων, αλλά και στο Ειδικό Παράρτημα: (Α1) Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα  Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ).
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΡΑΣ

Παρέμβαση στο σημερινό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Τα Αυτοδιοικητικά σχήματα και συνδικαλιστικές κινήσεις εργαζομένων που συμπαραστέκονται στον απεργό πείνας Δήμαρχο Ελληνικού Χ.Κορτζίδη , και λένε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΉΜΕΡΑ 19/5/2010 έκαναν παρέμβαση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που έγινε στην Αθήνα με μοίρασμα της κοινής διακύρηξης και ανάρτηση πανο έξω ... από την αίθουσα καθώς και σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου.
video

εξω από τον χώρο που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ


Μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ κάτοικοι του Ελληνικού "σηκώνουν" πανό διαμαρτυρίας και συμπαραστασης στον Δήμαρχο Απεργό πείνας .

στην αίθουσα του συνεδρίου



video
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ παίρνουμε μέρος την Παρασκευή 21/5/2010 στην συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού στην πλατεία Σουρμένων


αφού βέβαια πρώτα έχουμε πάρει όλοι μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 20/5/2010 για το ασφαλιστικό.
Από kontrastoreymanikaia.

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (ή πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τις θάλασσές μας)

Μετά τις εισαγωγές LNG, ο Μυτιληναίος, σε συνεργασία με τον Βαρδινογιάννη, δρομολογεί τη δημιουργία υπεράκτιου terminal LNG. Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή (επένδυση ήθελα να πω!!), η πρώτη ανάλογου είδους που θα γίνει στη χώρα μας, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των δύο ομίλων, τόσο για ηλεκτροπαραγωγή όσο και για βιομηχανική χρήση.
Η περιοχή εγκατάστασης του υπεράκτιου terminal δεν έγινε γνωστή προς το παρόν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζονται τρεις περιοχές και η επιλογή της μιας από αυτές θα γίνει σε συνάρτηση με την εξέταση τοπικών μεταβλητών. Όπως είπε ο Μυτιληναίος οι πλωτοί σταθμοί LNG έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής ... από τους χερσαίους καθώς δεν υπολογίζεται ο κίνδυνος σεισμού στην κατασκευή τους. (sic)
Σε αυτήν τη φάση ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δύο εταιρίες που διαθέτουν την αναγκαία τεχνογνωσία, την αμερικανική Golar και την ευρωπαϊκή Excellerate (το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου κατέχει η γερμανική RWE), για την αγορά ή μίσθωση πλοίου, το οποίο θα αγκυροβοληθεί σε παράκτια περιοχή και θα εξοπλιστεί με μηχανές εξαερίωσης. Το κόστος εκτιμάται στα 200 εκ Ευρώ. (Ωρέ τί λες!!)
Εξ’ άλλου η κατάργηση του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), που κατάρτιζε μελέτες για την εθνική ενεργειακή στρατηγική, είναι γεγονός ο Μυτιληναίος σε αντικατάσταση των ανεξάρτητων από έναν μήνα ανέθεσε στον ΙΟΒΕ την εκπόνηση ανάλογης μελέτης για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, με ορίζοντα 25ετίας.

Και εγώ νοιώθω εθνικά υπερήφανος και οι λόγοι πολλοί.
Πρώτα από όλα επιτέλους οι ιδιώτες καθορίζουν το ενεργειακό μας μέλλον. Επομένως θα γίνουμε όλοι πλουσιότεροι.
Ύστερα δεν ανησυχώ για τους σεισμούς αφού εξασφαλίζεται η επιβίωσή μου. Αφήστε και τις θέσεις εργασίας (όπως στις ηλεκτροπαραγωγές ντε!!) αλλά πρωτίστως για την ανάπτυξη του τόπου.
Τι και άν στο Κλήβελαντ το 1944,σε μία από τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου που σημειώθηκε έκρηξη σκοτώθηκαν 128 άτομα.
Τι και άν τον Ιανουάριο του 2004, το ατύχημα σε τερματικό LNG στην Skikda της Αλγερίας σκοτώθηκαν 27 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100 εργαζόμενοι .
Τι και αν στην ακτή του Maine, Long Island Sound , στο Αμέρικα ντε, ο σχεδιασμός τερματικού σταθμού LNG γνωστός σαν Broadwater Energy, έχει ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες και πολλοί πολιτικοί ανάμεσα τους και η Χίλαρι Κλίντον έχουν εκφράσει δημόσια την έντονη αντίθεσή τους.
Τι και αν για την μετατροπή του υγροποιημένου φυσικού σε αέρια μορφή χρησιμοποιούνται τεράστιες ποσότητες θαλασσινού νερού ως πηγή θερμότητας. Το νερό που απορρίπτεται στην θάλασσα είναι πιο ψυχρό από το κανονικό θαλασσινό νερό. Η απορρόφηση και η μετέπειτα απόρριψη τεράστιου όγκου του θαλασσινού νερού σε ημερήσια βάση, επηρεάζει τη θαλάσσια ζωή θανατώνοντας ότι περιφέρεται δίπλα. Επιπλέον, η απόρριψη του ψυγμένου και του χημικά επεξεργασμένου θαλασσινού νερού επηρεάζουν τη θαλάσσια ζωή και την ποιότητα των υδάτων.

Όσο για την θάλασσα εγκατάστασης;

Όποιος κάνει συνειρμούς για Κορινθιακό ή Σαρωνικό κόλπο που είναι πολύ κοντά στις σχεδιαζόμενες ενεργειακές εγκαταστάσεις των δύο επενδυτών, είναι υπανάπτυκτος κοντόφθαλμος και χωρίς όραμα για τις περιοχές μας.

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ….

Ο Ιθαγενής
Από symparataxi.blogspot.com

Διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα στην Ρουμανία

Μαζικά κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Βουκουρεστίου οι Ρουμάνοι, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Χιλιάδες συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτόρια του Βουκουρεστίου. Εκπαιδευτικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, από όλη τη Ρουμανία ... συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Η Ρουμανία έχει εξαγγείλει μείωση κατά 25% στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και 15% στις συντάξεις, όπως ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εκταμίευση του δεύτερου μέρους του ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ δανείου προς τη χώρα αυτή. Το ΔΝΤ έχει τονίσει ότι θα εκταμιεύσει το δεύτερο μέρος του δανείου μόνον εάν η Ρουμανία παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 6,8%....
Από tvxs.gr