Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μυτιληναίος: δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο… η τέχνη του «επιχειρείν» χθες, σήμερα, αύριο

PHOTO-6Όταν πριν από μερικά χρόνια ξεκινήσαμε ένα αγώνα για τη ρύπανση του Κορινθιακού από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μυτιληναίου, αρχίσαμε να καταγράφουμε με πόσους διαφορετικούς τρόπους πριμοδοτούνταν από όλους εμάς. Εντωμεταξύ μπήκαμε στην κρίση και τα μνημόνια, αλλά ποτέ δεν σταματήσαμε να επιδοτούμε αδρά τον όμιλο, που χρόνο με το χρόνο ανακοινώνει ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη. Τελευταίο επεισόδιο επί Στουρνάρα: η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που ορίζει ότι ο Μυτιληναίος αγοράζει ρεύμα σε τιμή που αντιστοιχεί περίπου στο 50% του κόστους που το παράγει η ΔΕΗ και μάλιστα ....

Πήρε την Ελλάδα μαζί της στην Αμερική-Η γιαγιά από την Ευρυτανία έγινε μετανάστρια στα 95 της


Η γιαγιά ξυπνά χαράματα. Ταΐζει, αρμέγει τα ζωντανά, μαζεύει τ' αβγά από τις κότες. Παίρνει την τσάπα, σκαλίζει. Βάζει στην ποδιά τους καρπούς της γης, υψώνει το βλέμμα, λέει «δόξα τω Θεώ» και στέλνει μία καλημέρα στην Ελλάδα.
Η 95χρονη Ελένη Χολέβα, από το χωριό Μουζίλο της Ευρυτανίας, ίσως να 'ναι η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα που εγκατέλειψε τον τόπο και μετανάστευσε στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Οταν πριν χρόνια τα παιδιά της, ο Κώστας, ο Γιάννης, η Κατερίνα, έφυγαν για μια καλύτερη ζωή στην Αμερική, εκείνη έμεινε πίσω με το γέροντα...

Μπλόκο στη διαθεσιμότητα με δικαστική απόφαση

 Οι δικαστικές αποφάσεις έρχονται να υπενθιμίσουν για μια ακόμη φορά ότι οι κυβερνώντες έχουν κατ επανάληψη εξευτελίσει   τους νόμους και το σύνταγμα  . 
Ιτεανετ

Το Πρωτοδικείο Αθηναών με τρεις αποφάσεις του δικαιώνει σχολικούς φύλακες από τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Πετρούπολης, που είχαν προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών«, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ...